Komentari za tekst "NS: Roditelji lažirali vakcinalne kartone dece?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Ljudi shvatite. Sve te bolesti zbog kojih primamo vakcine nisu izumrele zbog vakcine, već kada je uvedena higijena i preventiva. U gradovima se su uveli vodovod i od tada je sve prestalo. Ove navodne epidemije su izmišljanje
Gotivila sam vasu aplikaciju i citala dok nisam provalila da objavljujete komentare samo koji vama idu u korist!! Ako je neko protiv necega sto vi promovisete i reklamirate ne objavljujete!! Mislim da je to jadno kao da cete nesto postici!!! Ajde sad pozdrav pa da se ne citamo vise !!!
Vakcinisana deca su potencijalni nosioci zaraze prema podacima od strane Torlaka gde je najmanje šestoro dece dobilo male boginje nakon vakcinacije MMR-om. Lično sam u kontaktu sa jednom majkom kojoj nisu hteli da zavedu da su boginje posledica vakcine. Zdrava nevakcinisana deca ne mogu da ih zaraze, već je obrnuto.
morbile vašem detetu može preneti vaspitačica u vrtiću ili možda čak i vi, roditelj. Ako je dete uredno vakcinisano, čemu panika?
Nemam nista protiv toga da svakom bude ostavljeno pravo izbora da vakcinise dete ili ne, sve dok je nama koji se odlucimo na vakcinaciju ostavljeno pravo izbora da dovedemo dete u vrtic i ne razmisljamo o tome da li ce zahvaljujuci sunovratu kolektivnog imuniteta nase dete takodje biti ugrozeno. Dakle, odgovornost je roditelja da NE DOVODE nevakcinisanu decu u vrtice i tako ih, barem u ovom periodu epidemije, zastite od dobijanja i prenosenja bolesti, a ne jos da falsifikuju vakcinalni kalendar! Ako ste vec doneli odluku da zdravlje deteta prepustite sudbini, barem stanite iza nje i ne igrajte poker, ovde su ulozi ipak mnogo veci.
Cekajte, i pored naslova u tekstu, ja sam ta kojoj je pomracen um? Zaista nemam dovoljno argumenata kao antivakcinasi, pa cak ni vakcinasi, jer sam i sama negde u sredini, izmedju straha od potencijalnih negativnih posledica vakcine, do jos veceg straha od same bolesti, iz kog razloga sam i odlucila da vakcinisem decu. Verovatno ne raspolazem 100% tacnim informacijama, ali to ni ne ocekujem od sebe jer nisam studirala medicinu, to ostavljam doktorima. Ali, za razliku od vecine roditelja, ja ovde decu ne odvajam na moju i tvoju, na vakcinisanu i nevakcinisanu. Meni se apel zaista odnosio na pojedine roditelje nevakcinisane dece da se ne sluze krivotvorenjem kartona, i nadalje, na to da, citiram, 'NE DOVODE nevakcinisanu decu u vrtice i tako ih, barem u ovom periodu epidemije, zastite od dobijanja i prenosenja bolesti'. Dakle, njihova deca su u opasnosti da se zaraze, na ovaj ili onaj nacin, i zatim postanu prenosioci bolesti, drugoj nevakcinisanoj deci ili odraslima koji iz nekog razloga nisu zasticeni. Dakle, ja ne diskriminisem decu na osnovu njihovog vakcinalnog statusa, za razliku od nekih roditelja, ali smatram da ako su moja deca
zajedno sa drugom vakcinisanom decom posluzila kao prvi bedem odbrane, roditelji one dece koji su 'izabrali' da svoju decu ne truju vakcinama (ovde ne ubrajam one koji svojoj deci iz opravdanog razloga nisu mogli da daju vakcinu) bar mogu da ispostuju to. Toliko.
Ako ste vakcinisali dete, ono je zaštičeno od bolesti-to je suština vakcinacije. Uvek postoje deca problematičnog zdravstvenog stanja, koja zbog kompromitovanog imuniteta ne smeju da se vakcinišu-kolektivni imunitet je bitan da se oni ne bi razboleli, znači deca sa srčanim manama, karcinomima, imunološkim obolenjima itd itd itd, koja nemaju zaštitu i za koju je bolest rizična.. Roditelji zdrave dece koji odbijaju vakcinaciju, samim tim dovode do porasta nevakcinisane dece u kolektivu i umesto da bude jedno na sto, recimo, koje je bolesno, bude ih 35 i oni oboljevaju i šire infekciju, pa samim tim to jedno dete koje se ne sme vakcinisati bude ugroženo. Kakve su ovo gluposti da su vakcinisana deca ugrožena? Šta je onda poenta vakcinacije? Da platimo vakcinu? Koliko god da me nerviraju oni žto smatraju da harmonijom uma i usklađenošču sa kosmosom nikad nećemo od ničeg oboleti, te da je bolest izraz kompleksa, tipa gordost, ambicija, pohlepa itd., toliko me nerviraju i oni koji pričaju da nevakcinisana deca ugrožavaju vakcinisanu. Aman! Pomraćenje razuma na delu!
Kako moje nevakcinisano dete moze da zarazi tvoje vakcinisano?! Ti onda nemaš brige jer si kao roditelj ispravna a moje dete moze da zarazi isto tako nevakcinisano pa onda je svako za svoje odgovoran!!!
Vodeci uzrok smrtnosti dece u svetu?! Jel to od ove godine?
Koliko dece umre godisnje od raka? Da li se to zna?
Od kada su male boginje vodeci uzrok dece u svetu? Varicele daju teze komplikacije, to ce vam svaki pedijatar reci. A prevencija vakcinom za koju je i FDA konacno priznala javno da, izmedju ostalog, izaziva i autizam, i posle koje takodje mozete dobiti mornile protiv kojih ste vakcinisani je veoma upitna.
Protiv raka, nazalost, ne postoji vakcina, a morbile se mogu prevenirati efikasno i besplatno. O tome se ovdje prica.

kod mog sina dolazi samo 8 malisana od 35 upisanih. Polovina nije vakcinisana. Nemam nista protiv, svaki roditelj je odgovoran za svoje dete. Bas me zanima sta ce biti na kraju
Даље од наше деце! Бодите своју децу до миле воље!!!
Internet pismenost uzela je maha sad su svi google doktori!Vakcinisana deca nisu ugrozena ko sto pojedini misle ugrozena su nevakcinisana deca koja silom prilike ne mogu da se vakcinisu kao npr deca koja su tesko bolesna ili potpuno zdrave bebe koje ne mogu da dobiju vakcinu pre 15-og meseca kad se daje mmr vakcina! E takvi roditelji ugrozavaju decu ciji roditelj zeli da da vakcinu!Kao npr vi, vi ugrozavate decu!To sto vi kao roditelj smatrate da ne treba da vakcinisete svoje dete super svaka cast ali ne zaboravite i vi ste primili mmr a dozvoljavate luksuz da ugrozite svoje dete bravoooo! Vas bas briga i da dobijete morbile necete imati neke komplikacije a razmislite sta moze vasem detetu da bude i da li se isplati da bude u bolnici i ima komplikacije a mozete spreciti jednom vakcinom.
Koliko smo neobrazovana i nevaspitana nacija je odavno poznato. A kazu da je cutanje zlato. Nemojte svoje nezanje pokazivati na svakom koraku. Svoje dete nemojte vakcinisati, ali nemojte biti bez morala8 i da lazirate dokumentacuju, za to se krivicno odgovara. takodje, snosite posledice tako sto nece vase dete pohadjati vrtic i skolu, a i za to cete odgovarati, jer je osnovno obrazovanje obavezno. Ako vec ne mislite za zdravlje svog deteta ima nas koji cemo svoje zastiti od vas.
Slazem se. A vi vasu decu,dalje od nase dece.I svima dobro.Sve najbolje,Roditelju!
I ti se nazivaš roditeljem?!? Dalje tvoja nevakcinisana deca od moje dece!!! Zbog vas su sad ugrožene trudnice, deca mladja od godinu dana i deca koja iz zdravstvenih razloga nisu vakcinisana! To samo pokazuje koliko ste zatucani i neobavešteni. Nemate ni jedan valjan, naučno dokazan razlog…treba vas kazniti da se godinama ne izbičete iz dugova!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »