Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Hitno vratite plate trudnicama i porodiljama"

Komentara
82
Ostavite komentar
Свака част Вашем сајту који се бори за све нас. Нажалост, и ја сам међу мамама којима је смањен износ плате на породиљском боловању што значи да нећу примати ни минималац већ неких 14-15 хиљада. И шта ја да радим са тим новцем??? Све због тих 18 месеци које немам, тј. ја их имам али ми је послодавац дао наводни отказ како бих се ја пријавила на биро и како би тај исти послодавац на моје име примао новац 6 месеци, а ја сам за све то време радила код њега. Не знам како им се стати на пут. И држави и послодавцима. Да организујемо неки протест или нешто слично...
Što se tiče toga da primanja sa trudničkog ne ulaze u obračun to je rešenje kod svih situacija gde su trudnice fiktivno prijavljivane kad saznaju da su u drugom stanju. A toga ima mnogo i realno nije u redu. Ali ako neko radi nekoliko meseci i desi se trudnoća neka njena primanja budu zbir zarada podeljen brijem meseci koje je radila, zašto deliti sa 18. Time se ne sprečava zloupotreba već se jefi o srozava prosek a svi znamo koliko koštaju pelene, a ako je potrebna i dohrana još više. Trebalo bi pokrenuti peticiju za potpisivanje protiv novog zakona koji je sve osim podrške porodicama.
Podrška, ovo mora da se izgura do kraja...Ovaj Zakon je najveća prevara koja je u skorijem periodu usvojena i kojom se pljačka ionako osiromašen narod, a najviše majke i deca....BRUKA.
Hitno protesti,ne smemo biti ovce i cutati
Ja sam za protest, ali nazalost imas onih koji nece ni da cuju za to. Koje to ne interesuje jer su obezbedjeni i njima nista ne fali.
jezivo.. iz budzeta se placa obrok pedofilima u zatvoru, a trudnicama i porodiljama se uzima jer "stete" drzavu... sramota!!
Trudnica preduzetnica sam, diakriminisana od strane drzave totalno. Trudnoca visokog rizika , moram da radim da bih prezivela. Drzava mi je uplatila od Maja meseca samo 5300 dinara , a sada je septembar mesec. Zbog rizicne trudnoce a ne mogucnosti da zatvorim firmu zbog prirode posla morala sam da zaposlim radnicu . Placam sebi pune poreze I doprinose oko 18000,00 mesecno + za radnicu oko 16000,00 u proseku svakog meseca naravno + knjigovodju koga Sam morala da angazujem Jos 4000,00 svakog meseca. Ne znam sta ce me sacekati kad odem na porodiljsko. Ovo je strasnoooo koliko su nas diakriminisana I to samo zato sto Sam pre 7 godina zapocela sopstveni biznis a nisam kukakala I sedela na birou. Za 7 godina Sam ovoj drzavi dala okvirno 14000 eur za poreze I doprinose a Oni meni sada kada nisam u mogucnosti da radim Dali 5300,00 za Maj mesec 27 jula . Strasnoooo reci nemam.
Da li neko zna koliko se ceka na resenje I isplatu zarade?
Bravo svaka vam cast na ovom zalaganju, nadam se da cemo svi zajedno uspeti da isteramo pravdu za mame i trudnice!
Ako se ne varam, ukoliko zena zatrudni drugi put dok je jos na porodiljskom bolovanju, te sledstveno odmah nastavi sa novim trudnickim bolovanjem, kada dodje red na novo porodiljsko vodice se kao da nije bila zaposlena poslednjih 18 meseci?
Сажето и јасно. Надам се и делотворно...
Zaboravili ste da im napišete još jednu stavku! Stavili su zabranu zapošljavanja još 2012. godine! Radim kao učiteljica na određeno već 7 godina, na zamenama, naravno, a kada sam došla na upražnjeno radno mesto, ne mogu da budem primljena za stalno! Ne zavisi od mene da li ću imati stalan posao narednih 18 meseci, već isključivo od njih. Jedno veliko strašno...
Svaka cast! Hvala u ime svih nas trudnica i porodilja.
Bravo i mnogo hvala na Vasem angazovanju!
Moj muz i ja cekamo 4. dete, porodiljsko bolovanje sa 3. detetom mi se zavrsilo pre nepunih 15 dana. Kako sam se ja vratila na posao iako sam u 3. mesecu trudnoce, za sada se osecam dobro da bih mogla da radim a i zelela sam sama da pocnem, saznala sam da ispada da ce mi u obracun za novo bolovanje uci samo zadnjih 15 dana + onoliko dana koliko budem mogla da izdrzim na poslu! Iako sam u toj firmi zaposlena preko 10 godina iako mi firma uredno uplacuje poreze i doprinose, ispada da po novom zakonu ja radim samo 15 dana! Sramota da vece nema! Iskreno ne znam kako cemo izdrzati ukoliko na snazi ostane ovakav obracun... Sramota!
Ju pa po tome ispadne da je neću dobiti ništa, jer bukvalno sa jednog porodiljskog prelazim na drugo, bez ijednog dana rada između.
Stvarno sramota za ovu državu!!!
Ovo je jedna velika sramota i jos jedna brutalna ilustracija da narodu ove drzave najveca i prakticno jedina sudbonosna opasnost preti upravo od institucija sopstvene drzave!! Cestitam vam na naporu da se borite za sve nas.
Тачни коментари. Јесте ли послали овај документ Влади и Министарству рада?
Bravo bebac, trebamo da reagujemo!!
Bravo! Hvala vam u ime svih zena i njihovih porodica
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »