Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1229
Ostavite komentar
Koliko je beba stara? Mi smo napunili 3 meseca i 3 dana i dalje ne promenjeno. Kažu doktori beba zdravstveno sve u redu. Da li ste vi išli kod dr i imate neko objašnjenje/rešenje?
Kod mene je bila ista situacija do skoro, samo je to radila nocu. Desavalo se da mi nije spavala jednom celu noc do 8h ujutru, isto ponasanje, komesanje, stenjanje,kenjkanje itd... Preko dana spava lepo, bukvalno po ceo dan a nocu se tako ponasa, sve dok nije primila sada drugu vakcinu, i smirila se. Moj pedijatar kaze da su to u pitanju blagi grcevi koji joj ne daju mira i da se zato budi i meskolji i cima... To su faze koje se moraju proci, samo se naoruzajte strpljenjem.
Ako bi je stavila na stomak da spava mozda ne bi toliko strecala, jesi li probala?
Mozda je muci stomak... A za dudu ako je vec tako predlazem vam da joj uz dudu stavite umotanu pelenu, da joj ne ispada kad zadrema... Ispadne joj je joj je vilica opusti a nema zubice da je pridrzi... Samo vodite racuna da joj ne pokrijete nosic, da moze disati i naravno budite blizu ili je cesto obilazite...
Drage mame, da li stavljate bebu na stomak i da li dize glavu i koliko? Moj bebac i ja smo bili u bolnici 3 nedelje, od njegove 5.nedelje do tacnog punjenja dva meseca, dobio tahikardiju, sad ima lekiće i dobro je, lepo se razvija, sv esuper samo sto ne dize glavu kad ga stavim na stomak da legne. U bolnici je prelezao na ledjima tri nedelje, pa niamo imali priliku da vezbamo. A kad ga nosim u rukama, lepo drzi glavu i cvrst je. Imate li neki savet/ideju? Sta vas bebe umeju sa skoro 3 meseca? 💚
Moj ima 2.5 meseca i podigne se cak na rucice i odbaci se nogicama, ne smem samog na krevetu da ga ostam.Vrlo je aktivan i cvrst.Nema jos toliko snage u rukama ali zato u nogicama haos.Sad je prokljuvio da ako pruzi jednu nogicu sa strane da moze da se prevrne sa stomaka na ledja , ali nije jos uspeo a i mnogo mi je , iskreno, rano da radi tako nesto.Cerka mi je sedela cvrsto tek sa 8 meseci a propuzala sa 11 tako da je za mene sve ovo jako cudno.
Moja je rodjena 18.maja. Na kontoli nam je receno da ima tortikolis i moramo cesce da bude na stomaku da bi vezbala vratic.
Inace od rodjenja spava na ledjima. Fino se podize i sve, samo sto malo vise forsira desnu stranu. Sve ostalo je, po meni, odlicno. Fino napreduje, dize glavicu i podize se rukama,okrece se sama na bok, polako pocinje da kontrolice prstice...
Pokusajte kad ga stavite na stomak da mu ruke savijete u laktovima, da se osloni na njih, tad bi trebalo da podize glavicu.
Njemu je vjerovatno sad to novo sve, i malo mu je teze, vjezbajte sto vise ga stavljaj na stomakuu, ja sam moju od pocetka stavljala i sad se oslanja na laktove, uzdize se, mlati rukama i nogama, kad je na ledja okrene se na stomak. Samo uporna budi, to je za njegovo bolje, vremenom ce mu prijati da je na stomaku.😘
Zdravo svima , ja sam verica i mama sam jednog prelepog decaka jovan se zove ima 2 meseca i 3 nedelje .Na dohrani smo jer ja nemam mleka kako da znam dali mu odgovara dohrana ?
Ako ne povraca i ako fino napreduje i ne odbija je mislim da je ok. Moja je na Bebelacu od starta. Prvi mesec sam kombinovala dojenje i to, posle vec samo Bebelac i fino prihvata. Ako je sve ok nema potrebe da menjate.
Znam da kad beba povraca u mlazuu cesto to bude problem od dohrane. 🤔 Vise ti ne znam.
Decak 2,5 meseca primio drugu vakcinu place kad se probudi, spava mu se a odbija da spava, tesko ga uspavljujem, balavi, gura ruke u usta... sve to polse primanja vakcine...kako su vase bebe reagovale na drugu vakcinu?
tako je i nama bilo, ali sisanje sakice nije od vakcine to im je faza!
I moja je to radila, al evo se malo smirila, samo sto ja to nisam pripisala vakcini jer zna da joj naidje takav period i prestane posle nekoliko dana.
Sta znaci zelena stolica kod bebe? Preko dana bebi je zuta stolica a nocu zelena
mozda je oksidirala samo na peleni

ako je zelena stolica moze biti da je beba gladna.Ili ako je duze vremena ukakana onda stolica oksidira i bude zelena.Tako su meni objasnile patronazne sestre.Takodje,mi smo koristili colief kapi protiv grceva,pa moze da bude i od njih.Lp
Posto bebi dajem mlijeko na flasicu 2,5 mjeseca, htela bih da pitam koja je najbolja flaasica??


zavisi i od bebice, moja hoce avent sa 3 rupe onu mekanu (ima i ona tvrda tu nece!)
Multi mam anti colik
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Pogledajte video. Da li i kako reaguju na dodir, muziku, svetlo, raspoloženje? »
U celom hrišćanskom svetu gotovo svima je zajedničko da se darivaju šarena uskršnja jaja »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »