Novorođenče

Razvoj bebe po nedeljama

Vaša beba u 2. nedelji

Razvoj bebe po nedeljama

Vaša beba u 3. nedelji

Razvoj bebe po nedeljama

Vaša beba u 4. nedelji

Razvoj bebe po nedeljama
Učitaj još vesti
Izračunajte termin porođaja

Unesite prvi dan Vašeg
poslednjeg ciklusa

Prosečno trajanje ciklusa

Vaša beba ove nedelje

Vašoj bebi sledi šestomesečno odmotavanje.

Vaš bebac sada baš i ne izgleda kao beba sa reklame. Više deluje kao mali naborani vanzemaljac. A kako i ne bi, kada se nedavno “otkotrljao” iz vaše materice, gde je izvesno vreme bio sklupčan i gde nije mogao pošteno da se opruži. Sada će lagano početi da se rasteže i tegli, malo po malo, sve do svog šestog meseca, kada će se u potpunosti “odmotati”.

U međuvremenu, dok se bude prilagođavao životu van sigurnog i toplog utočišta vaše materice, možda će uživati ako ga umotate u lako ćebe. Dočekao ga je hladan svet, zastrašujuće svetao i pun raznih mirisa i zvukova.

Vaš život: Ja sam roditelj!

Ove nedelje, desilo vam se nešto nesvakidašnje – dobili ste bebu! Ona je totalno vaša, tu je pored vas i zavisi od vaše ljubavi, nege i hranjenja. Nesumnjivo je da ste tokom trudnoće pročitali gomilu tekstova o tome šta treba raditi i kako se ponašati kada beba stigne kući.

Najbolji savet za ovu nedelju je da se opustite, pokušate da odspavate i sa bebom krenete lagano, korak po korak. Vi tek treba da se upoznate i naviknete jedna na drugu.

Savet za ovu nedelju

 

 

Što pre počnite da dojite bebu, čak i ako vam se čini da još nemate mleka. Kolostrum koji se luči u prvih par dana je od neprocenjive važnosti za novorođenče. Ako zaista nemate mleka, nemojte se libiti da svoju bebu date drugoj majci koja ima dovoljno kolostruma.

Pročitajte koje vakcine beba dobija u porodilištu i prilikom prve podete pedijatru OVDE

Izračunajte vaš BMI
Pol:

Godine starosti:

Vaša visina:

Vaša težina:

Vaš BMI iznosi
22,5
Normalna težina

Neuhranjenost
Normalna telesna masa
Manja gojaznost
Gojaznost
Velika gojaznost
Preterana gojaznost
Napomena: BMI kalkulator služi isključivo u informativne svrhe i rezultati su okvirni. Nije zamena za dijagnostičku metodu. Vrednosti ne važe za decu do 18 godina, trudnice i dojilje, bolešljive i slabe osobe
Utvrdite kada su vam plodni dani i povećajte šanse da ostanete u drugom stanju.

Potrebno je samo da unesete prvi dan vašeg poslednjeg ciklusa i prosečno trajanje i dobićete kalendar plodnih dana za narednih pet meseci.

Izračunavanje plodnih i neplodnih dana je metoda koja se zasniva na karakteristikama menstrualnog ciklusa. Svaka žena koja ima ciklus na 28 dana, ima ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) oko 14. dana ciklusa.
Izračunajte plodne dane

Prvi dan poslednje menstruacije

Prosečno trajanje ciklusa
Ovulacija ≈
Ned. 20.07.2021. Pet. 25.07.2021.
Danas je Sreda, 24.07.2024
Plodni dani
Menstruacija
dana 5 Menstruacija
dana 15 Folikularna faza
dana 6 Ovulacija
Sledeća menstruacija
za ≈ 28 dana

Najnovije vesti