Komentari za tekst "Polovina dece u Srbiji ne može u vrtić"

Komentara
3
Ostavite komentar
U Beogradu ce se uskoro sigurno osloboditi mesta u vrticima, jer su ukinute sve moguce olaksice i vecina roditelja nece biti u mogucnosti da placaju cenu od 9700 din (sa naznakom da grad vec daje umanjenu cenu jer je puna 13000), jos ko ima dvoje dece to je previse jer ce umanjenje od 20% dobiti samo drugo dete. Kako neko može da pravi razliku između dece, za jedno da plaćam visu a za drugo nizu cenu. Iz tog razloga moji prijatelji i ja razmisljamo da prebacimo decu u privatni vrtic gde je malo skuplja cena a dobijaju više: grupa je do 10-ak dece, više aktivnosti, sport i strani jezik i sve to u ceni a ovako pored 9700 doplacujem ples, engleski i povrh svega svakog meseca donosimo plastične čaše, ubruse i vlažne maramice, pa sračunajte sami koliko košta boravak dece u državnom vrtiću!!!!!
Što se tiče finansija, u Kragujevcu je za roditelje znatno bolje. Od 1. septembra, cene u vrtićima su usklađene sa novim zakonom, prema čijem jednom članu roditelji plaćaju 20% od pune cene, pa umesto 8.200,00 sad plaćamo oko 3.500,00 dinara.
S druge strane, vaspitne grupe su prevelike kad je broj dece u pitanju. Moj mališa je do 1. septembra bio u jaslenoj grupi gde bi trebalo da ih ima najviše dvanaestoro a bilo ih je 35-oro, s tim da su u jednoj smeni o njima vodile računa dve medicinske sestre. Pre mesec dana, prešao je u stariju vaspitnu grupu. Ima ih 37-oro (dozvoljeni maksimum je 16-oro dece) a nadgleda ih samo jedna vaspitačica u smeni.
Uplate za većinu roditelja biće niže, pa se postavlja pitanje: kako će ovaj novac biti nadomešten? Nadam se samo da neće povećavati grupe!
U potpunosti se slazem,svog cetvorogodisnjeg sina sam morala da ispisem iz vrtica,jer nismo u mogucnosti da placamo punu cenu koja iznosi 9700. Zivimo u okolini Obrenovca i zbog nedavnih poplava ja sam ostala bez posla. Sada samo suprug radi i finansijska situacija nam je znatno oslabila. To nazalost nikoga ne interesuje. Svi se ponasaju kao da se nista nije dogodilo. U Nisu je puna cena vrtica 3500 din.kod nas 9700.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »