Prijavite bebca

Novorođenče
Učitaj još vesti
Izračunajte termin porođaja

Unesite prvi dan Vašeg
poslednjeg ciklusa

Prosečno trajanje ciklusa

 Oni nisu imali  prilike da praznike provedu u porodičnom okruženju u domu koji su pripremili za dolazak bebe, već su imali mnogo važniji zadatak – da ostanu hrabri i jaki. Upravo ti roditelji svakodnevno daju snagu i pružaju ljubav svojim malim borcima i borkinjama na neonatalnom odeljenju, kao i na odeljenju intenzivne nege.


Foto: Freepik

Za njih retko čujemo, a baš njima je potrebna sva naša podrška jer oni svakodnevno pomažu svojim bebcima da ostanu jaki. Ljubavlju, dodirom i svojim prisustvom – onako kako oni to najbolje umeju. 
 Kada je vaša beba bolesna i u bolnici duži vremenski period, možete se osećati kao da je sva težina sveta na vašim ramenima. Zabrinuti ste, uznemireni i iscrpljeni, i može biti teško da svakodnevno pronađete snagu.
Ali uprkos poteškoćama sa kojima se suočavate, važno je zapamtiti da niste sami. Postoji puno drugih majki koje su prošle kroz isto iskustvo koje im je pomoglo da iz toga izađu jače i otpornije.
Znajte da je vaša ljubav i briga o vašem detetu nepokolebljiva. Činite sve što možete da osigurate da vaše dete dobije najbolju moguću negu i da mu pomognete da se izleči. I iako se to možda ne čini uvek tako, vaši napori neće ostati neprimećeni. Vaše dete je srećno što vas ima za majku i uvek će biti zahvalno na ljubavi i podršci koju ste mu pružili.

Ne zaboravite na sebe

Takođe je važno zapamtiti da vodite računa o sebi tokom ovog teškog vremena. Može biti lako zanemariti sopstvene potrebe kada ste fokusirani na zdravlje svog deteta, ali je ključno da pravite pauze i pronađete načine da upravljate stresom. Bilo da se radi o vežbanju, meditaciji ili jednostavnom druženju sa prijateljima i porodicom, obavezno odvojite vreme za sebe.

Verujte da će stvari biti bolje. Možda će to potrajati i na tom putu može biti zastoja, ali na kraju će se vaše dete oporaviti i vas dvoje ćete moći da idete kući. U međuvremenu, pokušajte da nađete male radosti u svakom danu i zadržite nadu. Vi ste jaki i puni ljubavi i zajedno ćete ovo prebroditi. 

Mamina ljubav daje snagu

Nema ništa moćnije od majčinske ljubavi i prisustva. Čak i kada je vaša beba bolesna i u bolnici, ona i dalje oseća vašu ljubav i podršku. Mali dodir, nežno milovanje njihove kose, ili čak samo zvuk vašeg glasa mogu im doneti udobnost i snagu.
Lekari i medicinske sestre svedoče najlepšim trenucima između roditelja i bebe kojima su prisustvovali. A jedan od njih je trenutak kada majke tiho pevaju svojim bebama.
Beba je bila priključena na sve vrste mašina i nedeljama je ležala u bolnici, ali dok je majka pevala, vitalni znaci bebe su počeli da se stabilizuju i njeno malo lice se opuštalo. Bilo je jasno da im je zvuk majčinog glasa davao snagu koja im je bila potrebna da se bore i ozdrave.


Foto: Freepik

Dakle, čak i kada se osećate kao da ništa ne možete da uradite, znajte da vaše prisustvo i ljubav mogu da naprave razliku za vašu bebu. Možda to ne mogu da izraze rečima, ali osećaju vašu ljubav i to im daje hrabrost da nastave dalje.
Izračunajte vaš BMI
Pol:

Godine starosti:

Vaša visina:

Vaša težina:

Vaš BMI iznosi
22,5
Normalna težina

Neuhranjenost
Normalna telesna masa
Manja gojaznost
Gojaznost
Velika gojaznost
Preterana gojaznost
Napomena: BMI kalkulator služi isključivo u informativne svrhe i rezultati su okvirni. Nije zamena za dijagnostičku metodu. Vrednosti ne važe za decu do 18 godina, trudnice i dojilje, bolešljive i slabe osobe
Utvrdite kada su vam plodni dani i povećajte šanse da ostanete u drugom stanju.

Potrebno je samo da unesete prvi dan vašeg poslednjeg ciklusa i prosečno trajanje i dobićete kalendar plodnih dana za narednih pet meseci.

Izračunavanje plodnih i neplodnih dana je metoda koja se zasniva na karakteristikama menstrualnog ciklusa. Svaka žena koja ima ciklus na 28 dana, ima ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) oko 14. dana ciklusa.
Izračunajte plodne dane

Prvi dan poslednje menstruacije

Prosečno trajanje ciklusa
Ovulacija ≈
Ned. 20.07.2021. Pet. 25.07.2021.
Danas je Sreda, 24.07.2024
Plodni dani
Menstruacija
dana 5 Menstruacija
dana 15 Folikularna faza
dana 6 Ovulacija
Sledeća menstruacija
za ≈ 28 dana

Najnovije vesti