Komentari za tekst "Ozbiljan svrab kože u trudnoći ne treba ignorisati"

Komentara
16
Ostavite komentar
Drage trudnice, ja sam u 40-toj nedelji trudnoce a svrab imam od 35, svrab izaziva crvenilo na grudima stomaku i izmedju grudi. Bila sam kod dermatologa koji mi je reko da je moguce od jetre koju beba pritiska i ne funkcionise kako treba ili je zbog hormona koji se menjaju zbog porodjaja. Ja ne prestajem da se svrbim i ne spavam nocima. Tako da ne znam sta da vam kazem, sem da je osecaj jako nezgodan i vemo stvara nervozu.
Ja sad imam svrab bas kao vas. Recite mi vase iskustvo sta treba uraditi? Hvala
Dragr trudnice, treba mi savet, 38.nedlja sam i evo vec par dana imam nekontrolisani svrab koze, ali najvise u prdelu stopala i dlanova. Ovde sam procitala da je u pitanju tzv.holestaza. Ginekolog mi je rekao da je sa mnom sve u redu i bukvalno me ismrjao za pomenuto oboljenej. Na opstoj praksi me je zadesilo isto iskustvo sa lekarom. Jednom recju to mi je na nervnij bazi, blizi mi se porodjaj. Medjutim, ja ne mogu da budem spokojna. Mozete li minreci koje analize ste radile, kad vam je ustanovljena holestaza? Hvala puno
Ja sam trudna 18 nedelja i svrab je katastrofalan. Svrbi me celo telo. Ne znam sta da radim.
Drage trudnice, porodila sam se pre 3 mes, imala sam taj uzasni svrab u trudnoci od 33 ned. kada sam posle neprospavane noci otisla u Visegradsku i rekla da ne mogu da izdrzim vise, oni su me poslali kod dermatologa, dermatolog naravno nista nije uradio,jer nisam bila slucaj za njega. i ostalo je na tome. par dana pred porodjaj svrab je prestao,porodila sam se u 41 ned. hvala Bogu sve je ok zavrseno,ali insistirajte na pregledu i terapiji. pozdrav od mame jednog prelepog
Strahinje.















Cao, citam ovaj clanak o svrabu .
ja sam tek 7-8nedelja trudnoce jos ni kod ginekologa nisam bila. Imam sad 9.6.2016 da idem na prvi pregled.
A medicinska sestra mi se ne javlja i kad je nazovem ne shvaca pa moram cekati daj datum.
strah me da nebi sta utjecalo na bebu.
A svrab se pojavljuje svakog jutra i preko dana navece ga niti nema .
drage ako znate sta i kako molim da mi napisete. 😞😞
Bila sam u narodnom frontu,pregledali me i nista. Kazu mozda je uvid u holestazu ali nalazi nisu jos toliko visoki da bi mi uveli terapiju. Pa koliki treba da budu? Koliko to treba da izludis od svraba da bi neko nesto ucinio? Sama ponovim analize za par dana,oni jos gori nego sto su bili. Ne znam kako izdrzati? Strah je tu zbog boje curice...
Ja imam holestazu od 16e nedelje, s tim da doktori nisu znali sta mi je, pa su me tek u 23oj poslali u NF...tamo su mi odmah ukljucili ursofalk i rezultati su mi se poboljsali, a svrab se smanjio, posle mesec dana rezultati su se vratili u normalu i doktorka mi je smanjila terapiju, ali se svrab vratio, pa sam ja sama vratila terapiju, i rezultati su mi u redu. Na 4 nedelje idem u NF da mi odrade analize, a na dve radim sama. Sada sam 30a nedelja
U sestom mesecu trudnoce krenuo je nepodnosljiv svrab celog tela cak i tabana i dlanova, analize su bile dobre i dermatolog mi je rekao da je to od hormona. Prepisao mi je neke kreme koje hlade. Cim sam se porodila sve je prestalo i rodila blizance zdrave i prave. Niko mi od doktora nije rekao da moze doci do tragicnog ishoda.
29 nedelja sam. Svrab se opet vratio i u ovoj trudnoci,iako sam se nadala da nece. Strasno je,svrbi,hvata nervoza,muka. Sutra idem u Narodni front,nadam se nekoj terapiji. Inace kod nas u Rumi nemaju pojima,svi me gledaju belo,niko da se zauzme za slucaj. Lose iskustvo imam u prvoj trudnoci tako da se mnogo plasim sada za bebu jer znam kroz sta smo prosli,oboje. Citam o tom leku i nadam se terapiji. Sve analize sam uradila na svoju ruku i opet kazem nadam se da ce biti dobro. Pozdrav svim buducim mamama i neka cuvaju sebe i ta divna mala bica.
Dobila sam Ursofalk i Silimarin,to mi je dosta pomoglo. Danas sam dobila rezultat da su mi snizene zucne kiseline sa 47 na 10 sto me je bas obradovalo. Bebu pratimo na svake dve nedelje tako da se nadam da ce sve biti ok do kraja.
Da li ste morali ranije da se porodite i kada ste prosli put osli kod dr? meni su rekli da ako se otkrije na vreme i leci i ako se enzimi smanje da nema bojazni za dete ali da je praksa da se zena porodi i 38 ned. Mada trenutno nemam kome da se obratim,time se bave u NS gde ima bas specijalista za holestazu ali dr trenutno ne radi a kod nas niko nista ne zna.
Ja sam imala holestazu u trudnoci, rano se pojavila obzirom da je prva trudnoca, u 6 mesecu, kazu da se javlja tek u 8 kada je prva trudnoca. Lezala sam tri puta u NF dva puta su mi samo davali infuziju da me dobro ispere i sve je prestalo a treci put u 9 mesecu su mi uveli lek Ursofalk koji mi je sve sredio, moj doktor Dobrivoje Smiljkovic koji takodje radi tamo me je non stop gledao na uz i vodio racuna o bebi, sve smo drzali pod kontrolom i porodila sam se u terminu beba 3800kg prirodni porodjaj. Nemoj da se plasis ali odmah idi u Narodni front tamo znaju sta da rade, mora da se vodi racuna i bilo bi dobro da ti odmah uvedu lek. Ja sam stvarno prosla super, bogu hvala. Mnogi lekari zanemaruju to i veruj mi da ces u Frontu dobiti adekvatnu negu. Ako ti jos neka inf treba slobodno pisi. Srecno!
Ja sam imala u trudnoci jak svrab samo po stomaku i bokovima mozda dva meseca, nije se sirio dalje ali je mnogo svrbelo. Nisam isla kod lekara jer nisam imala pojma da to moze da bide znacajno. Mazala sam se obicnim kremama samo i kasnije je prosao svrab. Da li postoje i ovakvi slucajevi ili je meni to ipak bilo nesto drugo?
Ne treba ignorisati i na vreme otici kod lekara. Meni je poceo svrab po stomaku pa se prosirio na celo telo,kad je vec pocela glava da svrbi a dlanovi i tabani da peku znala sam da nesto nije u redu. Svrab je toliko jak da nema spavanja ni kremica koje bi pomogle. Uradila sam iz abdomena kompletnu krvnu sliku,gde je sve bilo u redu ali zucne kiseline su mi bile znatno povisene. Dobila sam Ursofalk i Silimarin da pijem i zucnu dijetu. Svrab se smanjio i enzimi. Bitno je otici na vreme jer utice na bebu. Pisite ako neko ima iskustva,volela bi da znam dal se neka ranije porodila ili su cekali prirodno.
Ja sam se porodila prirodno u terminu, imala sam od 6 meseca holestazu, lezala sam tri puta u Narodnog fronta i u 9 mesecu su mi uveki Ursofalk koji mi je jako pomogao. Moj doktor je sve drzao pod kontrolom i nista nije prepustao slucaju, stalno me je gledao na uz, krvnu sliku sam vadila na 7 dana. Bilo je govora da me porodi ranije ali beba je bila dobro i gurali smo do termina. Sve moze da bude ok nemoj da se plasis.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »