Komentari za tekst "Rečnik termina porođaja"

Komentara
31
Ostavite komentar
Ja sam u 36 nedelji placenta previa i neznam sta me ceka iako mi je, sad 7 mi porodjaj frka mi je jer neznam da li cu carski ili prirodni i kad ce me poradjati inace kontrakcije imam stalno i spysten stomak. Jer se neko susreo s placentom previom i kako je prosla porodjaj
Ja sam imala lazne kontrakcije cim sam usla u 9i mesec i tadaa mi je ispao i cep, stomak mi se spustio jos u osmom mesecu, a porodila sam se prirodnim putem 4 dana nakon termina. I to su mi dali indukciju da bih izazvali kontrakcije. To mi je bio prvi porodjaj i imam odlicno iskustvo :)
Ja sam u 39.nedelji, stomak spusten već duze vreme, kontrakcije imam i svakim ctg-om visim da se jace ocitavaju iako su mi bezbolne, spazam blagi i to je sve. Cekam ali jos nista :(
Zdravo! U 37.nedelji trudnoce sam,moj carski rez se polako blizi ali ono sto me za sada brine jeste da mi je u poslednjih par dana povecan sekret,prosle nedelje sam radila vaginalne briseve i sve je pokazalo da je u redu,pa me zanima da li neka mama ili trudnica imala slican problem? Ili je to normalno? Hvala :-)
jeste Sanja :) imala sam istu 'situaciju' prije par dana na redovnom pregledu i doktorica mi je rekla da je to sasvim normalna pojava u trudnoci :)
Jeste draga pred kraj se pojaca taj da kažemo prirodni vaginalni sekret bez brige i srecno :)
normalno je. Srecno :)
zanima me jedna stvar. doktorka me malo uplasila. sad sam 39 nedelja i grlic mi je zatvoren nije omeskao a 2cm sam otvorena. bojim se da ce uskoro porodjaj pa da nedodje do pucanja grlica materice,da li je moguce da grlic neomeksa a kontrakcije krenu? malo sam uplaplasena pa me zanimaju vasa iskustva i neka pomoc :) hvala svima znacice mi svaki vas komentar
Utrogestan se daje da ucvrsti grlic, a ne razmeksa, tako da se ne daje u 9. mesecu.
Cao dali mogu da te pitam nesto? Meni je ovo prva beba,imama lazne kontrakcije i 35 sam nedelja. Pre neko jutro sam ustala i videla da mi ide niz noge neka voda. Beba se pomera,kad taj sluzni cep,dali ce krv da izadje ili sekret. Ja imam pojacan sekrt svaki dan sve vise i vise. Plasim se da ne ide plodova voda. 27ulazim u 37nedelju. Nzm sta su lazne kontrakcije a sta prave prva mi je trudnica. Dali neko moze da mi odgovori?!
da li ti je doktorka rekla da pijes utrogestan?meni je pomogao,imala sam problem u drugoj trudnici tj.rizicna trudnoca koja je srecom i zahvalnoscu doktorke Sobot uspesno prosla.meni je ona konstantovala porodjaj u sestom mesecu zbog nemarnoscu doktorke iz ambulante za zene.imala sam kontrakcije,napon i bila otvorena dva prsta.
Ja sam u 37-oj nedelji trudnoce.Druga mi je trudnoca i hvata me frka od porodjaja.Prvi put je nisam imala ali sad znam sta me ceka pa me pomalo hvata panika.Nadam se samo da ce sve biti u redu...
ja sam u 32 nedelju trudnoce peta mi je beba i nosim devojcicu srecna sam jer vec imam dva decaka i dve devojcice.to je naj lepsi osecaj kada postanes mama.ali nikada u zivotu nebih abortirala jer to je naj veci greh.jedva cekam dan kada cu da se porodim...pozdrav svim buducim i sadasnjim mamama......
Mislim da ovde nije bitna gramatika ovde,bitno je da smo razumele sta je zena htela da podeli sa nama. Neko prosto ne zeli da vodi racuna o tome kako pise da li ima ,?!. ili nema bitna je ova lepa vest. od ♡ cestitam. :-)
Kako to covek moze da se "konsultuje"sa gramatikom cokalina???!!!
Sve najlepse ti zelim! Takvi heroji nam sve vise trebaju!
Ej, budimo realni, svasta se pise u komentarima ovde i ja nisam jos naletela na jedan gramaticki ispravan komentar.Zena je super kakvih ima, mislim pisu zene "ne znam" i ''sa mnom'' zajedno, o upitnicima da ne govorim "da li'' je uvek gotovo zajedno, ova zena je za pojedine persone vrhunac pismenosti.A da cutimo o tome kako se pojedine lece "ljutom zvakom".
pozdrav i tebi i da konsultujes malo gramatiku da mozes tih petoro nesto i da naucis u zivotu.
U tridesetoj sam nedelji ,treca beba,treca curica,samo se nadam da ce biti sve u redu,mnogo se plasim,drugi porodjaj mi je bio tezi od prvog mada kazu da je svaki naredni put lakse i brze i bolnije ja sam preplasena i imam grozne snove,ne rado pricam o tome jer sam vec dva puta rodila pa bih trebala biti smirenija al ne ide!srecno svim buducim i sadasnjim mamama!!!!!!!!!
Mi smo 39.nedelja, osecam bezbolne i nepravilne kontrakcije. Nestrpljiva sam, samo da pocne...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »