Komentari za tekst "105 trudnica i porodilja među otpuštenim radnicima Geoksa"

Komentara
4
Ostavite komentar
Isto sam tako prosla, dobila tri meseca porodilhskog, firma otisla u ste aj a ja na Biro sa oatalim kolegama. Nema veze sto sam porodilja to nikog ne zanima, firma ne postoji i to je to njihovo objasnjenje. Trudnicko ni jedan mesec nisam primika jer nisu placali poreze i doprinose
Ove žene ne mogu da idu na biro rada pošto su dobile rešenje za porodiljsko odsustvo i dok traje porodiljsko odsustvo njim se moraju isplaćivati sredstva prema dobijenom rešenju. Kada istekne porodiljsko odsustvo one imaju pravo da se jave na biro i da zavisno od dužine radnog staža primaju nakandu od tri do šest meseci.
Nazalost, nije tako vise, ukoliko firma ode u likvidaciju prekida se resenje i salju se na biro, znam iz licnog iskustva.
Na zalost nije tako. Dok firma postoji (postoji i pib i mb) ukoliko se firma ugasi (stecaj, likvidacij...) firma prestaje da postoji i prava i obaveze porodilje se prenose na biro rada, jer nema po kom osnovi da se isplacuke naknada (nega deteta) jer je usled tehnoloskog viska porodilja dobila otkaz kako bi se firma ugasila. Uzasna stvar koju zaista treba resiti drugacije, ali za sada je tako po zakonu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »