Komentari za tekst "Rečnik termina porođaja"

Komentara
31
Ostavite komentar
Ja sam u 36 nedelji placenta previa i neznam sta me ceka iako mi je, sad 7 mi porodjaj frka mi je jer neznam da li cu carski ili prirodni i kad ce me poradjati inace kontrakcije imam stalno i spysten stomak. Jer se neko susreo s placentom previom i kako je prosla porodjaj
Ja sam imala lazne kontrakcije cim sam usla u 9i mesec i tadaa mi je ispao i cep, stomak mi se spustio jos u osmom mesecu, a porodila sam se prirodnim putem 4 dana nakon termina. I to su mi dali indukciju da bih izazvali kontrakcije. To mi je bio prvi porodjaj i imam odlicno iskustvo :)
Ja sam u 39.nedelji, stomak spusten već duze vreme, kontrakcije imam i svakim ctg-om visim da se jace ocitavaju iako su mi bezbolne, spazam blagi i to je sve. Cekam ali jos nista :(
Zdravo! U 37.nedelji trudnoce sam,moj carski rez se polako blizi ali ono sto me za sada brine jeste da mi je u poslednjih par dana povecan sekret,prosle nedelje sam radila vaginalne briseve i sve je pokazalo da je u redu,pa me zanima da li neka mama ili trudnica imala slican problem? Ili je to normalno? Hvala :-)
jeste Sanja :) imala sam istu 'situaciju' prije par dana na redovnom pregledu i doktorica mi je rekla da je to sasvim normalna pojava u trudnoci :)
Jeste draga pred kraj se pojaca taj da kažemo prirodni vaginalni sekret bez brige i srecno :)
normalno je. Srecno :)
zanima me jedna stvar. doktorka me malo uplasila. sad sam 39 nedelja i grlic mi je zatvoren nije omeskao a 2cm sam otvorena. bojim se da ce uskoro porodjaj pa da nedodje do pucanja grlica materice,da li je moguce da grlic neomeksa a kontrakcije krenu? malo sam uplaplasena pa me zanimaju vasa iskustva i neka pomoc :) hvala svima znacice mi svaki vas komentar
Utrogestan se daje da ucvrsti grlic, a ne razmeksa, tako da se ne daje u 9. mesecu.
Cao dali mogu da te pitam nesto? Meni je ovo prva beba,imama lazne kontrakcije i 35 sam nedelja. Pre neko jutro sam ustala i videla da mi ide niz noge neka voda. Beba se pomera,kad taj sluzni cep,dali ce krv da izadje ili sekret. Ja imam pojacan sekrt svaki dan sve vise i vise. Plasim se da ne ide plodova voda. 27ulazim u 37nedelju. Nzm sta su lazne kontrakcije a sta prave prva mi je trudnica. Dali neko moze da mi odgovori?!
da li ti je doktorka rekla da pijes utrogestan?meni je pomogao,imala sam problem u drugoj trudnici tj.rizicna trudnoca koja je srecom i zahvalnoscu doktorke Sobot uspesno prosla.meni je ona konstantovala porodjaj u sestom mesecu zbog nemarnoscu doktorke iz ambulante za zene.imala sam kontrakcije,napon i bila otvorena dva prsta.
Ja sam u 37-oj nedelji trudnoce.Druga mi je trudnoca i hvata me frka od porodjaja.Prvi put je nisam imala ali sad znam sta me ceka pa me pomalo hvata panika.Nadam se samo da ce sve biti u redu...
ja sam u 32 nedelju trudnoce peta mi je beba i nosim devojcicu srecna sam jer vec imam dva decaka i dve devojcice.to je naj lepsi osecaj kada postanes mama.ali nikada u zivotu nebih abortirala jer to je naj veci greh.jedva cekam dan kada cu da se porodim...pozdrav svim buducim i sadasnjim mamama......
Mislim da ovde nije bitna gramatika ovde,bitno je da smo razumele sta je zena htela da podeli sa nama. Neko prosto ne zeli da vodi racuna o tome kako pise da li ima ,?!. ili nema bitna je ova lepa vest. od ♡ cestitam. :-)
Kako to covek moze da se "konsultuje"sa gramatikom cokalina???!!!
Sve najlepse ti zelim! Takvi heroji nam sve vise trebaju!
Ej, budimo realni, svasta se pise u komentarima ovde i ja nisam jos naletela na jedan gramaticki ispravan komentar.Zena je super kakvih ima, mislim pisu zene "ne znam" i ''sa mnom'' zajedno, o upitnicima da ne govorim "da li'' je uvek gotovo zajedno, ova zena je za pojedine persone vrhunac pismenosti.A da cutimo o tome kako se pojedine lece "ljutom zvakom".
pozdrav i tebi i da konsultujes malo gramatiku da mozes tih petoro nesto i da naucis u zivotu.
U tridesetoj sam nedelji ,treca beba,treca curica,samo se nadam da ce biti sve u redu,mnogo se plasim,drugi porodjaj mi je bio tezi od prvog mada kazu da je svaki naredni put lakse i brze i bolnije ja sam preplasena i imam grozne snove,ne rado pricam o tome jer sam vec dva puta rodila pa bih trebala biti smirenija al ne ide!srecno svim buducim i sadasnjim mamama!!!!!!!!!
Mi smo 39.nedelja, osecam bezbolne i nepravilne kontrakcije. Nestrpljiva sam, samo da pocne...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »