Komentari za tekst "Imaš platu - ne rađaj!"

Komentara
88
Ostavite komentar
Sto se tice smanjenja plata zenama koje imaju natprosecnu zaradu verovatno su se ugledali na nemacki sistem... U svakom slucaju ovo sto je usvojeno je katastrofa. Dobro je da nisu smislili jos i da zene placaju drzavi sto su rodile dete. Velika sramota za drzavu.
Meni ce porodiljsko naredne 2 godine (3. dete) biti dosta ispod trenutne prosvetarske zarade, jer se u obracun uzima 18 meseci pre otvaranja trudnickog bolovanja, odnosno u prosek ce uci najvecim delom plate pre povecanja zarada u javnom sektoru, i bez proseka onih na trudnickom. Eto, toliko o tome kako se podstice natalitet, uskracujuci one koji su u tom javnom sektoru najugrozeniji zbog nekih zloupotreba koji su mozda bili 1% od svih bolovanja.
Isti slucaj i i VS...tako da ce mi za dve godine odsustva izeti 2,5 plate. Uzimaju sad zato sto su mi uzimali ranije!!! Neverovatno ali istinito!
SRAMOTA.Treba otici iz ove usrane drzave!!!
itekako sam osetila na svojoj kozi smanjenje prihoda jer sam bila na ugovoru o privremeno povremenim poslovima u drzavnoj firmi vise od 4 god (za nas ne postoji nikakvo pravo). Smilovali su se pa sam dobila neko Resenje na odredjeno tj do prestanka porodiljskog.obzirom da se staz nije racunao kao ugovorcu,primala sam minimalac godinu dana,podstanari smo sa malom bebom,kredit... Hvala ti zemljo Srbijo za sve stresove sto sam prezivela,jer mi je bilo kako cemo izdrzati mesec.Neka podrze zadrugu,parove.A mladi sa fakultetima neka grcaju
Hvala!
Bravo za tekst!
Bas sam se pitala kako je prosao 1. jul a u medijima nigde nista o novom zakonu...sad mi je jasno da kao trudnica opet cu morati da cekam tri meseca za prvu platu i to ako je izvijam!sramota!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »