Komentari za tekst "Koliko boli porođaj na skali od jedan do pet?"

Komentara
140
Ostavite komentar
Porodjaj je trajao 7 sati,prvih 4-5 sati nije bilo strasno.posleeeee?bolelo je toliko da sam povracala od bolova , tad sam bila otvorena vec 7 prstiju i dobila epidural i sav bol je momentalno nestao!ali sam sve osetila i videla (nazalost) kad mi babica rekla ,, vidi , evo je glavica,,izbacila sam je celu iz sledeceg napona i to nikad necu zaboraviti.Ali da bolii, boli.Mozda vise kad si provrotka,videcemo sledeci put kako ce biti.
Porodila sam se prirodnim putem. Porodjaj trajao 20 sati. Sekli me i popucala. Ne bih ocenila bol sa 5 vec sa 100. Porodjaj je pesma, naspram onog sto nas majke ceka kad beba stigne.
Prvi put sam dobila indukciju i to je bolelooooo za 10 više nego sam porodjaj...drugi put carski za 2,ustala sam da setam posle 24 h.
Sta god da vam kazu da porodjaj ne boli nije istina.Porodjaj BOLI ,samo zavisi dal ste srecnik da vas je majka priroda obdarila dobrom gradjom i onda taj bol traje mnogo kratko i sve se brzo zavtsi, jer ako nije nece vam ni 10 epidurala pomoci. I ja sam kao i svaka mama mastala o tome da to nije nista strasno i da ce sve da brzo prodje.Kad ono medjutim...Porodila sam se pre dve nedelje u Visegradskoj sa epiduralom koji sam dobila tek kad sam se otvorila 5 prsta,inace su morali da mi indukuju porodjaj jer sam presla termin i nisam bila uopste otvorena .Porodjaj je trajao 12 sati ,na jedvite jade je beba izasla,pritiskali su mi stomak,agonija je bila neizdrziva.Na kraju vise nisam mogla da se napunjem.Kad je konacno beba izasla ja umalo nisam umrla jer sam mnogo iskrvarila jer je posteljica urasla u matericu.Da kazem da su lekari krivi ,ne nisu kriva je moja gradja i moja materica koja nije htela da se kontrahuje.Sve je stvar genetike,nazalost.Srecom i ja i beba smo dobro.Tako da trebate biti hrabri i spremni na sve...
ja sam srednje gradje a karlicne mere su mi "dobre"porodjaj mi je lrenuo u 18h u 18 i 05 sam se porodila.
bitna je karlica a ne kukovi ,to sto imate siroke kukove i sto ste krupni kako kazete moze da oteza porod i nema veze sa karlicnim merama.
Ma, kakva gradja i genetika Moja gradja je navodno idealna. Visoka, krupna i sirokih kukova, pa sam se napatila, a pritom znam dosta sitnih zena koje su se poro
dile brzo i brz velikih bolova. A, tek to sto te u Srbiji da se mucis po 20 sati da bi ti onda beba jedva prezivelo, e to je posebna prica.
Ja idem logikom sto se mora nije tesko.. samo mi je bitno da moja princeza stigne i da bude dobro a ja cu izdrzati svaki bol zbog nje. Pre par godina imala sam operaciju materice i kad su me probudili iz anestezije mnogo je bolelo a eto izdrzi zena pregura sve. Samo hrabro buduce mame - stvorene smo da radjamo...
Boli i to dosta, ali u rekordnom roku zaboravis sve, bar sam ja i mogla bi jos 10 da rodim ☺ imala sam prelak porodjaj u 3 dosla u betaniju, u 3:15 probusili vodenjak i u 3:32 sam se porodila, komentar lekara je bio da od kad sam usla u salu sam bila vrlo smirena kao da sam dosla u kafic na kafu i pratila sam sve sto govore... Hocu reci sve je u glavi i same sevi mozemo dosta da olaksamo. Vise me je bolela operacija slepog creva u 36 nedelji nego porodjaj u 39. Srecno buduce mame 😘😘😘
Hvala! Od kuknjave nema nista ;-) Sigurna sam da boli ali verujem da vredi. U danasnje vreme pogotovo kad postoji epidural verujem da se da izdrzati. Kod carskog reza sigurno da su jaki bolovi posle. Ali kao sto rekoh - to maleno bice mislim da vredi najvise i to treba da nam bude motiv da sve izdrzimo! Srecno na porodjaju i da prodje sto lepse i bezbolnije!
svaka cast ovakve reci svakome uliju snagu :)
Pet na kvadrat.
Prosto da čovek ne poželi više ni da čita kometare na sajtu.. na 10 užasnih ide 1 koji je dobar... i onda ti ljudi kažu nemoj se plašiti :/ haha važi neću
ja rekla sebi kad su me primili u porodiliste:ovo ce ti biti najtezi dan u zivotu,ali ujutru ces drzati svoje zlato.i tako poceo porodjaj prokinuli mi vodenjak,ja sve cekam da pocnu ti strasni bolovi osecam samo blag pritisak u ledjima,dali mi epidural,kazu to ce malo da ti olaksa ali ne ocekuj previse,a mene jos nista ne boli.proslo 5h,dosao dr i kaze da se napinjem,ja u cudu,rekoh pa ne boli me jos.hvala bogu na epiduralu,nisam verovala da porodjaj moze da bude takva uzivancija.
ja sam imala tri prirodna porodjaja i za prvi je ocena 3...za drugi 4...a za treci 5...mada da mogu vece ocene da dam drugi i treci bilo bi 100.naucno je dokazano da nijedan muskarac nebi izdrzao te bolove za porodjaj.znaci mi smo zene lavice...
Moj prvi porodjaj 4,drugi 2 a treci 5,sva tri prirodno ali treci je bio najtezi.Mislim da je psiha uradila svoje,strah jer znas sta te ceka,ali nakraju opet mala bebica je u rukama i sreci nikad kraja pa je opet taj bol 1.Sve se zaboravi brzo,kad ugledate bebu bol prodje u sekundi.
porodila sam se prirodno,bez epidurala i nije me bolelo....rekla sam da svima zelim da se porode kao ja!!pocetak dojenja mi je bio bolan,bas....ja stvarno imam divno iskustvo sa porodjaja.... 😊😊
Imam 21 god,prvorotkinja, porodila sam se bez epidurala,ocena 3 nije bilo toliko strasno,sivena 3 konca,kad sam se "pocepala" nisam osetila ali kad su me sili osetila sam vrlo malo. Moju sestru i sada,posle 4 godine (od kako se porodila) boli oziljak od carskog reza.
prvorotka sam ,kontrakcije blage su mi krenule u 5 h ujutru spavala sam do 10 h ,oko 15 h krecu jace kontrakcije i priblizavaju se ,u 16h stizem u porodiliste u 18 h krece porodjaj u 18:05 se porodila iz tri napona ,najteze mi je bilo kada je izlazila glavica nije me toliko bolelo koliko nisam mogla da dodjem do daha ,ali je neverovatna stvar kako bol prodje istog trenutka kada beba izadje napolje ,sto se mene tice od 1do 5 ...2 .Sve zavisi kolika je tolerancija za bol .jos da dodam da mi nisu radili epizotomiju ,beba teska 3950 tako da samo hrabro ,kako mislite u glavi tako vam je vezano za sve pa i za porodjaj ,buducim mamicama srecno .
slazem se a sto se tice opustenosti ima i te kako veze jer trebas biti opusten i hladne glave da bi saradjivala sa doktorom i babicom ,ima zena koje su se bacale vukle i tukle doktore od straha pa haos ispadne strah je cudo .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »