Komentari za tekst "Pročitaj ko ima, ali i ko nema pravo na obeštećenje za porodiljsku naknadu"

Komentara
38
Ostavite komentar
Ja sam bila na bolovanju za 2 dete, u medjuvremenu prekinula bolovanje, ostala trudna, radila 8meseci, i samo su mi tih 8 meseci uracunali u prosek za isplatu. Da li ja imam pravo, da li mi neko moze objasniti?
Imate procitajte sta pise na sajtu sve lepo objašnjeno.
Mi napravili 2 deteta od 2020 do 2023. Supruga doktorka. Opet obrni okreni smo oštećeni i pored toga što po mojoj računici dužni nam 270000. 8 meseci radila pa je naterali da ode na trudničko da bi primili preko veze jednu doktorku. Od 8 nedelje na trudničkom i pošto dobijala samo 30000 ona počela da radi 3 meseca pre kraja porodiljskog. Onda radila 7 meseci pa trošila godišnji da bi povecavala prosek za naredno porodiljsko. Tako da sad treba da preračunaju oba bolovanja. Pravda je spora ali dostižna.
Meni je u racunicu za porodiljsko za drugo dete uslo primanje sa prvog porodiljskog, koje je bilo 10000 din mesecno(uslo mi je nekih 14 meseci po 10k i 4 meseca normalne plate) . Da mi je uslo trudnicko bolovanje primala bih veci novac, tj uslo bi (7 meseci starog porodiljskog po 10hiljada i normalna plata 11 meseci). Tako da preracunajte sta ste primale a sta ste mogli da primate.
A sta da radimo mi koje smo dobile resenje od 1.jula 2018do aprila 2019?
Ako ste ostvarile pravo na obestecenje 2021. Imate i nova resenja iz te godine i sa tim resenjem predajte zahtev za ovo sada.
Pa nista…
Da li se podnosi tuzba protiv drzave ili poslodavca?
Ako mi je produzemo porodiljsko i nega deteta posle 19.04. 2019 da li imam prava na obestecenje od tog perioda?
Dobar dan ,ja Sam podnela zahtev mislim 2022 za obestecenje I dobila isplatu za TRI meseca samo ... Da li imam prava opet da podnesem zahtev da mi plate ostale mesece ?
Хахааа, а остале маме оштећене према Уставу могу да се ухвате за банана законе банана државе са банана уставом! Срамота! Оштећена сам за 2 породиљска боловања од по 2 године, све и да је по 500 динара, мало ли је?!?!?!
A sta ako se ustanovi da je po starom obracunu mama dobila vise nego sto bi to bilo po novom? Hoce traziti da se novac vrati? 😔
Zar nije logično da pravo na podnošenje zahteva za obeštećenje ima i ko je dobio povišicu za vreme trudničkog, a pre otvaranja porodiljskog? Posebno u situaciji gde nije korišćeno trudničko sve vreme do otvaranja porodiljskog.
Znaci ako sam rodila u 19.09.2018. Ne spadam u ovu grupu?
Mozes li mi pojasnitiii
Ako si dobila obestecenje u 2021.imas i novo resenje iz 2021. sa kojim mozes da trazis i ovo sada obestecenje.
ja sam tada dobila obestecenje, ali nemam to novo resenje iz 2021. da li znate gde mogu da izvadim kopiju tog resenja ili kako vec? jer kako sam razumela iako mi je prvo resenje starije od 19.4.21 imam pravo sa tim novim resenjem da predam?
Gomila nas nije imala pravo tada na obeštaćenje, a sada kada smo oštećene ne možemo da podnesemo jer smo zastareli slučaj!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »