Komentari za tekst "Država poručuje mladim mamama da odlože roditeljstvo!"

Komentara
72
Ostavite komentar
Zato što niste obavešteni. Dete može u jaslice kada primi MMR vakcinu, a to nije, svakako, uzrast od šest meseci.
Obezbedi mi mesto u jaslicama i sutra ću se vratiti na posao...
A zasto da se vratim ranije i uskratim svom detetu sebe kada sam mu najvise potrebna?? Da se vratim za taj isti minimalac ili da me poslodavac izrabljuje citav dan za sitan novac?? Ne pada mi na pamet. Dovoljno ce vec ispastati nakon porodiljskog kad budem dolazila kuci sa posla posle 18h i njemu posvecivala cela 2 sata.
Verovatno zato što smo potrebne detetu i što je skroz normalno da dete 11 meseci ima mamu 24/7.
Anja, imam jedno pitanje za tebe. Da li si ti glupa rodjena ili se to desilo vremenom?
Kakav je to komentar? Prvo, gde su vam te jaslice gde moze beba od 6 meseci da ide? Moje dete su primili tek kada je prohodalo, dakle sa 14 meseci. Drugo, da li stvarno mislite da bebu od 6 meseci koja sisa treba odvojiti od majke i ostaviti sa nepoznatim ljudima na nepoznatom mestu? Trece, promasili ste temu i treba da vas je sramota ovakvog komentara.
U Zrenjaninu beba može u jaslice i sa 3 meseca. Što mi je apsurd, ali da... Kod mog muža u firmi, žene se vraćaju na posao što pre mogu, nisu zainteresovane za ceo proces odgajanja, prime video kad dete propuzi, prohoda i to im je jako kul. Tako da ima još žena kao što je Anja...
veoma napredna ideja.
Tuga i sramota. Bitno da je drzava zastitila budzet... Idiotizam cist. Trebalo bi sve njih dovesti u situaciju da zive sa 8000 din. Sramotaaaaaaa. Koliko samo pelene kostaju. Pu, pu drzavo bedna....
Nazalost ovaj slučaj nije jedini. I pre ovog zakona je bilo jezivo. Iako radim vise od pet godina u firmi, koja vazi za veliku i uspesnu, dobijala sam 14000 dinara na porodiljskom. A kada uzimam prosek za kredit ili nesto slicno tada prosek plate nije 14000. Drzava svesno zmuri jer i samo tako funkcioniše. Sramota!!!!
Koliko je meni poznato, pre ovog zakona plata na porodiljskom nije mogla biti manja od minimalne zarade, tako da mi je bas cudno sto ste dobijali 14.000. Trebalo je to da proverite s poslodavcem.
Jelena verujte da je moglo. Provereno 1000000 puta, a moze to i gore, koleginica je dobijala 1800 din pre tri godine. Ni za paket pelena i maramice nije bilo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »