Komentari za tekst "Prehlade, virusi, grip i dojenje"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ja sam zakacila grip pre 20 dana. Imala uzasno visoku temo. Ma bas sam se namucila. Moja dr je bila na godisnjem i dr kod kog sam bila mi je dao antibiotik koje ne sme dojilja. Lek sam dobila zbog "uzasnog grla" iako je u pitanju bila virisna infekcija. Rekao je kada se mora mora se. Konsultovala sam se sa pedijatrom i ona je rekla nikako i da prekinem da dojim dok ih pijem. Niko nije hteo da mi napise ni beli recept za antibiotik koji smem. Nisam prekidala dojenje. Lek sam dobila ispod ruke u apoteci s tim da sam se napatila da nadjem nekoga ko hoce da mi ga proda. Jako lose iakistvo. Hvala Bogu pa nisam prestala da dojim jer je moja beba isto zapatila virus i samo je htela da siki....
Ne razumem zašto savetujete žene da doje sa visokim temperatura a ako lekari savetuju drugačije? Ocigledno niste videli kako izgleda mleko majke pod visokom temperaturom.
Ево мене баш живо занима како изгледа. Дојила сам са маститисом и температуром 39.7, наравно на савет лекара. Три вируса су нас закачила, имала сам високу температуру и дојила. Беби је сваки вирус трајао дан ипо, мени 5 као и увек. Сигурна сам да јој је дојење помогло да брже оздрави. А лекари који саветују другачије могу диплому, заједно са лекарском етиком да окаче мачку о реп.
Savrsen tekst, odlicni saveti 😘 Pozdrav od prehladjene mame
Ja sam nedavno imala težu upalu pluća,i svi su mi rekli da prestanem da dojim od pulmologa preko pedijatra. Razlozi-da se ne iscrpljujem dodatno,da mleko više nije dobro....dali mi hiljadu nekih lekova. Hteli da me pošalju u bolnicu ali nisam htela zbog bebe. Na kraju sam primala kroz infuziju samo antibiotik koji smeju dojilje da koriste i inhalirala se da bih mogla da nastavim dojenje. Tako da,nisam nikoga poslušala i nastavila sam. On je sikio normalno i ništa mu nije falilo. Sve dok bebi nije ugroženo zdravlje dojenjem nema potrebe za prekidanjem.
Za stomacni virus tj dijareju po preporuci doktora koristila sam aktivni medicinski ugalj tokom dojenja,ne smeta bebi a zaustavlja dijareju odmah nakon prve tablete!
i ja dojim moju bebu a bila sam prehladjena. uzela sam za temperaturu panadol advance, koji je paracetamol 500mg i bebi nije smetao
vrlo koristan članak. moja beba ima skoro mesec dana a ja sam po izlasku iz porodilišta imala povišenu temperaturu 3 dana i ta temp.bije prelazila 38.1 i nisam prestajala sa dojenjem, uzimala sam febricet. Medjutim, patronazna sestra i ginekolog su mi savetovale da obustavim dojenje ukolilo bude temperatura prelazila 38.5. srećom do toga nije došlo :) ali mislim da ne bih ni prestajala jer ni sa prvim detetom nisam pravila pauze u dojenju a dojila sam ga preko godinu dana i za to vreme sam naravno bivala prehladjena. mozda vec postaje stereotip ovo pitanje ali sta su žene ranije radile, većina nije ni imala uslova za drugu hranu sem dojenja. ovaj članak je potvrdio moj sud :) i hvala.na lepom objašnjenu, biće koristan mnogim mamama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »