Komentari za tekst "Rekli su joj da plod nije u redu, a rodila je zdravu devojčicu"

Komentara
24
Ostavite komentar
Pa niko ne prekida trudnocu samo zbog rezultata double testa. Ako double test pokaze da postoji rizik da beba nije zdrava, lekari salju na dalje analize koje bi to potvrdile, pa se tek nakon potvrde donosi odluka. E sad, krajnja opcija, ali i jedina 100% sigurna je amniocenteza. Niko nece na abortus pre nego potvrdi da sa plodom stvarno nesto nije u redu.
Na srecu, majke ne odlucuju tako lako da prekinu trudnocu dok se ne dokaze da stvarno nesto nije u redu, ali u NF zaista savetuju prekid trudnoce vec posle loseg dabl testa. Ako zena nije u mogucnosti da plati neki neinvazivni test ili bar da uradi amniocentezu u privatnoj laboratoriji, njena dalja trudnoca zavisi od toga da li ce konzilijum doneti odluku da se ona uputi na amniocentezu. Posto ne pricam iz licnog iskustva, moze se desiti da sam nesto u vezi sa procedurom pogresila, ali koliko se secam, tako je bilo.
Moja rodjaka je imala slicno iskustvo. Na srecu, ni ona ih nije poslusala. Meni je sokantno sa kojom lakocom oni savetuju zene da prekinu trudnocu, samo na osnovu jednog statistickog, prilicno nepouzdanog testa.
Meni je doktorka u Domu Zdravlja dala uput za kiretazu za nedelju dana jer se u sestoj nedelji nisu culi otkucaji bebinog srca. Otisla sam kod privatnika po drugo misljenje koji mi je rekao "ima vremena za kiretazu, dajmo ovom plodu sansu" i rekao da dodjem za dve nedelje. Kada sam dosla jasno su se culi otkucaji srca. Kada sam se vratila kod nje rekla je "pa dobro, desava se, rekla sam vam" a ja nisam imala snage da se sa njom svadjam... Sada imam devojcicu od 6 meseci! Da ne pricam o vodjenju trudnoce kod iste te doktorke koja je otisla na odmor i rekla da nema potrebe da dolazim dok je na odmoru, kada se vratila i ja dosla na pregled relkla mi je kako sam trebala na ekspertski UZ da idem ali sam zakasnila, sad ne moze vise da zakaze i napala mene sto nisam kod njene zamene dosla da trazim uput, a meni je prva trudnoce i nisam znala ni da li treba da idem na taj pregled ni kada... naravno preporucila je kliniku na koju da odem ali nisam otisla u tu koju je preporucila jer shvatam da im je to taktika da zarade i privatno... Krenula sam da vodim trudnocu i privatno jer nisam imala poverenja u doktorku, kao da se obradovala kada sam joj rekla, nakon toga je samo prepisivala u karton izvestaj privatnog lekara i vise me nije ni pogledala. Eto tako izgleda vodjenje trudnoce u drzavnoj ustanovi...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »