Komentari za tekst "Prednosti i mane epiduralne anestezije"

Komentara
151
Ostavite komentar
Porodila sam se 07.07. U Narodnom Frontu, sa epiduralom ( svaka cast onom ko ga je izmislio) :D .. Mene su malo secnuli, ali sam se malo i pocepala, pa su me usivali.Apsolutno nista nisam osecala dok su mi to radili, jer sam jos uvek bila pod epiduralom.
Dva puta se porodila uz epidural, a sad cu i treci...jako olaksava, trudnica bolje saradjuje, svesnija je...za svaku preporuku!
Ee zene, zene, jesu li vas majke sa epiduralom rodile? Ajde bre malo se ohrabrite. Vasem detetu ne treba kukavica, treba mu majka koja ce zivot dati za njega, ne majka koja ne moze ni bol donosenja tog deteta na svet da izdrzi!
Koji primitivan stav.. Jesi čula kojim slučajem da je 21. vek i da žene imaju potpunu slobodu izbora.. Sem ako nisi mazohista, ne vidim ni jedan razlog zbog kog sebi ne bi olakšala nešto što očajnički boli..
nase babe su se porađale po njivama i stalama. da li to znaci da trebamo i mi?
Niti smo kukavice,niti razmazene,al zasto bih trpele bolove kad vec postoji epidural...Mogu zene da se poradjaju i bez a da su kukavice,lose ste nas uporedili....
Ovo je obicno zastrasivanje.uz epidiral se daje jaca indukcija i zbog opustenosti misica brze se otvara,a i ne trosi se energija i kiseonik na grcenje i vristanje.ja se porodils za manje od 5 sati,a prvorotka.a nikakav bol nisam osetila.
Trenirala sam do devetog meseca, setala i setala kilometre i kilometre. Nije to nikakva "tajna". Bolovi poceli u 1h u 2h sam bila na porodj stolu u 3 se porodila. Kaze babica i doktorka da sam srecna jer se prvorotke poradjaju 16 do 18 sati. Blago meni onda, ali kad pomislim na te bolove place mi se. Boli ko djavo i nemoj da se lazemo i da se glumi neka hrabrost. BOLI MNOGO!
draga gospodjo ja sam se prirodno porodila za 2 sata ,prvorotka .
Fantasticno :) uvek sam mislila da su tako brzi porodjaji mit.Btw ja racunam 5 sati otkad mi je data indukcija i epidural.zbog epi ne znam kad su kontrakcije uopste pocele.
Ja sam bez iceg, epidurala ili bilo kakvog drugog ublazivaca boli ili pomoci porodila se za oko sat vremena. Prvorotka sam takodjer. Moja tajna je u setanju. Setala sam i setala i sa oteklim nogama.
Posle 9 sati indukcije sam molila za epidural, jer sam hiperventilirala od pravilnog disanja. Noge, ruke, usne, lice, ma sve mi je utrnulo i bridelo. Uistinu, tih kontrakcija na minut je do tad bilo poslednja 2 sata od tih 9. Onda su me pustili na pauzu da se malo prosetam, pa ponovo agonija 3 sata. Pa opet pauza od pola sata, i napokon duplo jaca indukcija, ali meni nirvana. Jednostavno sam prestala da imam tako jake bolove, a i svakako u Betaniji posle 9/10h sati uvece i ne mozete dobiti epidural.
24h nakon njihovog busenja vodenjaka i 18 sati na indukciji, poslali su me na hitan carski rez, jer se nisam otvorila dovoljno.
Posle sam cula da se od epidurala brze otvaras, jer nisi stegnut oko svih bolova, a meni su ti bolovi od pregleda bili gori od samih kontrakcija.
Sledeci put, ako kojim slucajem ne bude po automatizmu bio carski rez, definitivno cu uzeti epidural.
Majo, ne boli sve zene. Npr jedna od zenica koja se poradjala do mene, je doktru rekla kako njoj zapravo jako prija pregled, kao da joj se smanji bol kad proverava diletaciju.
U pravu si! Kontrakcije jesu bolne i strasne,ali njihovi pregledi.... Od tog bola, kad vam oni zavuku ruke do grla,cine mi se,ja sam na porodjajnom stolu povracala!!! To je nesto najgore! I jos ne mogu da im objasnim da me to boli,uzasno boli. Ne znam da li sve zene imaju takav osecaj ili sam ja posebno osetljiva u tom predelu, ali mene i obicni ginekoloski pregledi bole,a ovi su mi ostali u glavi kao nocna mora😢Tako da bih drugi pit svakako uzela epidural ukoliko sam u mogucnosti!
Pre nekoliko dana sam se porodila. Sa epiduralom. Osećala sam svaku kontrakciju ali nisu
bile bolne. Kad sam se otvorila 9,5 cm prestalo je dejstvo epidurala a kako ga ne obavljaju kad si toliko otvoren, osećala sam kontrakcije i napone. Žene, ne razmišljate... Epidural je najbolja stvar izmišljena za nas žene...
Ledja bole i posle normalnog porodjaja,a i isto tako moze porodilja da ostane invalid...Zato ne plasite zene ako je sudjeno,sudjeno je.
niko ne pominje rizike epidurala,inace sam zdravstveni radnik,i inace sam se prirodno poradjala manite se toga ,posledice mogu biti posle par godina jer se epidural daje izmedju prsljenova zene dozovite se pameti
Osetices ih za 10ak godina, kad budu ledja pocela da bole i ostalo, nista ne brini!
Drage moje, tri puta sam se poradjala, svaki put sa epiduralom. Prvi put mi nije delovao (18 sati neprekidnih bolova) druga dva puta po tri sata bez ikakvih bolova... Zasto da se mucimo kad nemoramo.Sada imam kontrakcije materice ( mesec dana proslo od treceg porodaja) i imam takve bolove da bi rado sebi dala epidural
poradjala sam se prirodno ,primljena u porodjajnu salu u 16h u18h krece porodjaj u 18:05 dosla je na svet moja princeza ,prva trudnoca ,prvi porodjaj ,inace imam 21 godinu,majka priroda uradi svoje ,niti sam secena niti sam se namucila ,samo sam slusala instrukcije babice ,da boli boli ali istog trenutka kada beba izadje prestaje svaki bol,boze zdravlja volela bi da imam jos dvoje dece ,i volela bi da ih rodim prirodno naravno .zensko telo je stvoreno da dosta istrpi.pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »