Komentari za tekst "Od 1. marta za decu još jedna obavezna vakcina"

Komentara
27
Ostavite komentar
Bas tako! Ni sami mi današnji roditelji nismo primili toliko groznih vakcina o kojima nemam najbolje misljenje! Mojoj deci nisam davala grozni MMR jer sumnjam u kvalitet svega sto se daje u Srbiji. Svaki imunolog zna da ako malenom detetu date toliko vakcina u samo dve godine vi ubijate njegov imuni sistem i stvarate lažan. Ne možete se vakcinisati od svih bolesti ali možete raditi sami na jačanju imunog sistema i to je ono najbolje!
Pa to je takav gust vakcinalni raspored za novorodjencad da vise nema smisla. Svaki imunolog ce reci da decu vakcinisemo najvise u periodu kada njihov imuni sistem najmanje moze da odreaguje tj. napravi anti- tela! Tako da je ovo apsurdno!
Oprostite, greskom sam dala minus, apsolutno se slzem sa vama. Nama je i dr deciji pulmolog rekla da je kalendar apsurdan i da se struka vrlo malo pita. Mi smo isli na kontrolu zbog prelezane varicele, pa nam je dr rekla da varicela moze da da mnogo gore komplikacije od morbila od kojih su bespotrebno napravili bauk i da svi koji rade sa decom u praksi to znaju.
Da li će se ova vakcina davati i starijoj deci i ako hoće, od koje generacije?
Uzgred, ni jedna vakcina ne štiti od sepse, to nije trebalo da napišete, neko vas je pogrešno informisao. Da li će se kod nekoga razviti sepsa posle bakterijemije (prodora bakterije u krv), zapisano je u njegovim genima i takav odgovor organizma se ne može sprečiti vakcinom, ali se njome može sprečiti razvoj infekcije.
ma samo bodite decu...hocemo jos neku vakcinu.... sto je malo malo je....ja mislim da mesecno bar 5 puta treba decu da vakcinisete.
ma samo bodite decu... dajte jos neku vakcinu....
Mi smo nakon prelezane dve velike upale usiju i bolnickog lecenja i na to nadovezane upale pluca pa opet bolnickog lecenja i to sve sa 8 meseci starosti po preporuci ORL kupili vakcinu i vakcinisali dete i ona je sada devojcica od 2 godine ,ide u vrtic i nema problema sa bakterijskim infekcijama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »