Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Vratite novac trudnicama i porodiljama!"

Komentara
64
Ostavite komentar
Moguce da zavisi od opstine. Meni su u prosloj trudnoci kasnili pa sam ih.kontaktirala i dobila odgovor da su iz firme kasnili sa predajom papira i oni su isplatili firmi u roku od 30 dana, ali kada firmi legne novac, onda opet onaj ko radi obracun plata treba da dobije spisak pa da pripremi da se isplata izvrsi trudnoci. To jeste komplikovano i oduzima vremena. Moj savet svima je da ne prepustate njima da rade kako hoce nego im se zalite sami jer je rok od kako firma preda papire 30 dana i to moraju da postuju. Buti uporne. Drugi mesec su uplatili i ranije.
Tako je u teoriji Mirjana, ali problem je sto kada poslodavac preda papire prodje dosta vremena dok ti papiri dodju na red za obradu.Tako je mene receno kada sam otisla u RFZO da proverim zasto mi isplata kasni.Sluzbenica je proverila i rekla da su papiri predati pre mesec dana i da se nada da ce stici na red za obradu sledeci mesec. Uplaceno mi je sa 4 meseca kasnjenja i nakon vise urgencija direktora moje firme da se ubrza. Tako je bar u mojoj opstini, vetovatno nije svuda isto.
Nije mi jasno zasto vam je kasnila isplata toliko. Rok za isplatu je 30 dana od kada vas poslodavac odnese papire. Vidite kada su odneli papire za vasu zaradu za oktobar. Ako su odneli u novembru, isplata treba da vam je u decembru. Imate pravo da se zalite ukoliko drzava kasni sa isplatom tj ako ne ispostuje tih 30 dana. Pozdrav.
KAKO JE.DRZAVA OSTETILA TRUDNICE I PORODILJE !!! ?
1. SVI MI KOJI SMO NA TRUDNICKOM BILI TOKOM PROSLE GODINE ,SUOCILI SMO SE SA KASNJENJEM ISPLATA I PREBACIVANJEM LOPTICE (KO JE KRIV) SA JEDNIH NA DRUGE
2. KASNI I PORODILJSko PO DVA MESECA I VISE U STARTU
3. KASNI I ISPLATA POMOCI OD DRZAVE
4 .NOV Zakon SE primenjuje tek od jula meseca
5. NISMO PODOBNI ZA VRACANJE NASEG,NEEE POVECANJE

SRAMOTNA DRZAVO! STIDI SE! O LAKVOM POVECANJU NATALITETA GOVORITE! NAJSKUPLJA NAM JE BEBI OPREMA U REGIONU...
Porodiljsko ne moze da kasni. Poslodavac je u obavezi da isplati zaradu porodilji kada i zaposlenima pa onda poslodavac trazi refundaciji od drzave. Ne pravdam drzavu cisto da znate zbog vas. Sto se drzave tice imam i te kako da kazem...samo ne znam odakle pre poceti. U sporu sam sa drzavom jer mi nisu priznali aneks ugovora, ali cemo ici do kraja, zakon su doneli neka ga i postuju. U dz nemaju dobar aparat pa se mora kod privatnog a ko to placa? Dz je u obavezi da kontrolise krvnu sliku trudnici svakog meseca, da li to rade? Na komisiji ne postoji stolica da se sedne, jedva da je bilo i vazduha kada sam bila, cekala vise od sat a pritom ne smem da stojim. Toliko je toga za pisanje...a oni se hvale po novinama kako brinu o natalitetu. Sramota!
U mojoj firmi nece biti nikakvog povecanja jer ce se namestiti tako da plata opet bude ista niko nece osetiti povecanje pa ni trudnice ni porodilje
Hajde da se pokrene peticija, ko je strucniji u toj oblasti neka da smernice. A mogli su da nam skidaju pre par godina, sada treba i da vrate.
Predhodno povecanje od 5% me nije zaobislo kao porodilju, u decembru 2016te.
Ostala sam u drugom stanju ubrzo posle prvog deteta i na ovo povecanje kao porodilja nemam pravo, a pritom mi je plata vec manja od kako sam otvorila drugo porodiljsko. mnoge trudnice i porodilje nemaju primanja redovno ili one koje imaju 'srece' primaju ali manje.
Zasto ovoj drzavi smetaju trudnice i porodilje? Zasto?!!!
Ja nemam placene doprinose , radim u zdravstvenoj ustanovi... koja je u blokadi. Nemam nikakva primanja... kakvo povecanje... kad privatnik ne bi platio trudnici doprinose... to bi izaslo na televiziji... ovako svi mudro cute
Blago Vama, sto imate lepo misljenje o privatnicima.
Ne treba nam redovna isplata, ne treba nam vracanje oduzetog, danas se to zove povecanje. Bolje dajte "gOSPODI" u skupstini povecanje, trazili su da budu u rangu sa regionom, trudnice i porodilje ce se snaci bez icega. Hvala Bebcu, al ovu bahatost tesko da mozemo da promenimo
Ja sam na porodiljskom bolovanju, samo muz i ja znamo kako smo izdrzali bez moje plate 3 meseca, a racuni i kredit uredno i redovno stizu na naplatu, kada sam na svom poslu pitala za uvecanje od 10% receno mi je "za vas nema" ... a kada je trebalo da nam se odbije tad nam se bez ikakvih problema umanjila zarada, u mom slučaju i vise od tih 10% 😣😣😣

HVALA VAM PUNO STO MISLITE NA NAS 😘😘😘
Dobar dan. Ja sam od 10og Januara na bolovanju. Usla sam lagano u 8-mu nedelju trudnoce. Ginekolog mi savetuje mirovanje. Pocetkom februara idem na komisiju dai produze. I dobicu u februaru platu normalno, a onda Boze pomozi. Zar smo spali na to da trudnice treba da rade do samog porodjaja??!
Ja radim u fabrici gde ima dosta isparavanja, i ne zelim da narusavam zdravlje bebe koka se razvija
Kada su smanjivali plate i penzije bila sam na porodiljskom sa prvim detetom i to smanjenje me nije zaobislo naravno, smanjena su mi primanja kao i svima drugima, tada nisu racunali prosek poslednjih 12 plata, a sada sam na trudnickom i sada ce da se racuna prosek i bicu lisena povecanja... Sramota od drzave stvarno
Ja sam malopre saznala da za nas trudnice povecanje ne vazi i osetila sam veliku kolicinu ogorcenosti i razocaranja. Radim u prosveti i ne razumem kako to mi nemamo pravo na povecanje plate,zar nismo zasluzile,manje vredimo,sta je u pitanju?! Cista diskriminacija na “evropskom putu” ove nase demokratske vlade. Necuveni potezi gospodina predsednika,nemam reci. Bas dobra strategija da se poveca natalitet u zemlji - tretirati trudnice kao neka nevazna bica. A,o redovima kod ginekologa i o tome sto trudnice nemaju nikakvu prednost,da i ne govorimo. Ma,nemam reci. Drzava nam je blagi uzas. Da i ne pozelis u istoj da izrodis decu!
Jel to znaci da trudnice i porodilje nece da dobiju povecanje plate od 5%?
I ja sam na trudnickom, takodje. Do povratka na posao imam jos osam meseci. Osam puta pet hiljada... nije tesko izracunati koliko im ostaje samo mojih para. Jadne smo mi porodilje u ovoj zemlji, nazalost. Treba sve da se pobunimo i pred skupstinu izadjemo!!!
Hvala Vama sto neko u ovoj zemlji misli na trudnice i porodilje,licno mislim da nema nista od toga dok se tema ne pojavi u medijima,pa ako mozete mislim da bi to dosta pomoglo.
Znaci, nama koji radimo u prosveti, a na trudnickom smo bolovanju, necemo dobiti tu povisicu? Na godisnjem nivou je to okvirno oko 60 hilj. 🤔
taman upola toliko koliko cemo dobiti pomoci od drzave 30 i kusur hiljada !! i kao NeKO NAM NESTO DAO DA BI SE POVECAO NATALITET!! ma ne treba nam nista ,decu ne radjamo zbog para ,ali preatnite vise da pricate po medijima kako se pomaze trudnicama i porsoiljama ! u cemu ste pomogli?? nek hvala snacicemo se sa crkavicom koju imamo :) ! A da ne pricam o zaposljavanju... jadna prosecna majka koja je sada rodila taman je pocetala d radi kada je stupila na snagu zabrana zaposljavanja na neodredjeno u javnom sektoru! Godine su prolazile , a bioloski sat otkucavao .. pa smo se odlucili za dete .. i gle cuda i dalje posle 5 godina staza otisla zena na trudnicko.. kada se vrati mozda viae nece imati posao jer toboze nije bila zaposljena za stalno ! pa ce u 30 tim mozda mlrati opet da traga za poslom! DRZAVO STIDI SE!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »