Izračunajte termin porođaja

Unesite prvi dan Vašeg
poslednjeg ciklusa

Prosečno trajanje ciklusa

U svetu gde bi većina ljudi verovatno potpuno promenila svoj život nakon osvajanja milionskog dobitka na lutriji, jedna žena je odlučila da ostane verna svojoj strasti i ljubavi prema svom poslu. Rut Brin iz Vigana u Engleskoj je prava inspiracija, ne samo zbog svoje skromnosti, već i zbog nepokolebljive posvećenosti poslu babice koji i dalje obavlja sa istim entuzijazmom kao i pre nego što je postala milionerka.

Nadamo se da će vas ova priča inspirisati da pronađete radost u svom poslu i da, poput nje, ostanete verni svojim vrednostima i strastima, bez obzira na sve promene koje vam se mogu isprečiti na životnom putu.

Rut Brin babica
Foto: MSN printscreen

„Volim svoj posao pa nisam želela potpuno da ga napustim”

Te 2014. godine, Rut Brin je osvojila neverovatnih milion funti na EuroMillions-u. U to vreme, radila je kao babica, pomažući ženama da dočekaju svoje mališane na ovaj svet. Deset godina kasnije, Rut je još uvek na prvoj liniji, pružajući podršku i sigurnost majkama u trenucima kada im je to najpotrebnije. Njena priča je više od dobitka na lutriji – o ljubavi prema poslu, o želji da se pomogne drugima i o tome kako novac ne bi trebalo da menja ljude.

Ljubav prema onome što radimo i sposobnost da pomognemo drugima je ono što nas čini istinski bogatima.

Skromnost i ljubav prema poslu

—Novac ne treba da menja ljude, jer uvek može da se desi da taj novac nestane iz nekih razloga —kaže za Metro.co.uk Rut. Ova mudra rečenica odražava njen stav prema životu i poslu. Iako je sada finansijski obezbeđena, Rut nije dozvolila da joj bogatstvo promeni životne vrednosti i nju kao osobu. Njena skromnost i dalje zrači iz svakog njenog postupka.

Kao ljubiteljka cipela, Rut sebi je priuštila par Džimi Čo cipela i torbu koja se savršeno uklapa. —Nisam mogla da verujem da sam to sebi priuštila —priznaje ona sa osmehom. Ovaj mali luksuz je bio način da se počasti za sve što je postigla, ali njen pravi luksuz je mogućnost da nastavi da radi ono što voli.

 

Izračunajte vaš BMI
Pol:

Godine starosti:

Vaša visina:

Vaša težina:

Vaš BMI iznosi
22,5
Normalna težina

Neuhranjenost
Normalna telesna masa
Manja gojaznost
Gojaznost
Velika gojaznost
Preterana gojaznost
Napomena: BMI kalkulator služi isključivo u informativne svrhe i rezultati su okvirni. Nije zamena za dijagnostičku metodu. Vrednosti ne važe za decu do 18 godina, trudnice i dojilje, bolešljive i slabe osobe
Utvrdite kada su vam plodni dani i povećajte šanse da ostanete u drugom stanju.

Potrebno je samo da unesete prvi dan vašeg poslednjeg ciklusa i prosečno trajanje i dobićete kalendar plodnih dana za narednih pet meseci.

Izračunavanje plodnih i neplodnih dana je metoda koja se zasniva na karakteristikama menstrualnog ciklusa. Svaka žena koja ima ciklus na 28 dana, ima ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) oko 14. dana ciklusa.
Izračunajte plodne dane

Prvi dan poslednje menstruacije

Prosečno trajanje ciklusa
Ovulacija ≈
Ned. 20.07.2021. Pet. 25.07.2021.
Danas je Sreda, 24.07.2024
Plodni dani
Menstruacija
dana 5 Menstruacija
dana 15 Folikularna faza
dana 6 Ovulacija
Sledeća menstruacija
za ≈ 28 dana

Magazin

Najnovije
Horoskop
Posao
Škola
Ostale potkategorije
Poznati
Nauka i tehnologija
Vremenska prognoza
Ljubav i sex
Moda i lepota
Zdravlje i fitnes
Naš dom
Recepti
Zanimljivosti

Najnovije vesti