Komentari za tekst "Gde nema nade u budućnost, deca se ne rađaju"

Komentara
23
Ostavite komentar
Nailazim cesto na zalbe da kasni trudnicko tralala...zaposlene i dobiju nesto bez obzira sto kasni,a mi ne zaposlene ne dobijamo bukvalno nista ja sam sad rodila trece dete aa nisam dobila ni dinara kao trudnica,a ni kao porodilja...a zaposlene primaju na dete isto koliko i ne zaposlena,pa cak i neku platu...a mi ne zaposlene ne dobijamo nista...a nismo mi krive sto cak ni obrazovane ne mozemo dobiti posao jer nemamo "vezu" ,nemamo stranku i nemamo mamu i tatu sa puno para...pa onda pomoc 12000 na 10 god za decu od januara 2018...zakon stupa na snagu od jula...pa kako porodilja koja je rodila u januaru moze ostvariti to pravo jer na roditeljski dodatak ima pravo ukoliko preda do 6 meseci...dakle porodilje koje su se porodile u januaru nece sticati to pravo jer dete tada ima vec 7 meseci...Srbijo,bruko...
Svi oni koji osuđuju ove populacione mere greše. Nije problem u predloženim merama nego u tome što ih predlaže neozbiljna i loša politička oligarhija koja ima loše rezultate u mnogim drugim sferama i previše radi na svojoj promociji. Rusija je preokrenula negativni prirodni priraštaj sličnim i još obuhvatnijim merama a planira da uloži još 60 milijardi dolara u tu svrhu u narenim godinama.
Potpuno se slazem!
Posle tri ipo meseca kašnjena trudničkog bolovanja, primila sam 23.200 dinara. Od toga su plaćeni računi 12.000 dinara, i šta ostaje jednoj trudnici?! Šaka bede, da li se sa ovim novcem (koji pritom kasni uvek) može živeti i održavati normalno trudnoća, ne može! Radjam dete sebi, a ne državi!
S obzirom da sam se skoro porodila, nailazim na komentare okoline kako sam srecnica sto ce drzava da mi da pomoc u vidu novca. A ne mogu svima da objasnim kako smo preziveli kada mi je kasnilo trudnicko, a sada mi kasni porodiljsko bolovanje. Neka nam isplate ono sto nam duguju, a pomoc nam ne treba. U medijima prikazuju kao da daju porodiljama milione, a svako ko ima malu bebu zna da za tu jednokratnu pomoc ne moze da se kupi ni najosnovnije za bebu, po gotovu roditelji sa prvom bebom, koji dobijaju najmanje.
U pravu je dr Žarko Trebješanin.Dostojanstven zivot...samo to. Gde se čovek ne oseća sigurno i ne treba da planira budućnost.Ali nažalost mnogo toga pokušavaju da podstaknu podmićivanjem pa što ne bi i žene na radjanje.Ovo je samo još jedno ponizavanje, posmatranje zene kao mašine za radjanje.A gde je sigurna budućnost, školovanje te dece kad jednom za to stasaju, kad budu imali veće potrebe koje im danas roditelji u ovoj državi ne mogu osigurati? Grozni su, prazne priče i obmane...kako sebe ne cuju i ne vide "toliko učeni ljudi"?
Ја сам мајка троје деце. Без икакве Вучићеве помоћи, родила бих још јер су деца једино што остане иза нас и никада их није много. Али ме боли чињеница да закон који је донет важи само за децу рођену од почетка ове године. Зашто на пр.моје треће дете које има две године не прима помоћ до своје десете? Зашто су жене које су се и без те њихове помоћи одлучиле на рађање, кажњене а не награђене!? Срамота
Posebno bi bio interesana statistika zena koje radjaju decu a zaposlene su u drzavnom sektoru i zena koje su zaposlene u privatnom sektoru. Mislim da bi cifre pokazale da su razlike ogromne
To nije nista neobicno za drzavnu firmu.... moja koleginica kad je rodila trece dete nije mogla dugo da izadje iz nekog magacina iako je svima do tada to bila prolazna lokacija. Moje iskustvo sa drzavnom firmom je da je vrlo tesko dokuciti kako neko dobija premestaj na nizi ili visi koeficijent. Ne moze se uci u trag svim tim zakulisnim radnjama. Sa druge strane kad je firma u kojoj sam radila dosla u situaciju da se prica o tome da ce biti privatizovana, dosta zena su se odlucile za trece dete koje verovatno pre toga nije nilo u planu. Na taj nacin su se zastitile tri godine, sto ni u jednoj privatnoj firmi ne bi bilo moguce.
Iako se tako čini, moje iskustvo je potpuno drzgačije. Radim u državnoj firmi, odlučila se na treće dete sa iole normalnom platom, ali kada su saznali da sam trudna nagrađena sam sa NAJNIŽIM koeficijentom plate. Državna firma. Toliko
Od te “pomoći” će živeti neradnici, jer svako ko iole razmišlja želi državu u kojoj može da zaradi svoj novac. Oni koji žive i sad od socijalne pomoći, njima će to dobro doći, ali to neće ići deci. Ta deca i dalje neće biti obučena, neće ići u vrtiće i škole i biti na marginama društva proseći na semaforima... pišem generalno, znam da ima i ostalih, ali njih je mali, gotovo zanemarljiv broj.
Kada je bilo reči o penziji za treće dete,naš predsednik je rekao da neće da plaća neradnike. To je bilo pre samo nekoliko godina. Sada izlazi sa pričom kako žene treba da sede kući i rađaju decu, a država će im davati mesečnu platu 10 godina. Ko je ovde lud? Decu smo rodili zbog sebe, imam ih troje pa mogu slobodno da kažem da je to što oni govore totalna besmislica. I ko će pismen da poveruje u sve to. To može da traje dve,tri,četiri godine i onda da izjave da para u budžetu nema, a deca rođena i šta onda? Lepo Vi predsedniče ukinite pdv za sve što je vezano za decu, stanite na rep trgovcima koji na samo jednom artiklu za bebe imaju zaradu preko 200%, a ne da roditelji za samo jedan par dečijih cipela izdvajaju 5000din., a ako je četvoro dece? Eto gde ode mesečna pomoć od države.
Kada sam potpisivala peticiju za ukidanje PDVa, imala sam dvoje, skoro odrasle dece, o trećem nisam ni razmišljala. Kada sam rodila treće, nisam imala pravo na povraćaj PDV-a, jer smo suprug i ja imali, bukvalno za par dinara veće prihode od limita za povraćaj PDV-a, a koji nije imao nikakve veze sa brojem članova u domaćinstvu. Na kraju krajeva NISAM POTPISALA ZA POVRAĆAJ PDV-A, NEGO ZA UKIDANJE PDV-a. VALJDA SU SVA DECA ISTA. U uređenim državama, ali ne i u našoj. Tako, da, možda će i biti neke pomoći, ali čekajte,... pa prvo moraju da podignu PDV. I na artikle za decu.
Na trudnickom sam bolovanju.Danas sam primila platu 22000din.Od toga su skinuli ratu od 4600 din.za prenetalni test.Pre trudnoce sam radila i na crno i nekako smo se krpili.Umesto da uzivam u trudnoci,ne mogu da se opustim od nervoze jer ne mozemo platiti racune.Jos sada moram i na 4d koji kosta 8000din.Joj muko!Kud cu sa stomakom?Sta cemo sa decom u buducnosti?Kako dalje?
I ja bih rodila trece dede samo ako uvedu dozivotnu penziju. To mi je neka sigurnost...i sebe posvetis deci....a ne da radjamo decu zbog para tj socijale....
Sigurno da nece Vucic da mi utice na reprodukciju, da sam njega cekala nikad ne bih imala dete
Kod nas ocigledno uvek dolazi do zamene teza i to jako uspesno. Ne radjam dete da mi ga drzava izdrzava i tacka. Sama zelim da izdrzavam dete to sto mi da drzava nije dovoljnonza pamers i mleko ako je dete na dohrani pa me zanima o cemu dalje komentarisati. Cene odece i hrane za decu su vece nego na zapadu a nase plate znamo gde su. Da li je logicno da jaknica za dete u Becu kosta 5,5eur a kod nas 2800din. Farmerice 5eur kod nas oko 1000din. Bolje da se drzava pozabavi problemom da leci bolesnu decu nego da to opet mi radimo sms porukama. Ovako sticem utisak da neko sicom treba da mi zamaze oci. A kao sto se kaze -nisam ja siromasan za malo ja sam siromasan za mnogo
Без новца и везе у БГД- у нема достојанственог порођаја, нема доброг педијатра, јер исти нове пацијенте не примају због пребукираности, па остају само лошији. Даље, нема боравка у вртићу, а да није као у кошници (државни врт.) То предвиђене мере не обухватају.
Jos jedna u nizu lazi!
Sta je sa potpisima koji su skupljani sirom Srbije za majke sa troje i vise dece?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »