Komentari za tekst "Stvari za bebu koje su apsolutno nepotrebne"

Komentara
37
Ostavite komentar
Stolica koja vibrira je definitivno spas. Kad je nas malisa imao grcice, to mu je pomagalo da zaspi. :)
Cipelice za bebe nisu bas tako nepotrebna stvar. Mi smo imali nehodajuce cipelice za setnje kada je bebac napunio 3 meseca. Naravno da ih je samo kratko nosio. Ali kada idete u setnju sa bebom, a napolju nije bas samo za carapice, a nije ni za neki cak ni tanji skafander, cipelice dobro dodju. Beba zbaci cebe sa sebe ako joj pokrijete noge, a cipelice ipak ostanu na nozi i greju je. Sto se ostalih stvari tice, bilo sta sto mamama pomaze, pogotovo ako nemaju drugu pomoc nije bacanje para, a mnoge stvari mogu i da se pozajme, ne moraju da se kupe. Pozdrav svim mamama.
Iz našeg iskustva - najviše nam je pomogla ljuljaška-njihalica za umirivanje bebe...pre nje nije htela biti sama duže od 10 min! Preporučujem svim roditeljima kao pomoć u umirivanju bebe. Napomena :Naravno da ne može zameniti mamin zagrljaj :)
Što se praška za pranje tiče, ne vidim zašto bi koristili dosta jače hemikalije koje se koriste u praškovima za odrasle, kada jednu flašu tečnog praška za bebe koristimo mesecima uz redovno korišćenje.Ispiranje je i ovde obavezno!
Bebi je apsolutno potrebna ljubav i pažnja, sve ostalo po potrebi :)
Dubak je jedna od najgorih stvari po.zdravlje dece a i dalje se koristi i to skoro svaki drugi roditelj. Em dete krivi stopalo,daje se lazna podrska kicmi...a meni se i marama za nosanje,i hug bug,i na kraju kengur- sve pozajmljeno na probu prvo,pokazalo potpuno nepotrebno...sve je to individualno od bebe do bebe ;-)
U pravu ste. Moj sin nije htio u šetalicu uopšte. U početku je samo sjedio, a kasnije je odbijao da uđe u nju. Dijete je naravno prohodalo oko prvog rođendana, pridržavali smo ga, a poslije se sam kretao uz stvari dok se nije oslobodio.
Natasa,oni su u tekstu mislili na nehodajuce cipelice i ja mislim da su one stvarno bespotrebne. A te kozne na koje vi mislite, su vec hodajuce i za prve korake i kupuju se kad beba navrsi 7 meseci,ali ako ne mislite da je stavljate u setalicu, onda moze i od 8 og meseca. Moja devojcica ima 11 meseci i mi smo joj prve kozne cipelice sa anatomskim djonim i odgovarajucom dubinom,zbog drzanja zglobova,kupili kad je ona napunila 8 meseci. Pozdrav :)
Cipele se, one o kojima Vi pisete ne kupuju sa 7 - 8 meseci. Lepo, i ispravno, je u samom tekstu napisano da se prve ( te anatomske) cipelice kupuju detetu tek kada prohoda, a vecina sa 7 - 8 meseci tek pocinje da sedi, cak ni ne stoji, a o hodanju da be govorimo! Ispravka za tekst, po meni je, da su nehodajuce cipelice potpuno nepotrebne. Ako dete u zimskim mesecima nije prohodalo i dalje treba cipele kada izlazi napolje (osim ako se ne nosi u skafanderu) da bi se nogice zastitile od hladnoce.
A zasto ne treba kupovati cipelice?Cula sam da treba kupiti prave kozne koje ce drzati zglobove nogica.Doduse,nije mi receno kad treba da pocnu da nose...
Koza stopala treba da dise. Ja sam uzela nehodajuce kad je imao skoro sest meseci, obuvam mu bas retko bas iz tog razloga. Cipelice se kupuju tek kad dete prohoda, pozzz mamama
Sve je od osobe do osobe i od mame do mame. Na kraju krajeva ne postajete majka samim cinom rodjenja djeteta, a s druge strane ne vidim logiku radjanja djece i prepustanje istih raznim elektronskim spravama i pomagalima, zato i jeste sve ovako kako je.. Boze podari samo zdravlja i snage i bebama i majkama a ne vidim pretjeranu opravdanost kupovine niti opste pomame za raznim izumima koje ce nam prividno olaksavati, ali ustvari oduzimati cari roditeljstva, zblizavanja sa svojom djecom, emotivnu i fizicku povezanost i sto je najbitnije vrijeme koje im posvetimo i koje ulozimo u njih. Ne trebamo se pitati onda cemu mnogi djeciji stavovi, otudjenost i nerazumijevanje (u kasnijim godinama) i cemu nemogucnost ostvarivanja komunikacije i pravog odgoja. Volim da kazem, dijete je cist bijeli papir pri rodjenju, kakva kreacija ce nastati ovisi iskljucivo o roditeljima/skrbnicima a i porodici i onome koliko uloze u dijete (vremena i truda NE novca). LP svim mamama :)
Ih i koliko ih jos ima...te mini krevetic, srednji, veliki, te nosac za kese za kolica, iako postoji korpa, te sarene podloge za kolica..itd da ne nabrajam..sta sve nece izmisliti, a roditelji kupovati!
Super je ova mama na fotografiji koja je ekstra nasmejana i savijena kao vrba nad detetom koje lezi na krevetu. Ako bi ga presvukla onoliko puta koliko beba uprlja pelenu u toku dana puta meseci koliko je beba sa fotografije stara, mama se sigurno ne bi smejala vec bi bila ukocena, pogrbljena i namrstena. Daske za presvlacenje i komodice sa daskom su zakon. Veoma korisnom mi se pokazala i hug bug marama za nosenje beba kao i sobna ljuljaska na baterije.
Drage mame imam dve devojcice mladja za 10 -tak dana puni godinu nemam ni maramu,ni kengura,ni dasku za presvlacenje,ni ljuljasku a i jos nema ni cipele.Ima krevetac,dubak,kolica i hranilicu i to je sasvim dovoljno.Po meni to je preterivanje.Nase mame nisu imale skoro nista pa su bile zdrave i prave i pune razumevanja i ljubavi.
Pa ko jos ostavlja bebu samu na stolu za presvlacenje?! Svasta.
I ja imam mali stan a podloga za presvlacenje mi stoji na krevetcu i jos uvek na njoj presvlacim bebu od 16 meseci! Prvo sto beba na njoj ne moze da se okrece i bezi kao sto uvek rade, a drugo sto cuvam kicmu! Jednom sam pokusala na krevetu i nikad vise, kicma boli a bebu juris po krevetu! Zivela podloga za presvlacenje! :)
Te daske za presvlacenje su tesko zlo! Znate koliko roditelja mi je reklo da im je dete palo sa iste kada je malo ojacalo i poraslo! Nista ne fali presvlacenju na krevetu! U krajnjem slucaju, bolje moja nego njegova kicma!
Tamaris,Ja sam imala dasku za presvlacenje,ali posto nam je stan malo manji nisam je ni jednom iskoristila i evo vec 11 meseci presvlacim bebu bas kao i ova zena na slici,na kreveti, i jos mi nista ne fali ;)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »