Komentari za tekst "Mame u Srbiji naterale državu da promeni zakon"

Komentara
31
Ostavite komentar
Da li mozete da mi pojasnite,posto zakon stupa na snagu 01.01.2018. a počinje da se primenjuje 01.07.2018. Šta se dešava sa ženama koje će roditi pre 01.07.? Za njih ovo ne važi?
Grozno. Ja treba da se porodim u junu tako da pomoc ne ocekujem.. strasno !!! Kakav je to nacin ?! Pretuzna slika majki u Srbiji
Jelena, nazalost ne vazi. Cele godine pricaju kako ce zakon stupiti na snagu od 1.januara 2018. sad odjednom produzise do jula. Strasno. Mozda dobijemo onih 39000, mada ni za to nisam sigurna!
4 godine!
4 godine im treba da uvedu zakon u praksu! Deca tih mama sad treba da krenu u predškolsko, aman.
Stvarno bravo!!!
Moja firma mi tacno na dan, kada pusta svima plate uplati i naknade za trudnicko i porodiljno, a onda oni cekaju uplate od drzave kada god to drzava pusti.
Sa tim zakonom ce zene koje imaju istu mogucnost kao i ja vise izgubiti nego dobiti, jer novac od drzave sigurno nece dolaziti tacno na dan. Kako se god okrene neko uvek strada... Bilo bi dobro da se moze opredeliti na koji nacin zelimo da primamo novce, da li direktno na racun ili i dalje preko firme. Meni i jednom delu trudnica i majki vise odgovara ovaj stari nacin.
Slažem se. Ja radim u firmi koja je imala trudnicu prošle godine, sada, hvala Bogu, ima i porodilju. Uvek je sve obračunato i isplaćeno na vreme, pa se onda čeka povraćaj od države. Trebalo bi kažnjavati obe strane koja god da je dovela do kašnjenja.
I moj poslodavac uplacuje naknade tacno u dan. Drzava ce verovatno kasniti. Plus sto mi je termin pre 01.07. tako da nista ni od naknade. Bice dobro ako dobijemo i onih 39000.
Veliko hvala mamama koje su promenile zakon u Srbiji.
Ja sam uzela kredit za stan. Kako da placam kredit ako mi plata kasni 6 meseci a zivimo samo od moje plate? Firma mi je sve placala do sada na vreme, kada predje na drzavu sigurno nece biti tako. Porodicu se pre 01.07. tako da ni naknadu necu dobiti. Meni ce ovaj zakon unistiti a ne pomoci mi. Jedino mi preostaje da se vratim na posao cim se porodim, jedino sto ne znam ko ce dete da mi cuva...
Meni kasi vec 8 meseci porodiljsko i sve zbog poslodavca.Inace radim u Novosackoj privatnoj firmi..Podhitno uvesti novcanu kaznu za poslodavce zbog toga.A ima nas mnogo takvih,NAZALOST..
Svaka cast za Vasu firmu ,jed
na je od retkih. Nazalost ja sam cekala 6meseci za prvu uplatu , upravo zbog poslodavca jer on nije placao doprinose. Samo da na ovaj nacin ne kasne sa uplatama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »