Komentari za tekst "Živeo epidural: Iskustva o bezbolnom porođaju iz prve ruke"

Komentara
10
Ostavite komentar
Od srca preporučujem dr. Zanu koja radi u Visegradskoj kao anestezilog!Ja sam joj beskrajno zahvalna na svemu!
Epidural zakon,jedno veoma pozitivno iskustvo.
Mislim da je krajnje vreme da pisete o tome kako epiduralna anestezija realno moze samo u beogradskim porodilistima da se dobije!!! Porodila sam se u Novom Sadu dva puta, nijednom nisam mogla da dobijem epidural, jer sam se poradjala vikendom, a nema anesteziologa! Zene koje se poradjaju u manjim mestima mogu samo da sanjaju epiduralnu anesteziju! Posle citam tekstove kako zene u Srbiji eto ne zele epidural, bas zele prirodnim putem da se porode ili carskim rezom. Sramota!
Ne znam koliko je zena dobilo epidural u Betaniji, kad sam trazila nisam dobila i to 2x.
Naravno da se epidural nigde ne plaća i naravno da nećemo trpeti bol ako ne moramo!
Porodila se u Narodnom frontu, potražila epidural tek na ulasku u salu i dobila ga bez problema... Porođaj osetila nisam,ovo mi je drugi porođaj, na prvom nisam uzela epidura... Što bi trpele bol ako ne mora da boli. ŽIVEO EPIDURAL I ONAJ KO GA JE IZMISLIO.
U Nišu je besplatan epidural, samo uzmete uput od svog ginekologa iz Doma Zdravlja i odete na razgovor sa anesteziologom u Kliničkom centru. Imali smo i pripremu za porodjaj u školi za trudnice u Domu Zdravlja. Na porodjaju je sve odlično prošlo uz epidural i osoblje je bilo veoma ljubazno.
Ja sam imala epidural, nista nisam osetila, lepo saradjivala sa babicom, porodila se srecna i odmorna. Kamo srece da svi mogu da ga dobiju i najveca sramota za zdravstvo sto zene treba da prolaze kroz takve bolove jer ne mogu da zaposle nekoliko anesteziologa u porodilistu. Razumem da nekima nije strasno ali za nas sa indukovanim porodajima je to horor
Oba porođaja su mi bila prirodna i bez anestetika. Da, boli, ali je pomoglo što sam išla na pripremu za porođaj, olakšalo mi je. Edpidural sam isključila jer i u Beogradu se on plaća (nezvanično, naravno). Ja sam razmišljala da eventualno platim babicu koja bi bila sve vreme sa mnom i pripremala me i fizički za porodjaj (čula sam odlična iskustva) ali ipak i bez toga sam prošla. Devojke, svi domovi zdravlja imaju pripreme i to treba koristiti. Pripremaju za porodjaj i posle za podoj, svakako korisno.
Ne znam samo gde je u Srbiji epidural besplatan... Kod nas u Zr. Se placa 100e...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »