Komentari za tekst "FOTO: Najupečatljivije fotografije porođaja u 2016. godini"

Komentara
16
Ostavite komentar
zgrozena sam fotografijom gde dete gleda porodjaj. gnusno mi je sama pomisao. jadno dete prozivelo traumu
Mozda ce nam dozvoliti da uslikamo same koji selfi dok se poradjamo.. 😲
U tekstu stoji recenica da su fotografi zabelezili momente inyimnosti,sirove moci i nered koji prati porodjaj.Ne razumem prvo kakvo je to takmicenje sa slikama porodjaja,po meni je to bolesno takmicenje kao i onaj ko ga izmisli.A sto se tice slika,da,lepe su ako gledamo cudo rodjenja deteta ,a s druge strane:zasto nam se uporno udenjuju slike ovakvog tipa kao da je to ne znam sta.Porodjaj jeste divni momenat,ali i bolan,a jos bitnije i najbitnije samo zenski i takodje ne razumem potrebu da to gledaju muskarci ili deca.Sta,mozda cu da kazem detetu kad odraste i gleda slike" e vidis sine,tako izgleda kad sam te radjala i jedva sam cekala da te vidim,ali isto sam i jedva cekala da izadjes jer si mi cepao celu utrobu od bolova koje ti hvala Bogu nikad neces da osetis!"...A sledeca glupost koja ce biti smisljenja sigurno ce opet biti bolestija ovog tipa,mozda npr i kako se pravilno otvara grlic materice u toku porodjaja
Bebe lijepe ^^
Ne znam kako su se zene dozvolile slikati u takvim trenutcima. Ja sebe nisam mogla pogledati u ogledalo poslje poroda. hahha
Toliku potrebu danasnjeg coveka da naintimnije trenutke svog zivota deli u javnosti, ne razumem! Pocelo je sa snimanjem seksa, evo dosli smo do porodjaja, pitam se sta je sledece? Da li mozda vrsenje nuzde u toaletu, prvo male pa velike? Sacuvaj Boze!
Savrsenstvo priride!!
sve ok ali ona fotografija gde dete gleda kako beba izlazi...nenormalno
Sad bas htedoh da napisem "Jel ja dobro vidim, sta bre dete radi tu?!!"
Stvarno malo nastrano
slučajno dadoh minus,potpuno se slazem sa tvojim komentarom.
Prelepo :-)
Odvratno izgleda. Jeste radjanje deteta , radjanje novog zivota i u toj cinjenici je jedina lepota. Sam izgled porodjaja je blago receno uzasan.
Upravo sam to pomislila, od reči do reči. Samo je lepota u rađanju novog života.
Wow! Nista ljepse dugo nisam vidjela.
Koliko lepote:) ko nije imao porodjaj ne moze da shvati lepotu ovih fotografija!
Evo ja npr, imala sam dva porodjaja, sada imam dvoje divne decice, i gledajuci ovakve fotografije uvek se iznova pitam cemu?? Iskustva sa mojih porodjaja ne mogu da kazem da su ruzna, ali isto tako ih ne smatram lepim i necim sto je trebalo da ovekovecim fotografijama. Lica zena u agoniji porodjajnih bolova, pa jos u drustvu unezverenih clanova porodice, neretko i starije dece, su nesto gde ja nikakvu lepotu ne vidim, pa cak ni skrivenu. I nemojte mi pricati o tome da se ovekoveci trenutak u kome se radja novi zivot, jer taj trenutak za majke je toliko snazan da cemo ga siguruno pamtiti ceo zivot, ali zasto bismo tu intimu delile sa bilo kim, a narocito u javnosti. Ne razumem zaista tu potrebu savremenog bica da celokupni svoj zivot drzi ispred objektiva, i pitam se sta li je sledece?!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »