Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Vratite novac trudnicama i porodiljama!"

Komentara
64
Ostavite komentar
Ja sam na porodiljskom bolovanju radim u zdravstvu i takodje nemam pravo na povećanje plate, a pošto sam rodila blizance koji su mi drugo i treće dete i bolovanje dve godine znači dve godine ostajem bez povećanja. Sramotaaaa
Mislim da sam ja jedna od retkih kojoj firma isplacuje trudnicko od svog novca mesec za mesec, pa ceka da drzava refundira njima, iako nisu u obavezi.
Zdravo svima ja sam u prosveti juna sam rodila trecu bebu sekretar skole mi je rekao da za mene nema povecanja dok sam na porodiljskom linearno cu primati iznos koji je obracunat od dana pocetka porodiljskog i u naredne dve godine. Ja gubim 96 000 za dve godine. Kakva je ovo drzava nije mi jasno. Ja se slazem da idemo ispred skupstine i da trazimo svoja prava. Pozdrav
A sta je sa zenama koje su na privremeno povremenim ugovorima...Koje nemaju pravo ni nasta.....Ne smeju ni da razmisljaju o deci jer ce dobiti momentalni otkaz!!!
Nemam reci za bahatost i bezobrazluk! A kad slusate Aleksandra Velikog, drzava u suficitu, bolje nego u Nemackoj bla bla bla....Odlicna vam je politika za poboljsanje nataliteta!
U mojoj firmi "Mercator"je bilo povecanje plate od Novembra 2017.Ja nisam pptpisala aneks jer sam na porodiljskom.Razocarana sam kako nas podstice drzava .
Sram bilo drzavu za kasnjenje isplata, vazno da struja i porez mora da se plati. Da trudnica ne plati struju iskljucili bi joj ili je izbacili iz stana. Gospodine predsednice prezivite Vi sa jednom platom, placenim racunima, kirijom i rizicnom trudnocom. Sram vas bilo. Jos se hvalite za 100.000,00din kao da dajete eure a ne dinare i opet nista tek od 01.jula. I to ce da odloze za sledecu godinu jer im se ne isplati.
Dobice povecanje ali nako 3 godine ! Povecanje plata je bilo 2015-te godine od 3%, meni su tu razliku isplatili tek sad.
Smatram da KABINET MINISTRA BEZ PORTFELЈA ZADUŽENOG ZA DEMOGRAFIJU I POPULACIONU POLITIKU treba da da zvanicno obavestenje i obrazlozenje zasto je do ove gnusne situacije uopste i doslo. Pa zar smo morale da dodjemo u situaciju da se bavimo borbom za svojih 10% koje apsolutno zasluzujemo umesto da tu snagu i vreme ulozimo u svoju decu!? Zar postoji bezdusna osoba koja je mogla da spreci ovu situaciju ali se ipak odlucila na zanemarivanje?! Sve reci o pospesivanju populacione politike padaju u vodu nakon ovakvog omalovazavanja trudnica i porodilja!!!
Zdravo svima, ja imam problem sa porodiljskim bolovanjem, otvorila sam ga 30.10.2017.i do sada nisam primila ni jedan jedini dinar. Resenje da mi je odobreno porodiljsko dobila sam oko 12-og januara kontaktirala sam odgovorne u mojoj firmi gde radim oko 16-og i tada su mi rekli da nisam bila na platnom spisku jer im verovatno resenje nije stiglo na vreme i da su bolovanja vec uplatili ali da ce biti do kraja tekuceg meseca, danas ih opet zovem posto je kraj meseca i oni mi kazu kako ce to verovatno biti oko 9-og februara,a ako tad ne bude bice oko 19-ok tek posle praznika. Prvi put su mi rekli da ce uplatiti do kraja meseca, a danas mi kazu kako se porodiljska bolovanja rade samo jednom u mesec ldana i da postoji neka procedura, a i da nisu mogli da urade zato sto se menja neki porez i da su ih zato stopirali.Duguju mi okt, nov, dec, jan. Ko koga ovde ....... nije mi jasno, a za sve je kriva drzava sto to dozvoljava i sto mi porodilje a i trudnice nismo zasticene i sto nemaju dovoljno novca da to isplacuju,a subvencionisu one sto menjaju pol za to imaju!!!!! SRAMOTA
Mislim da su gresku napravili u vasoj firmi gde radite. Po pravilu porodilji se isplacuje isto kada i zaposlenima a onda firma nosi papire da joj drzava refundira novac.
Bravo za BEBAC!!! Nasa troclana porodica ocekuje jos jednog clana u junu... Zivimo od jedne plate...moje...prosvetarske... podstanari i sve sto ide uz to.... uvek kazem samo zdravlja za nadu decu i nas ali opet svaki dinar nam je dobrodosao.... nadam se da ce se glas nase dece cuti u skupstini...
Pre dosta godina bila i borila se pred skupstinom... bas zbog buducnosti svoje dece... i sada bih opet bez problema... moj komentar nije kukanje vec samo opis nase porodicne situacije...
Najžalosnije u Srbiji je što uvek čekamo da se neko drugi bori za nas i samo kukamo. Nema bravo za brbac, nego ako nečim nisi zadovoljna, bori se sama, pravac u vladu, piši pisma, organizuje protest. Svi samo sede i kukaju. Bolje nam nikad biti neće. Ja sam pre tri godine imala 5000 veće porodiljsko nego sada. Inače sam profesor. Toliko o tome kako Vučić sve ubeđuje da mi prosvetari sada više imamo. Ni jedna vlast nad više nije srozala. Dosta nam je podigao plate na zavidan nivo, a onda su nas ovi srozali na ispod proseka, to je strašno.
drage mame... imam 24god , privatnim poslom se bavim vec 4god... ostala sam u drugom stanju prosle godine trenutno sam 8mesec.... od drzave primam 50% plate trudnickog bolovanja a 75% porodiljsko ... zanima me koja je fora sa takvim primanjem??? i da kasnila mi je plata 4meseca... u divnoj drzavi zivimo..
I ja se isto bavim privatnim poslom i pre 3 godine sam rodila drugo dete, isto 50% trudnicko odrzavanje, a porodiljsko sam dobila 100%. Sada sam trudna po treci put i isto trudnicko dobijam 50% jer je firma nastavila da radi, da sam je stavila na privremeno zatvaranje dobila bih 100% trudnickog, ali cu i ovog puta porodiljsko dobiti 100%. Nije mi jasno zasto Vi dobijate samo 75% porodiljskog?
Postovani, ne znamo vise kome da se obratimo. Moja majka je na porodiljskom od jula 2016. Za cetvrto dete ima 2 godine, medjutim njoj drzava nije uplatila nista od avgusta 2017 jer u apotekarskoj ustanovi Pancevo nema direktora i firma postoji samo na papiru. Ona nije jedina, ima ih jos tri. Jedna od tih majki je majka deteta sa daunom. Molim vas za pomoc.
Upravo sam se cula sa racunovodjstvom moje ustanove i zena mi je rekla da porodiljama ne ide povecanje jer plate u tom periodu isplacuje opstina po resenju koje vazi od prvog do poslednjeg dana porodiljskog bolovanja. Mozda bi jos neko hteo da proveri ovo...
Pa to sto treba da ide trudnicama i porodiljama ide penzionerima za njih mora da ima a nas ko j... stidi se predsednice zajedno sa svojim pulenima
Trudnicko bolovanje mi je otvoreno septembra meseca, prvi mesec mi je poslodavac uplatio bolovanje, i posle nista, tek pre neki dan sam imala uplatu za oktobar. Eeeej sad je vec januar isteko ja sam tek za oktobar primila, a samo suprug i ja znamo kako nam je bilo samo sa jednom njegovom platom, stvarno sramota za ovu drzavu. Peticija podhitno!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »