Komentari za tekst "Pročitaj ko ima, ali i ko nema pravo na obeštećenje za porodiljsku naknadu"

Komentara
36
Ostavite komentar
Pozdrav, da li sam ja ostecena ako sam se porodila u oktobru 2018 sa prvim deretom i sad u novembru sa drugim detetom?
Postovanje,ja sam imala 17 meseci predala sam zahtev za obeštećenje (4 dete) kada sam otišla u socijalno rekli su mi da mi je rešenje negativno da imam samo razliku od 20 dinara.Da li imam pravo na žalbu i gde s obzirom da nisam imala 18 meseci?
Ja sam predala 2 zahteva. Ima me na spisku, i ispunjavam uslove. Stiglo mi je rešenje za samo jedno dete. Da li treba da se žalim nekome ili da sačekam?
Zanima me gde ste videli da ste na spisku? Gde ja da proverim za sebe? Hvala unapred
I ja sam predala 2 zahteva, jos ni jedan nije stigao. Kad stigne resenje, sta se onda radi?Da li oni to uplate odmah ili se negde nosi resenje?
Kako i kada ti leze novac? Negde sam procitala svakog 21.u mesecu na racun
Da li ja imam pravo na obestecenje ,porodila sam se u avgustu 2018 godine
Ne. Posle 19.4.2019. Pise na pocetku teksta.
A sta sa onim majkama koje su resenje dobile u martu mesecu i platu im celu takoreci uzeli?Pojeo vuk magarca ocito.Sramota za drzavu,ako nesto dajes daj svima koji su osteceni,a ne opet da rade u svoju korist.
Napomenula je da prethodna odluka Ustavnog suda koja se dogodila u međuvremenu od kada je ova odluka i Ustavnog suda stupila na snagu, ima refleksije na ovu odluku Ustavnog suda, pa neke žene koje su se porodile od 1. jula 2018. godine koje su prema prethodnoj odluci Ustavnog suda ostvarile pravo na obeštećenje, na osnovu tih rešenja koje su tada dobile, ukoliko ono takođe nije starije od 19. aprila 2019. godine, imaju pravo na obeštećenje i po novoj odluci.
Da li se moze podneti i za 2018 godinu?
Molim Vas da mi razjasnite na koje se rešenje tačno misli. Jedino rešenje, kao pravna forma, imam rešenje gde se priznaje pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, od strane gradske uprave.
Unapred hvala!
Где могу поднети захтев, односно коме се обратити?
Kada će novac biti isplaćen?
Porodila sam se u decembru 2021,da li imam pravo na obestecenje obzirom da sam dobila 3 minimalne plate a posle primala mesecno 3500 jer sam imala 4 meseca radnog staza pre otvaranja porodiljsko?
Ne razumem, da li se opet obračunava prosek u zadnjih 18 meseci ili u zadnjih 12 meseci pre početka porodiljskog odsustva? Bez obzira na trudničko...
Mislim da se obračunava 18, ali u tih 18 meseci će ti se obračunati i oni meseci dok si bila na trudnickom. Možda ni ja nisam lepo razumela...
Ovo je zaista ponizavajuce ! Nijedna zena nije kriva sto je zbog komlokacija MORALA da ide na trudnicko i da za to vreme prima minimalac a da potom tih 6 meseci se racunaju 0 din prihoda ! Kako i da je, niko od nas ne radja decu da bi od drzave uzima para ! NEKA NJIMA VISE ! CISTA DISKRIMINACIJA NAS KOJE SMO RESENJE DOBILE PRE 19 APRILA 2019 .
Ja sam bila na bolovanju za 2 dete, u medjuvremenu prekinula bolovanje, ostala trudna, radila 8meseci, i samo su mi tih 8 meseci uracunali u prosek za isplatu. Da li ja imam pravo, da li mi neko moze objasniti?
Imate procitajte sta pise na sajtu sve lepo objašnjeno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »