Komentari za tekst "Kada će biti uplaćen roditeljski i dečiji dodatak?"

Komentara
51
Ostavite komentar
U oktobru sam se porodila isve smo podneli u bolnici. Pocetkommeseca mi je stigla poruka da je odobreno i da ce stici resenje a uplata kroz 30dana. Resenja jos nema, a svi kazu da su juce legle parice, pa me zanima zatoda li moze bez resenja. Jer ako je racun u banci na moj jmbg, sta ce sluzbenicima u posti resenje.
Porodila sam se 23.07. novac je legao u roku od mesec dana (za prvo dete). Resenje vam za podizanje novca svakako ne treba tako da idite u Postansku sa licnom kartom I proverite uplatu. Meni je resenje
bilo ,,zagubljeno,, pa je stiglo nakon podizanja novca.
Jelena, svima stižu rešenja 3 meseca od predaje dokumenata, prvo dobijete poruku, pa rešenje. Isplata nakon dobitka poruke je 20- tog u mesecu ili nakon 20-tog u mesecu, što možete pratiti na sajtu Poštanske štedionice pod pojmom: Budžetske uplate. Pare možete podići u pošti ili Poštanskoj štedionici uz ličnu kartu, naglasite za šta ste došli. Isplatiće Vam u prvoj uplati đuture sva tri meseca (2 ili treće ili 4 dete, dok za prvo je ceo iznos) i naknadu za povraćaj pdv-a (5000).
Meni resenje još nije stiglo,a zahtev je podnet u porodilištu 15.08.2018.Poruku sam dobila 15.11 i to da nisam zvala tog dana da proverim šta se dešava,ne bi ni dobila poruku tog dana da mi je odobreno i da ću rešenje dobiti na kućnu adresu a uplata u roku od 30 dana.Od toga nema ništa.Juče sam ih zvala,tamo je luda kuća.Kazu mi sad da ću rešenje dobiti za 10-15dana,a isplata u januaru oko 20.Tako da to nije 3 meseca nego 5 meseci.
Meni je stiglo novo resenje pre neki dan, valjda prvi put kad se podize treba resenje da se pokaze, mada meni nisu trazili, ali svakako mora prvo resenje da stigne da bi uopste poceli sa uplatama.
Ne znam kada ste se porodili . Ja sam u junu a resenjewsam dobila tek u oktobru!😬
Rešenje ćete dobiti najkasnije mesec dana od datuma kada ste predali zahtev. Pare se uplacuju na osnovu rešenja.
To zavisi od onoga ko deli ta resenja,meni je resenje stiglo juce.
Moze samo uz lk.
Morate dosadjivati ljudima u opstini da vam urade papire, pa ce vam stici resenje.. tako sam i ja uradila i bilo sve gotovo u roku od par dana.. i samo ostro sa njima :-)
Ja sam resenje cekala tri i po meseca. I kad je konacno stiglo, pisalo je samo da mi je odobren roditeljski dodatak, ali nigde nije pisalo kad ce biti isplata, ni to da li ce odjednom uplatiti za zaostale mesece, niti da li su uvazili dokumentaciju po novom ili starom zakonu, jer sam se porodila tri dana pre pocetka sprovodjenja novog zakona. Inace, novac moze da se podigne samo uz licnu kartu, ali uplata se vrsi svakog 20. u mesecu, tako da prvo ti stigne resenje, pa za koju nedelju i novac.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »