Komentari za tekst "OBEŠTEĆENJE ZA PORODILJE: Koliko mi država duguje novca?"

Komentara
22
Ostavite komentar
Šta ako ne stigne rešenje za mesec dana? Kome da se žalim?
Šta je s odsustvom radi nege deteta? Obeštećenje samo za porodiljsko??? A šta je sa još 20 meseci gde sam primala bednu platu u odnosu na ono što bi trebalo da bude?
Mene su odbili u opstini, ukratko rekli kako nemam pravo na obestecenje jer mi resenje glasi ,,ostala naknada po osnovu rodjenja i nege deteta"
Da li se zna kad ce biti te isplate?
Da li je neko primio obestecenje i posle koliko vremena je uplaćeno? Ja sam dobila resenje ali uplate nema...
Koliko dugo ste cekali resenje?

Nekih 10ak dana...
zavisi kada Vam je stiglo resenje
uplata je 21-og u mesecu
Hvala.
Da li ovo važi i za preduzetnice? S obzirom da ja ni za vreme trudničkog ni za vreme porodiljskog nisam primala minimalnu zaradu, a ni sada kada se vodi kao mega deteta, ne primam minimalac već 22000
Ovo i mene zanima, i ja sam preduzetnica, i primam 25.000, od aprila 2021..
Cao. Da li neko zna gde se podnosi zahtev?
Meni su pomogli ovi iz udruženja sa celokupnom procedurom. Poslala sam im mejl na naknadezaporodilje@gmail.com.
Dobila sam informaciju da pravo na obeštećenje imaju majke čiji zahtev za porodiljsko odsustvo nije stariji od 2 godine. Ja sam se porodila 2018. Godine, i tokom porodiljskog odsustva i kasnije nege deteta kao preduzetnica od drzave dobijala 7500, 00 dinara.
Molim Vas da mi neko odgovori, da li je ova informacija tačna, i da li roditelji čija su deca rođena u 2018. Godini a do sada nisu podneli zahtev, nemaju prava na obeštećenje?
Hvala
Primam 6275din,na porodiljskom sam do 14 avgusta.2021.
Obratila sam se i opstini i socijalnom i svima koji bi mogli da imaju veze sa obestwcwnjem ali svuda sam dobila isti odgovor - da o tome nemaju pojma i da nemaju nikakvu informaciju.U pitanju je Indjija,al vidim da sem Beograda i svi ostali gradovi imaju isti problem.
Kako i gde mozemo da se prijavimo u svojim gradovima?
Takođe mi nije jasno ova odredba o prva tri meseca.Mi smo dobijali minimalac a posle smo dobijali 50% od minimalca. Da li za taj period (treće dete) od 20 meseci imamo pravo na obeštećenje.
Poštovani obratili smo se nadležnoj službi u opštini i oni govore da po novom zakonu nemamo pravo na obeštećenje.Molio bi Vas, da u nekim narednim tekstovima, stavite formu zahteva, sa članovima Zakona na koje možemo da se pozovemo kako bi mi njima predali te zahteve i tražili obeštećenje.Takođe, da li sami moramo da popunimo iznos kao i da li se za taj iznos zaračunava kamata. Što bi bio dodatni pritisak na Vlast da sama odradi rešenja pošto iznosi nisu mali.
Ovde nikom nista nije jasno....
kome reba se javiti povodom ovog novog zakona za oirodilje
Jel to vazi i za nezaposlene porodilje koje su primale 10.000 ili ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »