Komentari za tekst "Poslednja šansa da vratite PDV na bebi opremu"

Komentara
148
Ostavite komentar
R. htedoh da ti kazem da ni ja uopste nisam zadovoljna sa tim placanjem,od kako vise nije preko firme,primanje mi je smanjeno skoro za 5000,ali mi ne kasni plata.
Mislim da nema veze kada se podnese zahtev za tu novcanu pomoc od drzave, gleda se datum rodjenja deteta... Ja svakako ne radjam dete zbog bilo kakve novcane pomoci, suprug i ja smo dete pravili nama da ga mi izdrzavamo... Ali mi je apsurdno do kakve podele je u ovom slucaju doslo, pogotovo sa PDV-om. Da li ce jednokratna pomoc od 39.000 ili 100.000 poceti od 1. jula ili 1. januara svejedno je, bitno je da se suma povecala, od nekog datuma se mora krenuti, isto kao sto cemo mi pre jula biti "zakinuti" isto bi bilo sa ovima koji su se porodili u decembru da je zakon krenuo da se primenjuje od 1. januara. Ali neki uopste nece moci da povrate ni dinar PDV-a a nece dobiti ni pausalno onih bednih 5000...
Ja se poradjam u martu i ista je situacija kod mene. Pored toga sto nemamo prava ni na sta jos i prelazimo na direktno placanje iz budzeta i kasnjenje plate od po 3 meseca... mene je firma placala pa refundirala od drzave tako da su oni preuzeli taj teret kasnjenja, novim zakonom ce mi biti placano direktno iz budzeta i plata kasniti po tri meseca kao svima do sad koji primaju platu na taj nacin, a pored svih troskova placam i kredit za stan cije rate moram da platim na vreme... Bravo drzavo!
Posto je rok za podnosenje zahteva za roditeljski dodatak 6 meseci od bebinog rodjenja, mozda vas ipak "zakaci" ovaj povecan od 100.000 ako se prijavite kada beba bude imala 3,4 ili 5 meseci? Mozda vredi sacekati ili se nekako raspitati. Srecno!
Divno, a gde spadamo mi koji treba da se porodimo posle 15.februara a pre jula kada stupa na snagu taj famozni zakon? Niti možemo da podnesemo zahtev za povraćaj PDVa niti nam pripada paušal, ako sam ja to dobro razumela a verovatno jesam obzirom da se ništa ne radi u interesu roditelja nego države.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »