Komentari za tekst "Da li porođaj mora da boli?"

Komentara
27
Ostavite komentar
Ne mogu da verujem kakvu sam glupost procitala... Boli naravno, ali prezivi se. 😊
Joj narode moj,nije da preterujem ali boooliii...I to dobro.Jedan dan sam trpila bolove,sutradan ujutru se porodila i to tesko,dva sata sam bila na usivanju...Doktorka taman usije jednu stranu druga puca,znaci haos..!Pa kazu da se tokom porodjaja svaka kost u telu zene pomera,pa kako to da ne boli..Sve sam probala,i setnju i svez vazduh ali dok teku kontrakcije prosto ne mozes da mislis na nesto drugo,ja sam samo docekivala i nadala se skorom porodjaju..Tako da mogu reci da smo mi zene lavice i da muskarci nemaju prava o tome da pisu jer to nikada nece osetiti.Pozdrav!
Sutra bih mogla opet da se porodim posle 12h setnje i 6h indukcije sam se iz 2 napona porodila.Ali samo da mi potpisu da nema usivanja...To mi je najgori deo :(
Naucno istrazivanje muskarca koji i nezna sta je porodjaj a pritom je eksperimente radio nad psima(koji imaju veci prag tolerancije na bol od ljudi) ne bi se slozila sa njegovim misljenjem. Svaka njemu cas na nobelovoj nagradi u svetu medicine ali se ne slazem.
Vecu glupost odavno nisam procitala. Otisla sam hrabro na porodjaj, znala kako treba disati, nisam se plasila nit tad, ni danas, al da je bolelo - krvnicki je bolelo! Sporo otvaranje, vestacka stimulacija i neprospavana noc svakako nisu pomogli... Celo telo je pod ogromnim pritiskom i promenama i one bole. Nije u pitanju da li verujete u bol. Verovacete u baba rogu i dobre vile koliko boli i svima se odreda moliti. Nije svakom jednako bolno, ja sam hiper senzitivna za sve sto se desava u mom telu. Osetila sam brzo da sam trudna, rano prve bebine pokrete, svaku svoju boljku rano detektujem... Al da umisljam tako intezivan bol, goru glupost u zivotu nisam cula.
Ja sam na porodjaj otišla bez straha. Bolove, usled kontrakcija, sam osećala 19 minuta. I porodila sam se nakon jednog napona. Sam porodjaj mi nije bio ni malo bolan, hvala Bogu!
boli :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »