Komentari za tekst "Ovo su zablude budućih mama"

Komentara
10
Ostavite komentar
Ne svidja mi se što u ovom tekstu piše da nije dokazano da je solarijum štetan za razvoj bebe! Meni je dermatolog tokom trudnoće preporučio da koristim visoki zaštitni fsktor i da izbegavam sunčanje (posebno i zbog fleka kojima su trudnice podložne). Dokazano je da solarijum nije dobar ni za žene koje nisu trudne. Što se tiče krema za samotamnjenje, takođe smatram da ih ne treba koristiti tokom trudnoće. Treba obratiti pažnju na kozmetiku, jer mnogi sastojci preko kože dodju do krvi koja ide do ploda.
Da li sme da se koristi KREMA za depilaciju - konkretno na ruke? Ako neko zna.... hvala!
Hvala! Mislim isto jer je povrsinski, deluje brzo za 60sec.. nekako mi ne deluje opasno. Farba za kosu se drzi mnoogo duze.
Meni je doktorka savetovala depilaciju samo hladnim voskom. Medjutim, ja godinama koristim kremu za dep. tako da sam je koristila i u trudnoci par puta. Porodila sam se pre mesec dana i sve je u savrsenom redu. :)
Ja ne mogu da se farbam jer nece da mi se primi boja :-(, valjda zbog hormona ;-)
Nisam se farbala u prvom tromesečju jer su mi mnogo smetali mirisi, ali kada sam nastavila sa farbanjem (samo izrast) ista farba je stalno ispadala drugačije... Tako je bilo i u prvim mesecima nakon porodjaja. Verovatno je potrebno malo vremena da se hormoni stabilizuju. :-)
Cak i ne mora da znaci da je gladna ukoliko ima zelenu stolicu. Moze se desiti da je beba pokvarila stomak ili jednostavno place. Moj bebac je par dana konstantno plakao pred kraj jela i posle, s obzirom na to da kaki svaki treci dan bio je problem uvideti u cemu je stvar, a dobijao je na tezini. Jednostavno to prodje samo od sebe, na taj nacin beba podstice vise mleka. Ukoliko imas nedoumice obrati se pedijatru pa ce on odluciti da li joj treba dohrana. ps.nas pedijatar se vise ne vodi politikom ako je zelena stolica znaci da je beba gladna?!
Odgovor Miji
Beba je mozda gladna!!!
Obicno se zelenkaste stolice vezuju za glad. Probaj da joj das adaptirano mleko kada place,ako prestane, to je to.(Bebelac je pila moja beba i lepo je napredovala)
zašto beba place odmah nakon podoja, a nije se ni ukakila ni upiskila, a podrignula je, i imala je posle zlatnozutu stolicu sa malkice zelenkastog. mama ne jede nista kiselo masno zacinjeno'????
Pozdrav svim buducim mamama!!!İstrazivanjima mozete vjerovati ali u svakom slucaju ne idite u krajnosti.Lijepa i njegovana trudnica koja usto brine o pravilnoj ishrani u krajnosti rezultira i lijepom i zadovoljnom mamom.Brinite o sebi i svom zdravlju ali to nastavite i onda kada postanete mama ma koliko vam se to ucinilo nemogucim.İzdvojite vrijeme za sebe pa ce i beba imati zadovoljniju mamu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »