Komentari za tekst "Indikacije za amniocentezu"

Komentara
49
Ostavite komentar
Imam 33 godine, nije bio dobar double test i poslali su me kod genetičara u NF i ona je poručila da se uradi amniocenteza.Odmah su m je zakazali.piatm se zašto nije čekano da uradim triple test?da li mogu da odbijem da radim amniocentezu i da je uradim eventualno kasnije ije dobar triple test?koje su posledice?
Moj savet ti je da uradis amnio. To nije nista strasno, a i rizik je mali. Nemoj da slusas druge sta pricaju kako je to strasno itd... ja sam prosla kroz to i nije uopste onako kako pricajuu, ali ipak odluka je na tebi. Ako uradis ac bar ces biti sigurna da ti je beba dobro, jer skoro niko nikad nije cuo da je rezultat ac bio pogresan...
Draga Danijela, ja sam se porodila sa punih 35 godina, dakle, zapocela trudnocu sa 34 i Bogu hvala, rodila zdravu devojcicu! Silom prilika sam celu trudnocu vodila privatno kod najveceg strucnjaka za problematicne trudnoce u drzavi, jer sam izgubila dve bebe. Ni u jednom trenutku nije spomenuo AC zbog godina, vec , kad su stigli dobri rezultati double testa, rekao je da nema potrebe da se izlazemo, niti ja ni beba bilo kakvim nepotrebnim rizicima! Sve najbolje i puno srece!
Imam 26 godina, u 23 nedelji sam trudnoce. Radila sam double test i jedan marker mi je bio snizen. Geneticarka mi je preporucila da radim aminocintezu. Bila sam veoma uplasena, prvo sam odbila ali nakon sto sam razmislila ipak sam odlucila da je uradim. Procedura nije toliko strasna, malkice boli ubod igle ali brzo prodje. Rezultati su bili gotovi za tri nedelje. Sada sam mirna i spokojna, cekam zdravu devojcicu jer znam da su rezultati aminocinteze cak 99% tacni. Svim tudnicama koje imaju losije rezultate markera bih preporucila da odrade aminocintezu i tako odklone svaku sumnju i uzivaju ostatak trudnoce.
Prvi put sam se porodila pre 15 meseci, kada sam imala 35 godina i nisam radila AC. Nalazi krvi su bili dobri i moj lekar je rekao da nema potrebe da se izlažem tom riziku. I trudnoća do samog kraja, i dete sada su odlično. Sada sam u 6 mesecu ali sam ovaj put to obavila samo iz razloga što sam ceo Septembar vukla neki virus; da nisam bila bolesna sigurno se ne bih izlagala tom stresu pošto se jako plašim igala. Ovu trudnoću mi vodi drugi lekar i, mada su i sada rezultati krvi bili dobri, ona je insistirala da idem. Inače, čula sam da postoji verovatnoća i da rezultati ne budu tačni pošto su nekim ženama savetovali da sklone dete, a one to nisu dozvolile, i na kraju su rađale sasvim zdravu i normalnu decu. Kod drugih je, opet, došlo do komplikacija proilikom procedure pa su morale da leže do porođaja. Na svakome je da sam odluči, ali ako su nalazi krvi ok a lekar vas forsira da radite to samo zbog godina (što će svaki i uraditi), ipak razmislite dva puta...
Imam 29 god.pre godinu dana sam se porodila.Na pocetku trudnoce sam radila double test i jedan marker mi je bio na donjoj granici,moj doktor mi je dao 3 opcije: CVS,triple test i uraditi amnio da vidimo sta se desava.M oj izbor je bio CVS,radi se u vrlo ranoj trudnoci,mislim u 13-14 toj nedelji.To je nesto slicno kao amnio,ali se ne uzima plodova voda nego uzorci posteljice i rizik od pobacaja je mnogo manji nego kod amniocinteze.Vrlo brzo se uradi i samo je bitno odmarati taj dan.Hvala Bogu sve je bilo u redu,imam prekrasnu devojcicu,to sam odmah tad sa rezultatima saznala koji budu vrlo brzo i gotovi,za nedelju dana.Pozdrav!
Ja sam se porodila prvi put u 38 godini i izabrala sam da ne radim amniocentezu. Rezultati double i triple testa su mi bili dobri i nisam zelela da je radim samo zbog godina. Citala sam malo americke sajtove i zakljucila da je rizik da dobijem dete sa Down-ovim sindromom visestruko manji nego da dozivim spontani pobacaj kao posledicu amniocenteze. Mnogi lekari je ne preporucuju samo zbog godina ako je sve drugo u redu (UZ, testovi). Naravno, to je bio moj izbor i hvala bogu sve je bilo u redu. Svakako bih je radila da su mi rezultati testova bili losi, iako je i njihova pouzdanost polovicna.
ja sad imam 33god, a imala sam 32 kad sam bila trudna i porodila se. Radila sam amnio, jer su rezultati krvi bili losi. Svasta sam se naslusala i nacitala dok sam cekala na zakazan termin. I veruj mi nista nije, pa doktori rade! Vazno je da naredna 2 dana se odmaras i nista tesko ne dizes!
Imam 33 god (u decembru punim 34). Ovo mi je prva trudnoća, 18 nedelja. Doktorka mi je savetovala amniocentezu na osnovu godina, Ja ne želim da je radim iako imam dileme. Molim Vas da mi opišete vaša isdkustva. Pozz! Danijela.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Flamenko je tradicionalni ples i vrsta muzike autentičan za Andaluziju, pokrajinu u južnoj Španiji »
Ako bi mame obratile pažnju, uvidele bi da svojoj deci po ceo dan ponavljaju isto »
Izaberite omiljenu. Koja u vama pobuđuje najtoplija osećanja? »
Sajt Bright Side donosi nekoliko simpatičnih ilustracija koje će vas vratiti u detinjstvo i poželećete da zagrlite svog oca. »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško