Komentari za tekst "Šta mogu da uradim ako mi kasni naknada na trudničkom bolovanju"

Komentara
44
Ostavite komentar
Imam isti problem ,iz rfzo su mi potvrdili da su nalog za isplatu za mesec mart poslali 26.Aprila ,te da jos uvek nije doslo do knjizenja jer nije normalna situacija?! Dok je covid sve drzao zakljucano,nije bilo ovakvog kasnjenja,a sada.... kazu mi da budemo strpljivi,da li mi mozemo nasim stomacima "ne budite gladni danas,strpite se,bice u toku nedelje ako ne ove ,bice one tamo?!" Figurativno jer verujem da ima takvih slucajeva. Nismo mi na bolovanju jer eto-moze nam se,nego s razlogom...
Ovo je stvarno sramota za drzavu i sistem. Ja sam od novembra na bolovanju i jos uvek nisam nista primila... Pozajmila sam gomilu novca kako bih isplatila dugovanja ,nemam za vitamine,nemam za testove....Nemas od koga vise ni da pozajmis jer nemas povratnu informaciju uopste kada ce biti isplata... Zoves ovamo,zoves tamo,cekas ovamo,cekas tamo.... Cekaj mesec,cekaj dva ,cekaj tri. Sramota je da trudnice prolaze kroz to! Drzava treba da se stidi ovoga! Svi forsiraju natalitet a niko da ustane da resi ovaj zakon da trudnice uzivaju u trudnoci i primaju ono sto zasluzuju! Donose se neki nebitni zakoni ,a ovaj nas se jos uvek razmatra. Ucinite nesto ljudi. Zene pate,trudnice se nerviraju i stresiraju, dajete los primer buducim trudnicama jer ja ih prva savetujem da ne ostaju trudne dok ne uvedu novi zakon ... Dotle smo dosli! Trudnoca je najlepse stanje,a mi prolazimo zaista kroz agoniju i to nam prilicno dobro narusavate.
I ja imam isti problem sa Novim Beogradom. Bolovanje je otvoreno 15.1., dobila sam samo pola bolovanja za taj mesec. Isplate treba da dobijem od februara. Sad sam 8.mesec.Doznake su predate na vreme, što mi je potvrdio i zaposleni u RFZO NBG nakon ubedjivanja da se stranke primaju 13-15h, da ne mogu tako da upadam na vrata jer su oni u silnom poslu,ima ih malo, a ja sa stomakom do zuba mogu da dolazim da se raspitujem za svoje doznake u visoko rizičnoj trudnoći.Nakon što oni obrade podatke, po kuriru šalju dokumentaciju u Nemanjinu, pa je njima neophodno 2-3 dana da uplate.Sramota je što su trudnice uvek zadnja rupa na svirali ove države, što ne mogu da dobiju naknadu koja im pripada po zakonu i u okviru zakonskog roka.
Ja sam deveti mesec, 39ta nedelja još nisam dobila dinara, upravo to svi prebacuju odgovornost sa jednih na druge. Juce sam dobila odgovor za 10dana će biti uplata iz rfzo, ali posle ovoliko meseci i setanja po svim službama i pisanja toliko prijava više ne verujem ni u to.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »