Komentari za tekst "Stotine prijava za akušersko nasilje u porodilištima u Srbiji"

Komentara
13
Ostavite komentar
GAK Narodni front
Pre četiri godine morala sam da abortiram jer je dijagnoza za fetus bila holoprosencefalija. Načelnik ultrazvuka pomenute bolnice bio je u smeni i izvršio je još jedan pregled i prokomentarisao "kakva šuplja glava"?!? Toga dana kada je trebalo da abortiram, ostavili su me da čekam, pritiskali mi stomak kako bi plod "izleteo", a onda nisu bili sigurni da li je ostala posteljica, pa je babica to trebalo da im potvrdi. Pa mi je specijalizant vršio reviziju bez joda!? Generalno - horor iskuatvo!
Nakon dva porođaja u inostranstvu, i trećeg u Narodnom Frontu, ja sam odlučila da ću da se porađam četvrti put kod kuće (čekam bebu ovog leta).
Iako sam ja dobro prošla u poređenju sa raznim mamama koje znam (u smislu da sam se kratko porađala, i da je sve bilo u redu i sa mnom i sa bebom), moram da kažem da je najveći deo osoblja bolnice bio krajnje neprijatan, da su mi više odmagali nego pomagali, i tokom i nakon porođaja, i da mi je ostala gorka uspomena na jedan tako važan doživljaj u životu!
Болна тема, болно је чути шта све жене искусе у нашим породилиштима... и то најгоре долази најчешће од других жена... у тренуцима можда најважнијег и најтежег догађаја у животу. Па какви сте то људи...
GAK Narodni front
Samaraju, vicu, ne dolazi niko po vise od pola sata za vreme trajanja porodjaja, nalazis se sama u sobi i kao ostave te da se sama napinjes, samaraju, ja licno sam zavrsila sa nagnjecenim rebrima, jer zure da porode u svojoj smeni, sve zene se stavljaju na indukciju i seku kao da se sece krpa, samo da bi sto brze prosao porodjaj. Nakon takvog tretmana imala sam jako spor i tezak oporavak od porodjaja. Nakon porodjaja desavalo se da po pola noci ili dana ne naidje nijedna sestra i ako naidje neko, sestra ili babica, samo prebacuju jedna na drugu obaveze i zene ostaju bez pomoci. Za tri dana lezanja u bolnici, samo smo imale jedan pregled i to na otpustu kuci.
Dr.Maja marinkovic Narodni front najbolja dr.sve pohvale za strucnost ljubaznost
Gak Višegradska žene se kupaju sa crvima, vizite su vojničke sestre i lekari vredjaju jedno opšte rasulo . Traumu nosim iz te bolnice,pardon sa tog odeljenja . Ima sigurno i divnih ljudi iako ih nisam upoznala. Babice su bile užasne , a glavna doktorka na tom odeljenju od pacijentkinja dobila je nadimak "Hitler". Naježila sam se , načula i nagledala bahatosti i bezobrazluka. Stop akušerskom nasilju !
Evo ja zelim da prijavim sva porodilišta u Srbiji koja su trudnice maltretirale terajući ih da u toku porođaja nose maske na licu i koja to još uvek rade. I koja prijem porodilja uslovljavaju nekim testovima. Ili ste isključivi kada je ovako nešto u pitanju.

Prijavljujem i to što se trudnicama po prijemu u boks poturaju raznorazni papiri na potpisivanje a žena ne zna gde se nalazi od bolova. Što im se ubruzgavaju lekovi, indukcije bez da se žena uopšte i pita, jer sve je po "proceduri". Što u zemlji gde se deca kradu u porodilištima očevi ne mogu da prisustvuju porođaju.

Sve ovo je mnogo ozbiljnija zloupotreba službenog položaja i manipulisanje zbog koje se gubi licenca i zakonski odgovara.

Molim vas bavite se pravim problemima a lako ćemo se mi izboriti sa sestrom koja nas je mrko pogledala.
Sestre u porodilistu u Loznici su katastrofa, vicu i jako su neljubazne prema porodiljama osim ukoliko im date nesto u dzep, a posebno prema onim sto su se porodile carski. Cast izuzecima koje mogu na prst jedne ruke da nabrojim.
Nije se predstavila doktorka,iz međusobne komunikacije sam čula da se zove Ana. Radi u Višegradskoj bolnici u Beogradu. Ceo porođaj (pre 2 god) je vilkala ZA TEBE NIJE DETE,ŠTO SI GA PRAVILA KAD NE ZNAŠ DA SE NAPNEŠ,NE RAĐAŠ GA MENI,KRAVO,TREBA TI SVE POVADITI DA NIKADA VIŠE NE BUDEŠ MAJKA ...A mučila sam se 14 godina da ostanem trudna. Možete misliti kako sam se osećala... Treba je hitno izbaciti s posla. Sreća,pa je bio jedan fini doktor ili stažista koji je pružao maksimalnu podršku i pomagao mi i fizički i verbalno. Na žalost,njemu ni ime ne znam.
Porodiliste u Cacku predivno. Od celokupnog osoblja, za 8 dana u porodilistu sam dozivela jedan negativan komentar. Svi ostali su bili predivni.
Слажем се. Бабице, гинеколози, педијатри, пед.сестре, сви су супер и љубазни. Све похвале за породилиште у Чачку.
Da li postoji mesto gde se može uložiti žalba na pedijatrijski deo?
Konkretno, porodila sam se u Požarevackoj bolnici, gde se i dalje nalazim. Bebe u boksevima placu po sat vremena bez prestanka, na podoj dovode site i uspavane bebe, u prvih 24 sata nemate nikakvu informaciju za bebu niti kontakt, za svaku sitnicu prekidaju podoj i sve porodilje su u užasnim problemima sa grudima...
Moj savet je da čim se susretnete sa negativnim tretmanom, odmah tražite ime i prezime osobi čiji odnos prema vama Vam smeta. Tražite da zapisete doktora, sestara, apsolutno imaju obavezu da Vam kažu. Imate i broj za zaštitu prava pacijenata, broj je 0113605634
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »