Komentari za tekst "BEBAC: Trudnice i dalje bez plata!"

Komentara
66
Ostavite komentar
Sta reci ?Prvo trudnicko mi nije isplaceno.Radim u zdravstvu .Drugo trudnicko mi nije isplaceno.Sa porodiljskim lasnim.Dosla sam u situaciju da sam ih morala tuziti da mi ne bi propao taj novac jer nakon tri godine ako ne isplate to propada.A Samom tuzbom sam se oprostila i pd posla jer nisam primljena za stalno ...toliko o natalitetu u Srbiji.
Da li ste dobili pare nakon
tuzbe?
Oduševljena tekstom, sve što ste rekli istinito i sama sam imala isti problem kada sam otišla na trudničko bolovanje. Ne znam koga više država zavarava, kakav natalitet kada se ovo stalno dešava...a još je gore što neke mame ostaju bez posla zato što su ostale u drugom stanju.Jako sam ogorčena i na državu kao na nekog ko je napisao zakon koji se ne sprovodi u delo i na poslodavce koji gledaju da te iskoriste maksimalno kada radiš, a kada odeš na bolovanje onda si višak.
ja sam prosli mesec dobila tek za septemabar a gde je oktobar,novembar i decembar i sad januar od 5 feb mi se otvara porodiljsko a ja i ko ovde mnoge nismo dobili pare a treba da se zivi i da se spremas za bebu ovo je stvarno vise sramota a ovako hoce natalitet a ni dinar nedaju bednoo jako
Zdravo, i ja sam na žalost još jedna u nizu ogorčenih porodilja. U oktobru mesecu sam postala mama po treći put. Obzirom da radim u zdravstvu, na visoko rizičnom radnom mestu, na bolovanju sam skoro od samog početka. Prvo su kasnili tri meseca sa početkom isplate,a potom su isplate bile neredovne. Dva trudnička bolovanja su ki ostali dužni, kao i dva porodiljska. Kada sam zvala poslodavca da proverim, rečeno je da fond nije uplatio,a u fondu prenacuju na poslodavca.
Suprug je zaposlen u privatnoj firmi gde primanja nisu redovna , a trenutno smo prinuđeni da živimo od toga, jer drugi izvor prihoda nemamo.
Mene interesuje, da li je neophodno da ja ostavljam tromesečnu bebu na čuvanje nepoznatima da bih došrinela kućnom budžetu i da bih mogli koliko toliko normalno da živimo ili će država jednom već ispuniti ono što obeća??!!!!Hvala i pozdrav
Ja NI JEDNU platu nisam primila beba za tri dana puni 9meseci,nisam bila na trudnickom nego odmah porodiljsko.Inace ovo mi je trece dete trebalo bih da primam 24meseca porodiljsko ali po svemu sudeci necu nista dobiti
Kako lazu pa to je strasno. Moja zena treba da se porodi za dve nedelje i nije dobila jos ni za oktobar!!!Firma je svu dokumentaciju prilozila,zvali smo filijalu u PA i oni kazu da drzava nije uplatila ni dinar a dokumwntacija je predata na vreme!
Cekam platu za novembar a od 1.januara mi je krenulo porodiljsko receno mi je da sama vodim evidenciju tako cu biti najsigurnija kad je sta uplaceno...inace treba da se porodim za koji dan...da nije podrske porodice nista ne bi kupili za bebu to je tuzno i tesko kad si nemocan i moras na druge da se oslonis a cekas svoju najvecu radost 😔....Veliki pozdrav za BEBAC
to je sve do poslodavca...meni leze dan nakon sto leze redovna plata ..

Ja sam na trudnickom jos uvek ..termin mi u aprilu ....i ni jedna isplata mi nije kasnila...ne razumem bas ove minuse ja samo kazem kako jeste ..plate redovno lezu 10tog ja 11 tog dobijem isplatu trudnickog ..u zavisnosti ako pada vikend nikad kasnije uvek pre ..e sad do koga je i staa to ne znam al znam da nemam na sta da se zalim...zao mi je sto vidim da vecini kasni isplata ..
Pa poslodavac ima tu mogucnost ali nema zakonsku obavezu da isplacuje trudnicko pre refundacije od drzave. Dakle to je samo njegova dobra volja, a na drzavi je da isplati sto pre kada im se podnese zahtev pa nebismo bili u ovakvom peoblemu. Kod porodiljskog je vec drugacije.
Meni moj poslodavac porodiljsko isplacuje redovno evo vec 5 meseci pa ceka refundaciju, a trudnicko mi drzava jos uvek duguje dve plate.
Zato sto je tvoj poslodavac normalan i ceka refundaciju. Mi ostale, ciji poslodavci jedva su pristali da nas zadrze, docekacemo mozda. Sva
srecna sam bila sto cu imati sigurnost u trudnoci. Eto mi. Bolje onda svi na socijalu. Oni dobijaju redovno, i boli ih uvo da rade.
To i ja kazem. Prvo poslodavac uplacuje pa tek onda dobija povrat od drzave... Nije mi jasno ovo uopste. Bar je u mom slucaju tako bilo... Mozda sam imala srece, ne znam.
Sram ih bilo!!!! Ja treba da pocnem da radim 5.februra a ja sam primila tek platu za jun mesec.
S obzirom da su u nekim drzavnim sektorima povecane plate... kruze informacije da to povecanje ne vazi za trudnice i porodilje jer se za isplatu nasih plata racuna prosek godinu dana unazad. Da li neko zna nesto o tome?
Redovno proveravam sajt rfzoa. Jutros nije bilo uplate za novembar a popodne je proknjizeno da je uplata legla 12 januara, iako mi plata jos uvek nije legla. Nadam se da ce uplatiti do 20og kad je i plata u firmi.
Saja,moze da ti prebaci pare na racun ne ovisno kad ostalima plata leze u firmi. Meni moja knjigovodja prebaci kad legne,a kod nas se plate isplacuju prvog u mesecu.
Meni na sajtu rfzoa pise da je za moju opstinu bila isplata 12. 01 na racun moje firme. Odete na sajt, kucate svoj PIB sa zdravstvene knjizice i vidite kad vam je zahtev zaveden a kad isplacen. Ali od novca i dalje nista!
I u firmi kazu da nikakva uplata nije legla, da ne veruju da ce biti u januaru ista....ulazim u 9ti mesec pocetkom februara...Zelim svim odgovornim za ovu situaciju da im ovako deca odgajaju unucice od srca!
Gde se to moze videti, da je uplata bila 12.januara? Da li je to na nivou republike bila uplata? Za koji grad?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »