Komentari za tekst "Koliko boli porođaj na skali od jedan do pet?"

Komentara
140
Ostavite komentar
Kako nisi stečena a imala si konce? Znaci pocepala te beba,to je isto ko da jesi. Ušivali te svakako.
Mastitis od 1-5 je 5.
Mastitis je po mom misljenju od 1-5 = 10 !Porodjaj moj 0 za to
Meni je vodenjak pukao u 23h , u 00:50 h stigla u bolnicu sa 4 prsta otvorena. Otvarala sam se na 2 prsta i kad je doslo do 6og prsta tu je pocelo da boli sve jace a ja sam od bolova povracala. Dobila sam i inekciju neku ( zaboravih trenutno kako se zove) i loptu da skakucem ali dzabe. To kad krene ne zaustavlja se dok beba ne izadje. Sa 8 u porodjajnu i za 15 min sam se porodila. U 04:15h rodila devojcicu 2800g ali pocepala se fest od jakih i brzih napona. 7 sava unutra 7 spolja. UZAS. i plus modrica od stipanja da se ne cepa dalje. Ustala sam brzo vec posle 4h ali zato isto vece dobila MASTITIS. NE DAJ BOZE NIKOME. MUKU MUCILA MESEC DANA SA TEMPERATURAMA I GNOJEM. Zbog postporodjajnog oporavka plasim se za drugo. Ali dobro...sve je to priroda.
Porađala sam se prirodno od 10 ujutru do sutra dan u 7 i 10 ujutru uz dve indukcije.Stepen bola 100 a da ne pricam o cepanju i sivenju bez anestezije ali kada ti prinesu bebu istog trenutka sve zaboravis.
Aha, vazi, malo sutra sam zaboravila, secam se svakog detalja iako je proslo 7god.
Ja bukvalno nista nisam osetila,izgleda da su mi dali dobro epidural.Bukvalno je doktorka prisla sa babicom i rekla da je poceo porodjaj i nakon 2 napona je moj bebac izasao. Stvarno bih svakoj zeni pozelela takav porodjaj i svaka cast svima koje su bez icega isle,ja sam mislila da cu bez icega ali kad su mi vec ponudili zasto da ne prihvatim ahahhaah :) i posle porodjaja sam imala minimalne bolove,iskreno vise su me bolele bradavice od ragada. Pozdrav svim mamama :*
Blago tebi, meni epidural nije dat dobro, sve me je bolelo i kontrakcije a o porodjaju da ne govorim. Sva sreca pa je kratko trajalo u 8h puko vodenjak u 14h se porodila.
Prvi indukovan trajao 5h stepen bola :4 Drugi spontani trajao 2h ,stepen bola : 2
Mene je bolelo 5+5, ne zelim da se secam porodjaja. I jos zavrsila na carskom rezu, koji je tek posebna prica.
Ja sam se porodila carskim rezom. Imala sam 25 godina. Mene je grčilo prvog dana. Zatezala me je rana, da kažem-bolela, ali to je bio veoma mali bol, prvih nedelju dana, posle toga ništa. Brisala sam prašinu čim sam došla kući :-D
Mislim da se to uopste ne treba raspravljati i komentarisati. Samo se mlade mame traumiraju bezpotrebno. Znam kako je meni bilo u prvoj trudnoci. Isla sam u skolu za trudnice i puno mi je pomoglo da se oslobodim stresa i budem opustena, samim tim sam se lakse porodila. Ali dok sam citala komentare drugih zena samo sam se nervirala. Olaksajte mamama i samo ih hrabrite, porodjaj ne boli ni malo i sve zaboravis kad ugledas svoje dete!!!
Izvini, draga Dragana, ali nema veze ni sa cim kako je tvoj ili moj porodjaj protekao. Cinjenica je da se svaka mlada mama uplasi i obeshrabri kad orocita kako zene kukaju o tome koliko ih je boleo visesatni porodjaj. Ja iskreno mislim da je sve do toga kako mislis tako ce ti biti. Pa ako odmah znas da ne mozes bez epidurala uzmi ga.
Ne bih se slozila. Mlade mame posle budu u zabludi i misle da sa njima nije sve u redu jer nisu zaboravile na sve muke kad uzmu bebu u narucje. Moj porodjaj je zapocet indukcijom koja je doprinela da bolovi budu jaci, a nisam se otvarala. I tako satima. Epidura mi nisu dali jer imaju jednog dezurnog anesteziologa u sred bela dana, u kbc Zvezdari, ove godine u maju. Sva sreca da su me odveli na hitan carski rez. Boli prvi dan jako, svaki sledeci sve manje. Do 7. dana nista nisam osetila od bolova vise. Porodjaj boli i u ovoj glupoj zemlji bi trebalo da imamo mogucnost epidurala u svakom trenutku.
Porodjaj prirodan. Bol od 1-5 mozda 4. Prve bolove sam osetila u 8 uvece u pola 1 posle ponoci mi je puko vodenjak porodila sam se u 13:45. Meni su najgori bolovi i cekanje samog porodjaja. Nisam se otvarala pa su mi dali indukciju. Sam porodjaj mi nije bio strasan iako sam secena pa usivana. Ali sve u svemu jedva sam cekala da vidim moju devojcu. I nista nije toliko strasno. Mislim da cu uskoro ponovo jer nista nije strasno kad znas cilj.
Ja sam iskreno ocekivala da ce mnogo vise boleti.Porodila sam se prirodno,vaginalno bez ijednog sredstva.Sasvim ok.Porodjaj i kontrakcije pre toga bi na skali od 1-5ocenila nesto izmedju 3-4.Jednostavno krpljenje posle orodjaja me je najvise bolelo.
Prvi indukovan jacina bola 5, drugi spontan 2!
Porodila sam se u 35.oj, prirodno bez bilo koje vrste anestetika,svaku kontrakciju sam osetila, a porođaj doživela kao ozbiljnu traumu. Snagu da preživim tu prirodnu traumu (porođaj) mi je dala moja mala preslatka curica. Na skali od 1 do 5, složiću se da je ocena 10 za porođajni bol! Mislim da to nijedan CTG nemože da zabeleži!
Ko kaze da ne boli taj laze!Porodila sam se skroz prirodno,od 23:30 do 07:15 sam umirala od bolova izazvanih kontrakcijama a u 07:55 sam se porodila i vilo je strasno a nisam kukavica ni najmanje.Ne kazem da se umire iako sam mislila da je kraj.Cim beba izadje sve muke prestaju cak epiziotomija nije bila toliko strasna malo je smor posle ali brzo zaraste.Onog trenutka kada sam se porodila rekla sam nikada vise a popodne sam vec omeksala.Rodila sam divnog sina i kada ga samo pogledam rodila bih ga jos 5 puta ako treba ali da je lako nije!Pozdrav
Dragana ne mogu se sloziti sa vama ,vidim da je komentar postavljen odavno ali moram da odgovorim ,evo ja sam ta zena koja "laze" da je porodjaj nije boleo ,prvo ruzno je sto se sluzite terminom ko kaze da ne boli taj "laze " meni su na primer bili mucni dani pred porodjaj ne od bolova vec od ne spavanja zbog ogromnog stomaka ,a sto se samog porodjaja tice primljena u porodiliste uc16h u 18:00 mi krece porodjaj s tim da je krenula glava da izlazi a ja nisam imala pojma,iz tri napona u 18:05 se rodila moja devojcica krofnica sa savrsenih 3950 g i 57 cm ,bez epiziotomije ,prva beba ,tako da nemojte plasiti mlade buduce majke ,svako je prica za sebe moja ocena za porodjaj prirodnim putem bez epidurala je 2 .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »