Komentari za tekst "Bebac Vladi Republike Srbije: Hitno isplatite plate trudnicama!"

Komentara
62
Ostavite komentar
Apelujem i ja, juce je moj poslodavac isplatio plate radnicima a porodiljama ne. Nece iz nekog revolta, besa ili sta vec...Sramota! Trudnicko za jul i avgust nisam jos primila.
Nije ih sramota, sta njih briga kako se mi osecamo i kako zivimo vazno je da oni ne oskudjuju i da imaju po ko zna koliku platu a za trudnice ih bas briga, velika sramota za ovu drzavu, svaka trudnica bi trebalo da ima svaki mesec neku prosecnu platicu a ne 20000 i to kasni...bezobrazluk...
Molim vas da pratite i dalje isplate da se ne zavrsi na ovom...da ne bude sad smo vam isplatili a u decembru i narednim mesecima se snalazite....pozdrav
Meni je i trudnicko a i sad porodiljsko 25 hilj din redovno svakog 5-6og u mesecu kada i plata mojim kolegama.. kako to da vi ne primate ništa?
Tvoj poslodavac je odlucio da ti isplacuje redovno sa svim zaposlenin, a on ceka refundaciju. Kada legbe refundacija on to uzima sebi. Tako da ne cekas ti, ceka on. Svaka cast za takvog poslodavca. Moj je meni rekao ON TO TAKO NE RADI. Ja mu htela reci da ni ja ne zivim od vazduha, pa i vi i drzava mislite da zivim.
zato sto vas placa poslodavac, a on refundira ta sredstva od RFZO. Tako je i kod mene, ja dobijem trudnicko kad i kolege moje platu.
Nikada do sada nisam ostavila komentar, ali moja prica je krajnje zanimljiva o mislim da opisuje stanje naseg drustva i odnosa prema trudnicama ...Dakle...zbog posla i nemanja prihoda suprug i ja smo prvo odlagali roditeljstvo, sto sebi necu oprostiti, ali hvala Bogu uz vantelesnu uspeli smo. Podigli smo kredit, jer nismo odgovarali profilu za besplatnu vto. Sada sam u sedmom mesecu i kao i sve trudnice cekam svoj dinar vec nekoliko meseci. Banka zove svakodnevno, racuni cekaju. Sve to cini da se osecam ponizenom. Iznervirana cestim zvanjem banke, jednoj ,, GOSPODJI”, nakon objasnjavanja da sam na trudnickom bolovanju i da nemam za ratu trenutno, predlozila sam da pozove moju firmu. Ona mi je hladno odgovorila, da nije sa firmom sklapa kredit vec sa mnom i da nije trebalo ni da podizem kredit ako nemam od cega da ga vracam. Dodala je da se snadjem kako znam i umem inace cu morati ceo iznos u roku od mesec dana da vratim. Pretnja i to preko telefona??? Nisam mogla da verujem da tako nesto zena zeni moze reci, pomislila sam da moze da razume moju situaciju...Odgovorila sam joj samo da je ovde nas razgovor zavrsen i da je sram bude. Mislila sam da pozovem banku i prijavim je, ali sam odustala, jer necu da joj dozvolim da ono zasta sam borila neki necovek, necu reci cak ni zena unisti. Neka me tuze i neka im je na casti!
Uzas i strahota! Ja nisam isla na trudnicko,ali sad na porodiljskom sam primila platu sa 3 meseca zakasnjenja! Strasna je i jedna i druga situacija u kojima su zene bez para. Trudnica koja mora da se spremi za porodiliste i silne stvari za bebu da kupi (pogotovu ako je prva beba) i porodilja koja opet mora i za sebe i za bebu svakodnevno da nabavlja razne stvari. Ne znam sta da kazem... uzasan je osecaj i mrzim ovu nasu drzavu zbog toga kako nas tretira.
Treba da se porodim za 10 dana inace ni jednu uplatu nisam dobila, navodno nema se para u fondu kada god sam pitala
Drage moje ovaj sajt posecujem redovno i informisem se povodom svega,izmedju ostalog i uplata za trudnicko bolovanje. Drago mi je da se bar neko setio da napise nesto povodom cele ove situacije. Otvorila sam porodiljsko i treca mi je trudnoca,pa mi je palo na pamet posle raznih poziva od banke i neizmirenih racuna za struju,tel,vodu,vrtic i sl. Da lepo zakljucim bolovanje i u devetom mesecu trudnoce vratim se na posao i tako obezbedim platu. A mozda i privucem paznju neke institucije u ovoj drzavi pa prosto odluci da mozda trudnicama i porodiljama ipak treba dati ono sto im pozakonu pripada. Toliko o natalitetu Drzavooo
E kad moramo na ovaj nacin da se borimo za nesto sto nam vec pripada.. drzavo moja, jako tužno.. E da je barem tri meseca cekanja, ja evo u drugoj trudnoći ponovo cekam SVOJU platu vec SEST meseci! Stidite se!
Da li je nekome iz Vrbasa bila uplata ili ima bilo kakvu informaciju? Ja cekam za avgust i septembar i jos uvek nista.
isplata za avgust je meni bila 10.11
meni je kasnila uplata 3 meseca
primila sam 1 platu i to 25og u
mesecu









Zaista hvala, jedino ste vi stali uz nas, svi su drugi okrenuli glave, niko drugi ne zeli da nas cuje...
A mi smo navdno zasticene od strane drzave. Boze me sacuvaj, ako nas ovako stite, pa bolje da odemo da radjamo u stranim drzavama.
Mislim da sve zavisi od grada do grada, u Backoj Palanci sve ide redovno, tu sam zivela. Sad u Pancevu nisam dobila bele banke vec tri meseca, tu zivim sad. I kao, samo kao mogu da ocekujem u decembru za septembar. A mozda ne dobijem dok se ne porodim.
A da se spremim za bebu, jer je prva, to ni drzavi, ni poslodavcu nije nornalba stvar. Jer poslodavac moze da uplati, ako ima dobru volju, i on da ceka da se vrate pare, pa te pare uzme on. Ali Boze moj, ako ne moraju sto bi. 😡😡😡😡
Radila sam kao knjigovodja, a i pitaj i u Rfzo, i bilo kog knjigovodju, da to moze. Samo ako je poslodavac dobre volje da to uradi. Sve zavisu od njega, da li zeli ili ne zeli.
Poslodavac ne može da uplati pa da posle refundira taj novac, kada je trudničko u pitanju. Kod porodiljskog je u obavezi da isplati na vreme a kasnije mu se refundira taj novac.
Ja imam troje dece, najmlađe je staro 8 meseci. Mojoj supruzi nije kasnilo trudničko ranije, osim onaj deo od grada Beograda.. Kašnjenja su počela ove godine, valjda im treba za kampanju.
Da se malo sprdamo, vrv se neki poslodavac pronalazi, ili neko iz RFZO 😂😂😂
Ko lupa ove minuse??? Sta smo pogresno napisale? Ne mogu da verujem
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »