Komentari za tekst "Ginipral i Partusisten povučeni iz prodaje!"

Komentara
39
Ostavite komentar
ma nemojte kasti, a sta cemo mi sto se porodismo skoro i sto smo koristile Partusisten?Meni je veoma pomogao da sve bude tamo gde treba do kada treba| U svakom slucaju,treba navesti koja je zamena, a prema mojoj pretpostavci,bice neka isto efikasna,a duplo skuplja!Ej Srbijo,ej natalitetu!
Dobijala sam intravenozno partusisten zbog hematoma kod Ljubića i toliko mi je pozlilo(glavobolja lupanje srca vrtoglavica) da sam pala u nesvest. Posle toga sam izgubila bebu u 27 nedelji. Da li je to uticalo na gubitak...?
Da li ginipral moze nastetiti bebi pijem ga vec dva mjeseca sad cu za deset dana u deveti mjesec
Prosle godine sam se porodila carskim rezom nakon 6 i po sati na indukciji. Inace jer mi je 2 dana pre porodjaja pukao vodenjak i plodova voda oticala a da nisam imala nikakve druge simpome niti bolove a kad je indukcija krenula dugo nisam se otvarala i do 7.sata na indukciji bila sam otvorena jedva 8 cm. A u toku trudnoce, negde u 4. mesecu sam imala krvarenje usled navodnog hematoma bila sam na tokolitickoj terapiji na ginekologiji a potom pila Partusisten od 5. pa skoro do 9. meseca trudnoce. Uporedo mi je dat Verapamil da zaustavi tahikardiju i gusenje koje je Partusisten izazivao. Kada sam otisla u privatnu ordinaciju ginekolog mi je rekao da je trebalo odavno da prestanem da ih pijem a bolje je bilo da mi to nisu ni prepisali jer su ti lekovi stetni i u Evropi odavno zabranjeni. Kada sam nakon porodjaja otisla kod istog privatnog ginekologa rekao mi je da je tok porodjaja bio takav bas zbog Partusistena i cele te price i da to nisam pila porodila bih se prirodno.
I ja sam u prvoj trudnoci bila na infuzijama Partusistena 10 dana non stop u sedmom mesecu, a zatim do devetog pila tablete na svaka 3h. Paralelno sa tim sam pila velike doze Verapamila i Nifelata. Uzasno sam se tresla od Partusistena i prosto se gusila zbog tahikardije. Tu terapiju mi je prepisao prof. Ljubic na GAK-u u Visegradskoj. Naravno, tesko sam se otvarala pri porodjaju, a tahikardije imam sve vreme i posle cetiri godine. Mislila sam da je zbog stresa, ali sada cu obaviti kardioloski pregled i sebi i detetu.
Pila sam partusisten u prvoj trudnoći, a u drugoj ginipral. E sad me živo zanima kako su smeli to da mi daju u drugoj kada sam posle prve trudnoće, nakon 6 meseci, završila u Dragiše Mišović sa pulsom 160 i apsolutnom aritmijom. Trebalo im je 6 dana da vrate sinusni ritam mom srcu, a terapiju sam pila 3,5 godine i tek nakon toga su mi dozvolili da pokušam da pravim drugo dete. U drugoj trudnoći opet ginipral, a posle porođaja opet problemi sa srcem i opet terapija. Imam 35 godina i bolesno srce, proširena leva pretkomora, desna komora, i deo krvi koji bi trebalo da ide prema plućima vraća se unazad, jer se ventil između komore i pretkomore ne zatvara do kraja. Napominjem da nisam imala bolesno srce pre trudnoće. U obe trudnoće sam lekove pila jako dugo, negde od 4. meseca pa do kraja. I svo ovo vreme su mi govorili da nisam vodila računa o sebi, da sam imala stresove i da mi se zato razvila ta bolest, a ja nikakve probleme u životu nisam imala i nisam imala oko čega da se stresiram. Kome sada da kažem hvala
Pozdrav Veana,drago mi je da si podelila svoje iskustvo.Zelim da kazem da Sam I ja majka devojcice od 13 gos ..a vec dvanaest godina se lecim od PSVT(Paroksizmalna supraventricularna tahikardija)
Rodjena Sam kao zdravo I pravo dete,bavila se sportom igrala u folklor osam godina,nikada sa srcem nisam Imala problema U 27god Sam ostala trudna sa svojim jedinim detetom(rekli su mi da bi bilo vrlo rizicno da rorim drugo dok ne odradim.ablaciju)
U troenoci od 4 meseca su krenuli da me "truju"ginipralom na svaka 3 sata Sam ga pila..pa su mi onda uveli I verapamil I metildopu...I vrlo lose sam' se osecala...vise puta Sam zadrzavana na bolnickom.lecenju...
Sve do poroda...
Pprodio me je najiskueniji lekar ginekologa za deset minuta I svaka cast coveku. Ali nakon godinu Dana ponovile su se sve one tahikardije koje Sam imala...Ali sada se nisu zaustavljale...
Stigla sam do Dedinja. Gde odgovorno tvrde da Sam ja
Tako rodjena .sa tom manom ..I da ce jedna ablacija da resi problem ..na sta naravno nisam pristala...pijem verapamil 3x od 80mg I leksilijum 3x od 1,5 mg...pa se ja sada pitam koga da tuzim... keep mi je razboleo zdravo srce ..I kome da se zalim...
Razgovarala sam sa mnogo Zena I svaka I'ma.problem sa srcem nakon odrzavanja trudnoce ginipralom...
Hvala na razumevanju. Sve najlepse Vam zelim
Ja nemam komentar. Nisam koristila te lekove iako sam imala kontrakcije. Ali ovo sto čujem od vas je zastrašujuće.
Treba prikupiti dokumentaciju i tužiti sve redom. Sve dr i ministarstvo. Znam da šteta ne može da se popravi, ali ih treba kazniti.
Ja sam pila ginipral od petog meseca do kraja trudnoce. Uz njega su mi uveli i Verapamil koji sam izbegavala da pijem iako sam se tresla od Giniprala, osecala mucninu i jako lupanje srca. Uvek sam morala da odlezim nekih pola sata do sat da se smirim pa tek onda da nastavim normalno da se krecem. Evo ovih dana mi je posle dve ipo godine uveden lek za aritimiju da pijem iako sam to lupanje srca osetila mnogo ranije ali sam mislila da je sve to od nekog premora oko deteta. Moje misljenje je da ipak ima veze sa Ginipralom sto sam pila. Zao mi je sto smo ovde u Srbiji malte ne svi kao zamorcici i sto se neke stvari tek otkriju kad je kasno, sto vise nismo sigurni ni sta valja a sta ne. I sta sad ? Onaj ko je pio lek treba da strepi i da razmislja nedaj boze o posledicama kasnije i po dete a onda nikom nista. Kod nas je svakog cuda tri dana dosta, digne se frka dva tri dana i onda svi zaborave sta je bilo. A nama mamama i nasoj decici neka je bog u pomoci !
NE SLUŠAJTE DOKTORE VEC SVOJ ORGANIZAM! Kada mi je u petom mesecu pripisan partusisten jer sam bila 1 prst otvorena i imala (navodne) kontrakcije, na svoju ruku sam odbila da ga pijem kada sam pročitala kontraindikacije i resila da problem rešim mirovanjem. Garantovano da za one sa ozbiljnijim problemima postoji drugo rešenje ali je doktorima najlakše da pripišu lek, bez obzira kakve posledice on ostavljao. Zato je najlakše i najsigurnije slušati svoj organizam a ne slepo pratiti instrukcije doktora jer i medju njima ima svakojakih. Uostalom, bolje sačuvati zdravlje nego posto poto se kljujati svakojakim lekovima koje vam kasnije mogu zagoracti život.
I mene su bespotrebno kljukali ginipralom i utrogestanom (bespotrebno jer niti sam imala kontrakcije, niti sam bila otvorena), pa su na porodjaju morali da mi 'razmeksaju' grlic jer nije bio spreman za prodjaj tj. ginipral je ucinio svoje :)
aaahahahaha puj-pike ne vazi, a? i sta ce sad ove mame koje su doktori bukvalno kljukali ovim lekovima? sta ce njihova deca?? bitno da slepo verujemo lekarima i predajemo im nasu u sudbinu nase dece u ruke...a oni se igraju, iiigrajuuuu....
Meni je trudnocu vodio nacelnik odeljenja za visokorizicne trudnce u NS-u koji mi je,kad sam ga nakon amniocenteze pitala da li cu dobijati jedan od ta dva leka, jer su ga dobijale sve moje poznanicne trudnice, rekao, NIKAKO!!! Dobijala sam utragestan 2X200mg vaginalno, a ove lekove nije hteo ni da razmotri...Pitanje je zaso svi ginekolozi nisu jednako informisani, vec slepo prate zvanicne objave...i
Ja sam pila ginipral u obe trudnoće. Od 5og do 9og meseca, ponekad na tri a ponekad na 6 sati. Sa prvim sam se jedva otvorila posle vaginalete a prenela ga 3 nedelje. Drugog rodila na termin. Verapamil nisam pila jer na uputstvu piše da je štetan ili nedovoljno istražen za plod, ne sećam se više tačno. Rađe sam bila mirna nakon uzimanja tablete jer je sve drugo i bilo nemoguće, potpuno strašan osećaj.Ostale su mi kardiološke posledice u vidu aritmija. Na deci zasad hvala Bogu nisam ništa primetila ali sad moram uraditi preglede. Gospode, šta li još neće da nas strefi...Kad decu trujemo i rizikujemo.
ja sam pila ginipral gotvo do kraja trudnoce,hvala Bogu nikakvih posljedica nemam,ni ja ni beba odlicno sam ga podnosila.Po mom misljenju najbitnije je doziranja ja sam pila 1/4 svakih 6 sati i sve super proslo.Naravno da sam protiv svega sto ugrozava majku i dijete,samo mi nije jasno otkud to najednom,tolike godine te truju,pa se gospoda sjetila da povuce sa trzista.Pa smijesno,a sta je sa trudnicama koje nisu u stanju da iznesu trudnocu uz adekvatnu terapiju?lp
Od 3.do9.meseca sam redovno primala gynipral i pila parti sistem,iako je vec tada tj.pre 5.g.bio deficitaran lek,pa smo ga mi tadasnje trudnice dobijale na kasikicu svake ned.i to preko veze u jednoj apoteci u N.Sadu.Slazem se sa svima,ali da te terapije nije bilo,ja nikada ne bih rodila moju devojcicu.Sad mi je jasno,od cega imam problema sa srcem i aritmijom,a i pedijatar mi je jednom prilikom rekao da mala ima sum na srcu.Pitam se,dokle ce da nas truju i unistavaju?!I da li je ovo stvarno tako ili neko opet manipulise sa nama?Ali ovoga puta mi se cini da je ova informacija na zalost tacna.Sad sve te strune doktore treba izvesti pred javnost da otvoreno kazu sta su nam radili i sa cime su nas trovali!Jednom recju vise nego strasno!
Kod nas je sve moguce , Kakve su posljedice i da li je ljek koji je koristen ostavio posljedice na majku i dijete
Sta je sa utrogestanom, cula sam da ce biti zabranjen... ja sam ga pila za vreme trudnoce...
ja sam sa obadve turdnoce pila sa prvom od 12 nedelje i kasnije bila 21 dan na tokolizi i isti dan kad je iskljucen porodila se u 37 nedeljia sa mladjim od 16 nedelje isto bila na tokolizi i petkom iskljucen a ponedeljak se porodila isto u 37 nedelji hvala bogu niko nemamo problema niti djecaci niti ja a nadam se da necemo ni imati
Žalosno za nas majke,koje smo pile ove lijekove.Ja sam ih pila 10 nedelja i dobro se sjećam kako sam imala problema sa srcem,al sad me sve ovo više brine radi djeteta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »