Komentari za tekst "Poslednja šansa da vratite PDV na bebi opremu"

Komentara
148
Ostavite komentar
Treba da se porodim tek u aprilu ali smo kolica kupili jos u novembru.Imam li pravo na povracaj pdv-a u februaru s obzirom da sam trudnica?
Račun za kolica dajte nekoj majci koja vrši povraćaj , pa neka vam posle da novac ;-)
Nadjete nekog ko ce predavati racune pa preda o vas, podelite novac :)
MOgu biti i dvoja kolica, 2 krrvetica...
Nemate, samo za rođenu decu!
Ja sam mislila da cemo mi proci tako, posto je bilo da ce od 1.januara novi zakon. Porodila sam se 1.avgusta 2017. kada je vec prosao konkurs za PDV (cini mi se da je poslednji dan bio 17.jul, a za povracaj PDV-a ti treba jmbg deteta, pa ne mozes pre rodjenja da trazis), a i da sam predala papire za roditeljski svakako se gleda datum kad je dete rodjeno i koji je zakon u tom momentu vazio, sto bi bilo 39000din. Sto bi znacilo da bismo izvisili za pdv i za 100 000 (o ovih 5000 nije ni bilo reci). Medjutim, sad sam se bas iznenadila da cemo moci da vratimo pdv na bebi opremu.
Hoce li se neko sa ovog portala konacno setiti da odgovori nama, trudnicama koje cemo se poroditi npr. u periodu od 15-og februara do kraja juna, na sta mi imamo pravo? Koji zakon se odnosi na nas? Ili za nas ne vazi nijedan zakon?! Mi nemamo ni pravo na povracaj PDV-a, ni na 5000din, ni na 39.000 din, ni na 100.000 din?! A da ne pricam o tome da grad, Kragujevac, ni dinar ne daje za prvorodjene bebe. Eto, pokusajte da nas udostojite nekog odgovora, jer je vama pretpostavljam lakse da dodjete do nekih informacija od strane Ministarstva.
Merita, tih 10.000rsd od Beograda koje se dobija za prvorodjeno dete je stupilo na snagu od osmog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenom listu Grada Beograda" (objavljeno je 24.12.2017.) Ako je moja racunica dobra to znaci da ovo vazi za prvorodjeno dete rodjeno pocev od 01.01.2018.
kristina da li znas kada se dobijaju tih 10.000 od grada? ja sam dobila 10.000 kao zaposlena,i 39.000 od drzave?
Odakle ti to da nema pravo na 39.000? Ne znam kako je za Kragujevac, ali za prvo detd imas pravo na 39.000(drzava) plus 10.000 (grad Beograd za zaposlene porodilje/ 25.000 je cini mi se za nezaposlene) plus 10.000 (grad Beograd za prvo dete). Malo Google da radi pa Sluzbeni list grada Beograda, citaj izmenu Resenja Odluke o dodatnim oblicima zastite porodilja - u izdanju 102-2017 na strani br 2 sve je lepo napisano.
Grad Kragujevac daje 10.000 din. za prvo dete (ako ispunjavate uslove)
Aaa sta ce biti sa decom rodjenom posle 15. februara do 1. jula?
Па треба држава да штеди како би имала пара да организује геј параде.
А деца,коме то још треба?!
Свесно у пропаст идемо.
Umesto 75000 sada po novom zakonu dobijate 5000!!!
Napredno,bravo!!
Na vestima (N1) kažu da ćete moći da se vrši povraćaj pdv-a do 1.07.2018 kada počinje da važi novi zakon što je i logično. Odakle vama ova informacija?
Koliko sam shvatila,ti mozes skupljati racune,ali datumi za predaju tih racuna kao i prosle godine je bilo od 1. do 15. februara i od 1.do15.jula. A zakon o ukidanju pdva stupa na snagu od 1.jula...tako da ove racune posle ‚15.februara dzaba skupljas. Ili mozda gresim,sto bi bilo super.
Na koje sve pelene je moguce izvrsiti povracaj PDV-a?
Na sve ove vrste:
- jednokratne (pampers)
- svedske
- tetra
- DajDaj (bambus) ?

Ili samo jednokratne?
Jednokratne
Samo na jednokratne.
Koji je rok za prijavu za jednokratnu pomoc za prvo dete? Da li bi u slucaju da se prijavimo posle stupanja na snagu novog zakona mogli da dobijemo nadoknadu po novom zakonu?
Racuna se datum rodjenja bebe. Ako se beba rodi pre stupanja novog zakona na snagu za nju ce svakako vaziti stari, ma u kom momentu predali zahtev.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »