Komentari za tekst "Šta donosi novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom?"

Komentara
79
Ostavite komentar
Stvarno sramota.ja imam troje.a za četvrto koliko vidim se dobija kao i za prvo.bruka.toliko o podsticaju nataliteta.
Uporno citamo kako ce nam olaksati time sto ce 35% od sada ici preko poslodavca, preko onog istog sto ni 65% nece da uplati. Kao da smo maloumne zato sto smo trudne.
uplatice na racun da ne bi vise kasnile ispalate? kakva glupost... Ali sve je ok ako porodiljsko produze na 18 meseci :D
Sramota! Ali od nase države nismo ništa bolje ni očekivali! Sramota!
Šta se petljaš ti iz PG u naše stvari? Šta je tebi Crna Gora dala,nas savršeno ne zanima. Tebe neka je sramota, nas je puno nezaposlenih, bez šanše da se zaposlimo, što znači šta? Ne treba da živimo, ni da rađamo anđele male?!
Drage moje u nekim opstinama je duplo manji iznos bio za drugo i trece dete..za drugo dete moja prijateljica koja zivi u jednoj Kragujevackoj opstini dobila je 60.000din. Toliko o nasoj drzavi koja podrzava majke.
Isti slucaj kao prethodne majke koja je takodje iz Podgorica 105e i gotovo.Mada danas koliko vidim i radjanje djece se gleda kroz novac hm svaka cast tim pojedincima...Ja djecu radjam licno sebi i suprugu ne da bi mi tamo neko placao za to.imam dvoje djece i oni su moje blago najvece nikakve pare ne mogu mi njihovo zdravlje i osmijeh zamjeniti.
Nadam se da majkama strankinjama neće tražiti da obezbede odredjena dokumenta iz matične zemlje, već će se državne institucije pobrinuti za to
Ma sramota,sraaaamotaaaaaaaaaaaaa lopoviiii najgori smoTako podsticu da zene radjaju.Izmene ali na GOREEEee
Bas lepo ! A da predlozimo da prosek ipak 48 meseci unazad !!ili bolje sve godine staza kao za penziju ! Ne treba mi pomoc drzave treba mi samo ono sto je moje , ono sto sam svojim radom zaradila !
A sta je sa nama koje ne radimo nigde i nemamo drugih prihoda??? 😡
A sta je sa skolskom decom i studentima i onim roditeljima koji do sada nisu nista dobili...?
po meni sve rečeno ovde
http://mamaizmagareceklupe.com/zasto-se-ne-vole-velike-porodice/
Nista mi nije jasno.. Cekam prvo dete inam 21. god. nezaposlena sam, bila sam student ali zbog trudnoce se to moralo prekinuti. Jel ovo deciji dodatak ili ona jednokratna pomoc koja se dobija po rodjenju deteta? Gde god trazim info sto se tice para niko nista ne zna svi se prave blesavi...
Tebe dotice prica o roditeljskom dodatku! Za to predajes papire posto se beba rodi i na to imaju pravo svi drzavljaani Srbije. Mislim da postoji i neka jednokratna naknada za nezaposlene majke. Deciji dodatak, koliko znam, primaju socijalno ugrozene porodice - tj zavisi od mesecnih prihoda po clanu porodice.
Zasto nepovecaju i deciji dodatak ja sa troje dece jedva dobijem 8hiljada a sta je to, nemogu sa tim parama ni jedom detetu da kupim zimsku garderobu a kamoli nesto drugo .Da nepricam o skoli ,uzinu , knjigama i kakva je ovo drzava kad sve sto je potrebno deci je uzasno skupo i to malo sto bih trebali da nam pomognu oni ukinu. Kao sto su to naprimer knjige za skolu koje sad moraju da se kupuju.
da vas je sramota svakog ko pocenjuje ovo!!! ja zivim u PG za prvo, drugo, trece i svako dete se dobija 105,00 kad se porodis i to je to... ne postoji deciji ili neka druga benificija za decu... kako mozete da blatite to... ustvarni... vi koji negativno komentarisete vama da se da i 100000000 bilo bi vam malo... decu radjajte po finansiskoj mogucnosti a ne za nadaknadu po rodjenju !!! imamh ih cetvoro nisam puna para ali ih nisam radjala da bi cekala datume za deciji ili socijalno..
Poštovana, u PG imate beneficije u vidu DOŽIVOTNE naknade za treće dete i svako sledeće, tako da - ne širite dezinformacije. Decu niko ne rađa zbog novčane pomoći već iz želje i ljubavi, a država ako ne želi da pomogne ne mora ni da odmogne, a ne da se busaju u grudi kako vlada bela kuga, deca su prioritet i budućnost Srbije, mora se rađati više beba ili će Srba nestati i sl. Uostalom, pogledajte broj minusa na Vaš komentar. Sve najbolje želim!
Pa ako mozes normalno da odgajas 4 dece onda imas sasvim dovoljno. Moj muz radi za 40000 ja ne radim a imam fakultet. Cekamo prvo dete. Kako mi sutra da zivimo sa 40000 kada ce 20000 da ode na dete? Ajde prosvetli me. Pa i bilo sta od drzave bi nam znacilo.
Treba da je sramota ovu nazovi drzavu i ljude koji je vode, zbog cinjenice da na sve moguce nacine uticu na otezavanje uslova zivota trudnica i porodilja i njihovih porodica. Naravno da se nijedna od nas nije odlucila na potomstvo racunajuci da ce je drzava finansirati ali postuj cinjenicu da je medju trudnicama i porodiljama veliki procenat nezaposlenih zena kojima jako znaci tih par hiljada dinara razlike roditeljskog dodatka!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »