Komentari za tekst "Povratak u vrtić: Ovo su mere zaštite koje će se sprovoditi"

Komentara
12
Ostavite komentar
Sta je sa jaslenim grupama? Decom/bebama koje sve stavljaju u usta, koja ne hodaju, koja puze pa opet ruke u usta?!
A sta sa svim tim dezinfekcionim sredstvima? To su sve hlorni derivati koji su otrovni. Za nekoliko godina kao posledica ce se javiti strasne alergije, ekcemi i bolesti disajnih organa. Ko li je smislio sve ovo ni na emocije, ni na bezbednost, a ni na zdravlje dece nije mnogo mislio
Mere krajnje paranoicne i za decu bi to bilo zbunjujuće!
Smesno, zasto deci i vaspitacima nametati toliki pritisak? Deca treba da razvijaju imunitet, ona ostaju posle nas. Zasto od njih praviti saksijsko cvece koje ne sme napolje? Ok, postujte neke mere o higijeni ali van svake pameti je izlagati malu decu tolikoj paranoji. Babe i dede neka se sami cuvaju a mi cemo da se adaptiramo. Nece planeta biti humanije mesto za zivot ako mi svi pocnemo sve da dezinfikujemo.
Tek ce se ispitati kakve posledice ostavlja virus na decu koja su prelezala.Ne bih volela da mi dete bude to koje je prelezalo pa da narednih godina razmisljam o tome.
Predugacak spisak, da bi ga ispostovale za kratko vreme.
Kome se zaliti i koga tuziti ako se dete razboli?!
Svi mi koji imamo decu koja idu u vrtic, znamo da mi zdravu decu odvedemo u vrtic i tamo obavezno pokupe ili virus ili bakterije, ali obavezno. Licno ja imam fobije od toga sto godinama prica ide tako, dete se razboli samo i uvek u vrticu, ako ne ide u kolektiv, nema razboljevanja iako stavljaju prste u nos, usta, trljaju oci...
A da ne pricam o situaciji u kojoj su nam deca obelezena kao "hodajuce zaraze"... Sada svi beze od dece, niko nece da ih cuva, plase se dece i pomisli na decu u blizini....sta cemo sa tim problemom? I opet sve spada na roditelje...na poslu da se radi i odradi (u ovakvoj situaciji su roditelji pod velikom presijom i stresom), da ne pricam kako otici do posla i nazad u gradskom prevozu koji je uz sve guzve po autobusima u redovnom stanju bio u kolapsu, a kamo li sad uz ove mere.. Ako se deca i razbole, roditelji na bolovanje pa 65%plate....STRASNO!
Ovo je van svake pameti!
Kako ovo ispoatovati sa detetom od godinu ipo dana??!!
Ne realnooooo
Ovo je toliko glupo da nema dalje caspitacice bi trebale celo radno vreme da provedu u kupatilu vreme peruci deci ruke a deca da beze jedna od drugih pazi da ce da bude tako...Mozemo samo da vratimp decu u vrtic da bi radili i nadamo se da necw biti nista, a ko je prozreo ovu situaciju zna ds nrma cega da se plasi
Ovo zvuci kao neki horor film, koje dete ce da ispostuje 2m distancu i sve ostale gluposti, kakvi "strucnjaci" ovo smisljaju to je tragikomicno.
Svasta, pa vecinu ovih stvari treba u vrticima da se radi svaki dan...
Da li zaista mislite da je ovo izvodljivo? To su mala deca koja vole da se grle, maze, sede sa drugarima i igraju se. Ako tako planirate, trebate im kupiti i kaveze da bi to sve bilo moguce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »