Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Nećemo nova obećanja – hitno vratite novac roditeljima!"

Komentara
31
Ostavite komentar
Kada bi neko pametan (ako medju njima uopste takav postoji) razgranicio sta su prioriteti u ovoj zemlji i da se novac ne baca na turisticke atrakcije i do sada ne brojeno puta je ulozen u tzv. buduce ekonomske napretke, dok u mom gradu porodiliste nema ni jedan jedini inkubator.. Apsurd je na svim poljima.. Naravno da se desava i ovo sa trudnicama, njihove zene i rodjake to sigurno ne pogadja na taj nacin.. I da li iko zapravo razmislja o deci kada nam kultura koja preovladava oblikuje decu u ono sto mediji plasiraju a neko upravlja medijima, neko kome je stalo iskljicivo do vlasti i moći, ne do pamentih buducih generacija.. Poruka je - radjajte decu, najbolje cete proci ako niste zaposlene uopste, decu ce vam drzava vaspitaviti potpuno iskrivljenim skolskim sistemom, roditelji i predavaci nemaju nikakav autoritet jer i ako bi ga imali, bili bi optuzeni za najgore zlostavljace, po opet tim danasnjim "kriterijumima".. Pa ko duze izdrzi..
Bruka i sramota. U Kragujevcu ne znaju da obrade zahtev za porodiljsko osoba sa ugovorom o autorskom delu! Na moje pitanje šta mogu još od dokumentacije da pribqvim odgovor je da ne znaju jer do sada nisu imali takav " slučaj"! U Piu nema mojih doprinosa koje je moj poslodavac kao uplatio. Poslodavac tvrdi da jeste , Pio da nije ...i tako se vrtimo u krug od 3 meseca trudnoce a dete sada ima 5 meseci.
Moras da odes u Poresku Upravu da vidis da li je poslodavac uplatio. Ako nije predao u Pio M4 obrazac ne moze se ni videti da je platio kreni od Poreske Uprave pa dalje.... pri tom pravo na porodiljsko ne moze da zastari zato budi uporna...srecno
Pa uzmete potvrdu u firmi o uplaćenim doprinosima i odnese im...
Radim u jednoj drzavnoj firmi punih 11 godina, do sada nemam
ni dana bolovanja. Sad sam na trudnickom bolovanju. Platu nisam videla 3 meseca. Firma kaze da je to do Fonda a Fond krivicu svaljuje na firmu. Sramota!
Ista je situacija bila I kod mene.
Nema sta da se deli video da sto vise njihvidii nego na ulice na proteste dosta je bilo, ako vec vecina gleda kako i koliko primaju roditelji u drugim zemljama onda se ugledajte na njih i kad izlaze na proteste protiv losih zakona i odluka vlade, svi na ulice tako radi svet dosta vise ugnjetavanja, manipulisanja i praznih prica i laznih obecanja!!!!
Roditelji i buduci roditelji i svi koji su pogodjeni ovim sramnim zakonom,dajte podrsku ovim divnim ljudima sa portala "bebac" koji se izgleda jedini bori za nasa prava!!! HVALA BEBAC
Kada ne mozemo njih da iselimo,teraju nas da se mi iselimo.Sjajna drzava za porodice.
Znam slicajeve gde su zaposlene zene koje imaju duzi staz od 18 m, u međuvremenu dobile povisicu i sad cekaju da prodje period od 18 meseci kako im se ne bi racunao prosek 18 m u nazad a ubile su se od posla da dobiju povisicu. Zakljucak, svake godine moras da mislis sta ce gospoda da "izmene-odluče", pa ti planiraj porodicu. Poražavajuće je koliku imaju moć, i kako se igraju sa tuđim životima.
Bravo za bebca ! Hvala u ime svih mama i tata !
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »