Komentari za tekst "Poslednja šansa da vratite PDV na bebi opremu"

Komentara
148
Ostavite komentar
Ne mora svaki račun posebno, ako može da stane tri računa, onda tri fotokopirajte zajedno, ali mora lepo da se vidi početak i kraj računa, odnosno datum, bi, mesto, naziv prodavnice i naravno šta je kupljeno. Meni su neki računi bili baš dugački pa sam morala i da ih savijam da bi stali na papir, ali pazeći da se vide gore pomenute stavke. Jedan račun sam fotokopirala na dva papira jer nisam mogla da ga savijem, pelene, kašice, bebelac, sve je bilo razbacano po računu.
Imam jedno pitanje. Bio sam u Poreskoj upravi i rekli su mi da ne mogu da prilozim dokumenta za povracaj PDVa, jer sam u januaru ( ove 2018.god) kupio bebi opremu, a to vazi samo za proslu 2017. godinu. Da li je to tacno?
To znaci da je ipak istina da ce produziti do jula ?
Tačno tako. U februaru se predaju računi za opremu kupljenu do 31.12.2017. Za sve kupljeno posle toga računi se predaju od 1.jula. To će moći još tada, posle toga ide onaj zakon da se porodiljama daje po 5000din. Čuvajte račune, neće Vam propasti. Predaćete ih u julu.
Da Nemanja, tacno je. Upisujete samo racune kupljene od 01.07.-31. 12.
Da li neko zna posle koliko uplacuju Povracaj PDV? Nama jos nije ni stiglo od jula meseca...
Sta je sa bebama rodjenim od 1.feb do 1.jula....sta je sa ovim periodom koji se tu zakon primenjuje, mnogo rositelja ce biti oštećeno, nema povracaja PDV-a, nema paušala nema 100 000 za prvo dete, zamolila bih "Bebac" da se pozabavi ovim pitanje, ima nas puno trudnica koje treba da rodimo u ovom periodu !?
Da li ne mogu racuni nakon 1. februara 100%? Ako moze da mi odgovori neko ko je bio i pitao.. hvala
PDV na dohranu je 10%, dok je na pelene, kolica, sediste i ostalo 20%. Taj porez je uracunat u cenu, a kad se odbija mora da se preracuna stopa poreza i to onda bude 9.09%, odnosno 16.67% od ukupne cene. Tako da mozete da sracunate iznos noji treba da dobijete. Predaja racuna, kopija racuna, specifikacije racuna i zahteva za povracaj PDVa, vrsi se do 15.2.2018. godine, a racuni treba da budu do 31.1.2018 godine (mada call-centar poreske uprave kaze da mogu i februarski racuni da se predaju).
Može li neko da mi objasni šta znači informacija ds je refundacija pdv-a produžena do 01.06.? http://rs.n1info.com/a356116/Vesti/Vesti/Refundacija-PDV-a-na-opremu-i-hranu-za-bebe-do-1.-jula.html
To piše i na sajtu poreske, a sledeća rečenica je da je i dalje krajnji rok za predaju 15. februar. Šta to znači za nss koje treba da se porodimo u aprilu, imamo ili ne pravo na povraćaj pdv-a? Danas sam zvala poresku na broj za informacije..otprilike da mi se javila neka mlađana devojčica sa odgovorom, izvinite ali ja to stvarno ne znam...i tako :)
Koliko posto je pdv?da li neko zna?pozz
Poštovani, plaćao sam karticom sve ali nisam čuvao fiskalne jer su mi rekli da nema ništa od PDV-a da li mogu fakture iz Akse ili duplikat računa da bi izvršio povraćaj PDV-a hvala vam puno na odgovorima značilo bi mi, pozdrav
Iz akse trazite vasu analiticku karticu i to prilozite
Mene zanima, Dali ce vracati citav iznos od 32000din za drugu godinu deteta? Napravila bi male zalihe mleka,pampersa..
SRAMOTA! 5000DIN.?!!!NEK ONI SVOJU DECU ISHRANE I OBUKU I OPREME S TIM NOVCEM KOJI SU IZGLASALI OVU SRAMOTU
Da li prihvataju račune od Januara i Februara (do 15-og)?
Micii, samo računi od 01.07.2017 do 31 januara 2018. a rok za predaju je od 1-15 februara. Ja predala juče.
Moje dete je napunilo 2 godine u decembru 2017. Pritom sam dobila povracaj i u februaru i u julu 2017.,zajedno u vrednosti od blizu 30 hiljada. Mene zanima da li ce mi sada priznati ove racune od jula pa do detetovog 2.rodj, s obzirom da sam ispunila taj iznos dozvoljen za povracaj u 2.godini? Odnosno,da li se taj povracaj iz februara prosle god.racunao kao da je u 1.godini deteta jer su i racuni bili iz prve godine,ili ipak se gleda kao 2.god? Hvala unapred,nadam se da je neko razumeo pitanje :-)
Ja mislim da neće, na žalost, piše u drugoj godini 32151,00 din najviše, al ti probaj.
Ako imamo jednu bebu i dvoja kolica da li se dobija povracaj pdv-a za oba kolica?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »