Komentari za tekst "Prednosti i mane epiduralne anestezije"

Komentara
151
Ostavite komentar
Slazem se. Jako ruzno. Uvek glasam za prirodno ali ne osuđujem zene koje uzmu epidural kao sto vecina osudi mene koja ga necu!
Ne mogu da kazem da ili ne za epidural, svaka zena treba da donese tu odluku sama, sve ima svoje dobre i lose strane, meni je termin u decembru pa cemo videti, ali zbog vagine septum 99% da cu morati na carski. Ali treba da se postuje svaciji izbor!
Ne mogu da kazem da ili ne za epidural, svaka zena treba da donese tu odluku sama, sve ima svoje dobre i lose strane, meni je termin u decembru pa cemo videti, ali zbog vagine septum 99% da cu morati na carski. Ali treba da se postuje svaciji izbor!
Jednom recju strasno.Ni sposobne da rode ni da doje.Platite pa nek vam rodi.Sto bi se mucile tu vam ni ne treba epidural.Svako bi danas majka da bude strasno.Nije sposobna prolazni bol da istrpi sta dalje da pricamo.Tako nece biti sposobna ni da gaji dete i vaspitava.Zene =kukavice.Mora da vas "bolelo"i dok ste ga pravile hahaahh
Hahahaha udri milju po fitilju xD
Ovaj Vas komentar zasluzuje 3 x minise koliko ima sada...sramota...
Ja sam prvorotka,porodila se bez epija,beba teska 4100 i duga 55 ..To je bio moj izbor i opet bih isto izabrala bez da osudjujem nekog ko je izabrao drugacije...svako ima svoje razloge zasto hoce ili nece ovaj vid anestezije i ovde bi trebalo da se pisu iskustva a ne da se osipa paljba po onima koji su je koristili ili onima pak koji nisu.Postoje porodilista koja u opste nenude ovaj vid anestezije sta bi rekla zenama koje su se tu porodile? Jel se osecate vecom majkom od zena koje su uzele epi?Onda malo zakocite...pa prst na celo...to je stvar izbora i kao i o ukusima ni o ovome ne bi trebalo raspravljati,nego pisati iskustva...Vama VELIKOJ I BOLJOJ majci zelim sve bajbolje...
Kako ste smesne zene.Primate se na komentare da ne verujem na sta trosite svoje vreme.Ja ovo citam da se slatko ismejem.
Nisam skoro procitala zlobniji komentar. Svaka Vam cast.
Kakvo primitivno razmisljanje! Ti si super majka ako trpis bol, a? Pa jel i zub vadis bez anestezije, jel se operises bez anestezije??? Treba da budem mazohista? ako su ljudi vec izmislili nesto sto ce da ti olaksa porodjaj zasto smatras da je to kukavicluk?!
koliko odvratan komentar! Nemam reci, zlo!
Vecu budalastinu nisam cula! Sta to znaci, da su samo zene koje se poradjaju bez epidurala dobre majke??? Koliko ima majki koje su se u trudnoci ponasale neodgovorno a porodile se prirodnim putem bez epidurala? Da li su i one bolje od majki koje su imale odgovoran odnos prema trudnoci a porodile se uz epidural? Da li majku odredjuje samo nacin na koji se porodila! Glupost!
termin mi je za 5 dana i epidural cu uzeti -to sam odlucila prvog dana kada sam saznala da sam trudna.. poznajem mnogo zena koje su se tako porodile i apsolutna nijedna nema neko negativno iskustvo i sve do jedne su prezadovoljne i ponovo bi uradile isto...glupost je fraza da treba glumiti nekog heroja i trpiti nesto sto se ne.mora trpiti da bismo dokazale neku "hrabrost".. hrabrost je odgojiti dete i izvesti ga na pravi put i napraviti coveka od njega..a samo neostvarene i neispunjene zene mogu reci da je epidural kukavicluk posto pretpostavljam da je to sto su rodile jedina bitna stvar koju su u zivotu napravile...tako ja to vidim..svakom svacije..pozz za sve mame sadasnje i buduce 😊
Potpidujem od reci do reci!!!
Uzela sam epidural i porodila se za 3 sata,bez bolova,bez problema. Uzecu ga i za sledeci porodjaj jer ne vidim razlog da se mucim. Ovako sam srecna i opustena docekala svoju bebu.
Kroz par generacija žensko telo neće više ni moći izdržati porođajnu bol. Kada nekoliko generacija rađa pod anestezijom, potomci će oslabiti. Nema tu velike nauke. Čovek je i evoluirao zbog rada i muke, tako će i oslabiti.
Od kad sam saznala da sam trudna, odlucila sam se za epidural. U 3h posle ponoci sam otisla u bolnicu u 11:10h sam se porodila. Kad su mi krenuli jaki bolovi, oko 8 ujutru,trazila sam im epidural molili su me da ne uzmem, jer kao za prvorotku sve brzo ide . Sada kada pogledam u nazad to u nije tako neizdrživo i ako ne mora ne treba rizikovati, i zbog sebe i zbog bebe. Jer kada pricam sa prijateljicama sve one osecaju neki pritisak u tom delu kicme i posle nekoliko godina.
Tako je. Nekada je majka bila lavica, a sada i na stetu samo da sto manje boli.
Mene je epidural spasio... Pokusala sam bez njega racunajuci da je to prirodna stvar ali posle 18 sati od puknuca vodenjaka i 18 sati bolova bila sam otvorena ni prst, iscrpljena, malaksala, umorna, cim sam dobila epidural u roku od pola sata sam 4 prsta se otvorila. Dok je trajalo otvaranje ja sam uspela da malo odahnem i prikupim snagu i kada su naponi krenuli za tili cas sam uspela da izguram bebu. Nije bilo potpuno bezbolno, i dalje sam osecala i kontrakcije i napone ali dosta ublazeno. Jedino gde je u potpunosti bilo sve utrnulo je regija oko medjice sto je dobro doslo zbog epiziotomije. Sledeci put bez oklevanja uzimam epidural i preporucujem ga svima.
tako i kod mene bolovi sa epiduralom nisu skroz nestali i dalje sam ih osecala ali dosta lakse je bilo, epiziotomiju nisam ni osetila, a prilicno su me usili. 😂 moje preporuke za epidural svima..
Prvi put pre sesnaest godina sam se porodila bez epidurala, sve je bilo gotovo za tri sata. Bez obzira na brzinu porodjaja pre pet meseci sam trazila epi cim sam usla u porodiliste. Za razliku od prvog puta sve je bilo gotovo za dva sata a meni je sve vreme osmeh bio na licu. E, to je uzivanje u porodjaju i jedno predivno iskustvo ! Ne smatram da sam losija zena ili majka sto sam se odlucila na bezbolan porodjaj.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »