Komentari za tekst "Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić"

Komentara
54
Ostavite komentar
Zivim u De i ovde je vec dugo tako.
Kako za vrtic tako i za skolu.
Inace ovde je procenat vakcinisane djece 98%.
Nasi i turci uglavnom negoduju,ali djecu Prije ili kasnije vakcinisu.
E nije nego 90 posto, zvanicne statistike od WHO.
Bravo!
Koja glupost! Zasto se ne bi zdravom detetu izdala potvrda da je zdravo samo zato sto nije vakcinisano? Cega se bojite roditelji vakcinisane dece? Deca su vam vakcinisana i imaju potvrdu da su zdrava zar ne? Ehh Srbijo!
Vlatka i vakcinisano dete može vašem sinu da prenese boginje isto kao i nevakcinisano dete. To što je dete vakcinisano ne znači da je imuno na te bolesti na koje je vakcinisani i takodje je nosioc/prenosioc bolesti kao i svi ostali.
Bas citam i gledam hoce li neko napisati ovo sto je Dina napisala.Moj sin je bolestan,nije primio MMR vakcinu i ne sme nijednu zivu vakcinu ni primiti,ostale je primio.Sta sad da radim ako mu neko ko nije vakcinisan prenese te boginje?Dete moze da mi umre i ko je tu kriv?Znaci ne idemo u skolu sada dok se sutuacija ne razresi...
Problem je sa decom koja iz medicinskih razloga ne mogu da budu vakcinisana (pate od odredjenih bolesti/stanja/poremecaja), a za koje oboljevanje od bolesti za koje postoji vakcina moze da bude daleko opasnije i pogubnije nego za prosecno nevakcinisano dete.
Ovo se ne odnosi na decu koja nisu vakcinisana iz opravdanih razloga. Pritom, ovo je odlicna odluka s obzirom na to da su u drzavama u regionu uveliko aktuelne epidemije morbila, a najvise se zaraznih bolesti upravo prenosi po vrticima
E vala ste sa tim vakcinama seli na mozak...pa najbolje bi bilo nevakcinisanim zabraniti i zrak koji disu. Moje dete je vakcinisano ali sta cemo sa decom koja iz nekog razloga ne mogu primiti vakcinu. Mislim da preterujete al ajd, nasa posla. Ima dosta nacina gde se moze uskratiti nesto ali mislim da vrtic to nikako ne bi trebao biti.
Jasno je da finansijsko kažnjavanje ne daje rezultate, jer već postoji zakon po kojem za nevakcibisanje preti kazna od 30 do 150 hiljada, pa je i pored toga u BG-u samo 65% dece vakcinisano. Na Starom gradu 35%...
Moj komentar nije bio protiv vakcina, vec se odnosio na tekst u kome se navodi da nevakcinisana deca ne mogu u vrtic. Protiv te zabrane sam u svakom slucaju a ne protiv vakcinisanja tako da mi ovi komentari ispod bas i ne idu uz to. Znam ja dobro sve sto ste ispod naveli ali samo sam htela reci da zabranama i nametanjem nista ne resavamo. To se lepo uredi kao u nekim eu zemljama, ko ne vakcinise dete nema nadoknade na porodiljskom ili dodatka za decu pa ko voli nek izvoli, a vrtici i skole su ipak obrazovne ustanove a to bas i ne bi uskracivala deci. Eto to je moje viđenje i predlog pa vi sad mozete da me pljujete koliko god hocete ali ja bi tako.
Baš zbog dece koja iz opravdanih razloga ne smeju biti vakcinisana, deca koja nisu vakcinisana predstavljaju opasnost! Mucnite glavom!
Pa upravo je zbog te dece, koja iz zdravstvenih razloga ne mogu primiti vakcinu, veoma bitan kolektivni imunitet tj. sto veci broj vakcinisane dece. Zbog neproverenih informacija, u opasnosti su mnogi. Sta je sa bebama koje jos ne mogu primiti vakcinu?
E neka, red je i bio.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »