Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Nećemo nova obećanja – hitno vratite novac roditeljima!"

Komentara
31
Ostavite komentar
Prijwvljena sam 22og maja 2018. Otvorila sam porodiljsko 25og novembra 2018. Porodila sam se 28og decembra 2018. Pa sam htela da vas pitam da li imam pravo na minimalac 3 meseca. 😊
dali ce i ovaj mesec da kasne sa platama
Ja sam porodiljsko otvorila krajem oktobra rekli su mi da su papiri gotovi I da ce biti uplate ovog meseca sad me interesije da li ce sve odjednom da uplate ili mesec za mesec?
I ja sam otvorila u oktobru,uplatili sve odjednom.
isto me zanima. otvorila porodiljsko pocetkom oktobra.
Ja nemam nikakve zamerke. Porodiljsko primam svakog 19og u mesecu,minimalac (6m sam prijavljena bila u firmi kad sam predala resenje),posle 2.5m od porodjaja dobila 104.000 din. Porodila sam se u septembru.
Porodila sma se 5 oktobra jos uvek nisam dobila resenje koliko ce mi biti porodiljsko,mada nevereujem vise od 5-6 hilj dinara jer nemam 18 meseci rada. HVALA SVIMA KOJI su doneli takav ZAKON ( koji je sve samo NE PODRSKA PORODILJAMA) jer su mi "otvorili oci" da donesem najvazniju odluku u zivotu i DA SA PORODICOM ODEM IZ OVE BANANA DRZAVE !
OVAKVIM ZAKONOM cete sigurno podstaci mlade ljude ili da beze iz zemlje ili da se deca ne radjaju. Ali zato imate para za migrante !!!
SRAMOTA !!!
Meni je trudnicko kasnilo, prebacivali su jedni na druge, racuni se gomilaju, katastrofa. Sve dok jednog dana nismo popizdeli, i moj suprug nazove firmu i predstavi se da je iz Opstinske uprave i zasto ne uplacuju, iako je PIO isplatio firmi, u roku od dva dana su mi legla sva zaostala primanja i sada 21og redovno dobijam. Jos me i zovu da kazu da ce mi uplatiti.... Treba naci neki nacin da se izvuce svoje. Mozda nas primer jos nekome pomogne 😊
Moramo da se borimo sami za naša prava. Hajde da se organizuje u svakom većem gradu izlazak na ulice, u isto vreme. Ne moraju da izdaju samo mame, treba svi koji ne podržavaju. Moramo da budemo glasniji, da bi nas čuli.
Mene je zakačio prethodni zakon, ali ne okrećem glavu (po principu - briga me, meni ne šteti)! Ovo što oni rade je sramota!
I potpiši te obline peticiju. To ništa ne košta...
Iskreno sam se nadala da ce se novim zakonom stvoriti bolji uslovi za trudnice i porodilje! Nisu,ima propusta koji su uoceni tek kada se pocelo sa primenom zakona u praksi,a do tada je bilo mnogo,mnogo vremena da se ceo tekst studiozno prouci i to dok je jos postojao samo nacrt.Mane zakona sam primetila prilikom prvog citanja nacrta,pa zato nisam mogla da shvatim toliku srecu i radost silnih udruzenja mama kada je isti usvojen.Dakle,nije dovoljno doneti nesto drugacije,potrebno je da to nesto bude prihvatljivo i primenljivo i zadovoljavajuce za sve.Prema tome,tuzno mi je da slusam da je drzava kriva za sve...nije..Nije dovoljno biti predstavnik mama i napadati drzavu,vec ako se ukazala prilika da se nesto promeni na bolje,zato se nije uzelo aktivnije i ozbiljnije ucesce u svemu!
Zasto niko vise ne spominje bebe koje su rodjene pre 1.jula.2018 godine i ostecene za 60.000 dinara sramota velika za drzavu. Vucic prica o boljem zivotu, a narod sve manje ima za osnovne potrebe! Smanjuju se plate uzimaju sve od male i tek rodjene dece!

O da kako da ne da ce vratiz jos nam vise skinut i ovo malo sto dobijamo il ne dobijamo i ja sam bez plate 3 meseca vrc vrmo glabat koske od jedne plate a racube moras platit kako ih za zo nije sramota a rasveta svugde
Još nisam primila nijedno porodiljsko, koje sam otvorila 15. Juna. Penzionerima obecavaju povisice nama ne isplacuju nista
sad sam tek skopcala da je porodiljsko a ne trudnicko u pitanju😑uglavnom s obzirom da je 15. jun u pitanju tebe ne kaci novi zakon,znaci za kasnjenje tvog porodiljskog je kriva firma u kojoj radis tako da zovi njih ividi sta se desava

zovi socijalno,firmu nemoj da dopustis da se tako izivljavaju nece se nuki angazovati za tebe dok to sama ne uradis,znam da je stresno i da ti nije do toga u trudnoci ali onda angazuj muza,zakonski rok je 60 dana posle kojih poslodavac MORA da isplati platu ako nike tako zovi inspekciju objasni im pa neka rade za sta su placeni,ja vec mesecima zovem saljem mailove kao luda jer moram da mirujem i svaku platu zovem socijalno pa smaram gazde da mi proslede refundaciju plate i tek onda dobijem platu...jadno je sto zene u najosetljivijem periodu zivota trba da se bora za sebe posto drzava to zakonom nije regulisala ni zastitila ni trudnice ni porodilje...na stranu sto treba novca za sve u trudnoci i nakon porodjaja sve i da smo finansijski stabilne i bez nasih plata tj. sa platom muza samo princip je u pitanju,borite se za sebe jer samim tim se borite za decu!
Zaboravice se i ovo kao sto se zaboravilo i na poslednje uvecanje plata koje nije sledovalo jedino trudnicama i porodiljama.Pisalo se malo o tome i gotovo.Tako ce i sada.
Vise od 7 godina radim u firmi, pocetkom godine imala povisicu. Zbog deteta sam par puta otvarala bolovanje. Sa tim racunanjem proseka sada mi je na trudnickom smanjena plata koja kasni mesecima. Odakle da platim racune, testove Double, Triple... Od cega da zivim ja koja sam godinama radila? Sada nemam pravo na novu povisicu koja ce ponovo biti pocetkom godine. Nema pravo nijedna trudnica niti porodilja! SRAMOTA! To je diskriminacija!
Sramota kod nas u leskovcu porodilje jos uvek nisu primile svoje plate .ZASTO niko ne zeli da odgovori na to pitanje u zavodu .
Naravno za sve ostalo se ima samo za majke ne
Ja sam jedna od onih koja će uspeti da skupi 16 meseci rada u vrtiću, radeći u 8.mesecu trudnoće. Plata će mi za vreme bolovanja biti manja za oko 5000 dinara. Zašto? Ko uzima taj novac? Moj novac! Novac od mog deteta!!
Bruka i sramota za sve koji donose takve odredbe i Zakone. Pitam se da li oni imaju decu i da li misle da moze budzet od 1000din da potkrpi mesecne potrebe za jednu bebu? Ja nisam upala u ovaj zakon vec onaj prethodni i iskreno drago mi je zbog toga. Jer iskreno ni jedna plata mi nije kasnila sve mi je poslodavac uplacivao i oni su im refundirali taj novac. Iako je umanjena za zdravstveno osiguranje od kojeg naseg zdravstva nema ni Z :)
Uglavnom kao i sve od sada sto je funkcionisalo u ovoj drzavi bezakonja obecanje ludom radovanje. Ne zelim nikog da diskriminisem sledecom izjavom, ali ima para iz budzeta da se placa Prajd i skupovi slicne sadrzine , jer mi placamo te silne vojne i policijske snage koje ih stite i cuvaju dok paradiraju, a pojedine porodice se bore da prezive sramnih 30 dana sa mizernom platom. Mozda je to tako zato sto nam je premijerka tako orjentisana pa ne razmislja u tom pravcu. I sto je najgore od svega sadasnje majke i buduce nazivaju mafijom, a ne razmisljaju o pravim mafijasima koji nas sisaji kao ovce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »