Komentari za tekst "Pročitajte da li je visoka dioptrija indikacija za carski rez"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ja sam imala 3 vaginalna porodjaja sa dioptrijom od - 7 plus astigmatizam.
Ništa se nije promenilo što se tiče vida, ni na bolje ni na gore 🙏
Ja sam pre porođaja imala - 4,5.Išla prirodno, i duplirana dioptrija. Tako sa vaš članak je osporiv.Dr su utvrdili da sam trebala carski rez....
U članku nigde ne tvrde da ne može doći do oštećenja, naprotiv, da je svakako dobro prekontrolisati vid u svakom slučaju pre porođaja. Čitajte pažljivoje šta piše.
Porodila sam se prirodno dva puta iako sam imala dioptriju - 9,5. I sve proslo dobro. Prosle godine sam je skinula laserskim putem, za sada vidim dobro, mada su mi rekli da je velika verovatnoca da dodje do regresije-ponovnog vracanja 10 posto od dioptrije. Zato sto sam imala bas visoku miopiju. E sad ne znam da li bi treca trudnoca i porodjaj dodatno doprineli toj regresiji ali znam da mi prva dva porodjaja nisu povecali dioptriju. Bitno je da je oko zdravo sto se tice drugih parametara.
Najbolje je da se dogovore oftalmolog i ginekolog i donesu odluku koja je najbolja u korist pacijenta.
Ja imam -7, i neke promene na retini, ginekolog je rekao obavezno carski, a oftalmolog da je odluka na meni, da može biti problema, a i ne mora.
Ja odlučila da idem na carski. Hvala bogu sve proteklo u redu pre 3 godine, a sad me čeka još jedan u januaru.
Imam vecu dioptriju -5 i poradjala sam se prirodno. Nosim sociva koja nisam skidala na porodjaju jer su mi rekli da ne moram. Sve je proteklo normalno j u najboljem redu sto se tice vida.
Ja sam dobila dioptriju u drugoj trudnoci, a sestra ima dioptriju od prvog razreda osnovne skole. Morala je da se porodi carskim, doktor je zahtjevao zbog njene dioptrije koja je -6.. :-)
Savjetujem svim budućim majkama da u koliko imaju problema s vidom, pođu kod očnog na kontrolu. Ja sam dvije godine prije porođaja laserski skinula dioptriju, a kad sam ostala trudna slušala sam priče kako moram da se porodim carskim rezom. Pošla sam kod očnog, potvrđeno je da je sve u redu i da mogu prirodno da se porodim. Na kraju je tako i bilo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »