Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Pozdrav mame!Beba mi ima 4.meseca dojim je.Ko stojite da kilazom?Ja imam 15 kg vise nego pre porodjaja.Zadnjih mesec dana jecem samo zdravu hranu,izbacila sam hleb ,slatkise ,sokove,ali ni gram nisam smrsala...Osecam se tromo ,tesko..be me kolena,kicma i kumovi...Kakva su vasa iskustva?Inace ,nisam bila sklona gojenju.Uvek oko 60kg imala sada 75kg😔
u trudnoci sam se ugojila 30kg, sa 90kg sam otisla na porodjaj😁 a ceo zivot sam u top formi, teretana, vezbanje... sad imam visak nekih 10kg a porodila sam se pre 4 meseca. Hocu da pocnem sa vezbanjem cim beba dozvoli. A na ishranu ne pazim nesto previse a inace dojim bebu.
Ćao mame i moja bebica je 4meseca i 1 nedelju, samo siki ☺️ Ja sam se u trudnoći ugojila 18 kg, 7 dana posle porodjaja otislo je 13kg. Od ovih 5kg viška sam skinula 2kg, zato što već 2 meseca idem na fitnes. Inače mi je apetit veći nego u trudnoći, ali jedem zdravo ( ne testa, prerađevine i brzu hranu) jedino se slatkiša nisam odrekla, jedem ih svakog dana ( prosto moram).
Sada treniram kući sama, zbog vanr.stanja.
Moj savet je, jedite, ali se krecite i vezbajte. Sve mame mogu 3 puta nedeljno da ostave bebu na 2h da sebi olakšaju život vežbama, ne samo zbog izgleda nego zbog ledja, držanja i mentalnog zdravlja. I naravno setnje sa bebama 2 puta dnevno makar. 😊💪
Pozdrav svima.
I moja beba ima 4 meseca i 1 nedelju, samo je dojim i od porodjaja sam smrsala 19kg, a ugojila sam se 15kg.. Veruj mi da sve jedem, ali beba zato sisa bar 10ak puta danas ako ne i visee.. Kao sto rekoh sve jedem, ali se ne prejedam i nemam neki ogroman apetit iako dojim.. Samo mi se mng jedu slatkisi, slabo spavam, nosam ga po ceo dan, pa mi treba energije..
Opusteno. Smrsacete kad prestanete da dojite 😁 Jedite sve umereno i bez brige. Ja imam 10 kg.vise
Opusti se i nemoj da brines i da se opterecujes kilazom. Daleko od toga da mislim da ne treba da smrsas i da se osecas zadovoljno kao pre trudnoce. Isto sam se osecala sa prvom bebom, ali sve samo dodje na svoje. Bila sam u potpuno istoj situaciji sto se tice broja kg kao i ti. Kada je beba imala 8-9 mes vratila sam se na staru kilazu.
Molim vas, da li neko zna kako se zove na viberu grupa ili aplikacija vezana za savetovaliste za bebe?
Bebiron Savetovalište.
Prekasno odg. ali možda pomogne još nekome
zanima me jel sa vasim bebama nemoguće bu kupovinu u kaficc sjesti ili je samo moja nemoguca ,inace kako kada nekad joj sve zanimljivo i hoce nekad samo vristi cim sjednemo ili se vozimo odma se dere nesto joj ne pase
Pa da tj ima dana kada nece u kolica uopste osim da se nosi. Desava se i u kolima nekad da place, nekad zaspi, a nekad je mirna kao bubica. Kako joj dodje. A sto se kafica tice, ne buni se, ali je uslov da je u rukama i ja na nogama 😄
Inace dize glavicu kad je na stomaku samo sto se ne odbija rukama a kada lezi na ledjima i podizem je blago za sake nece da se podize? Savet? Juce napunili 4 meseca.
Stavljajte bebu sto vise na cvrstu podlogu. To mogu biti bebi strunjacice,puzzle ili slicno sto je fiksirano i omogucava bebi da prirodno vjezba svoje misice. Okrecite je na stomak sve do trenutka kada krece da se buni kada je pokusajte motivisati nekom sarenom igrackom ili zveckom. Ukoliko nastavlja da place,podignite je pa kada odmori spustite opet Vrijeme na cvrstoj podlozi je znacajno od samog rodjenja za (psiho)motorni razvoj.
Beba stara 4 meseca,dojena,sjajno napreduje...Spava lepo nocu i danju ima dva spavanja.Jedini problem sa njom je kad je uspavam ona prvo spava sat vremena sigurno bez budjenja i onda se probudi,dam joj da jede i ona nastavi i onda jos jedno par puta se budi na 10,15 minuta i tako svako vece...Ima li neka mama neki savet ili misljenje o tome?
Vjerovatno je kasno, ali mozda nekom drugom pomogne.. nama je to rjesila duda. Kada se probudi stavimo mu dudu I on nastavi. Pozdrav.
Tako se i nama desava, s tim sto su nasa budjenja ispracena placom.. Mislim da nesto sanja i da se plasi.. 😭 Nzm vise sta da radim, sve smo probali..
Preko dana retko kad zaspi i to je na 15 min i manje, uvece zaspi u 1h..
zanima me dali je koja mama uspila uvesti ritam dnevnog spavanja i kako??
da beba sam auvede, nama je kalac s tri mjeseca poceo soavat svaki dan u podne minimum do 1 ili 2
Beba to sama uvede i uredi.😁
Ako beba nema grceve, zatvor, ako je ne muce zubi onda ona to sama nekako uredi. Doduse nasu bebu muce zubici ali spavka po malo izmedju svakog podoja.. (dojim je na 3 sata)
Caos mame,bebica mi je pre 3 dana napunila 4 meseca,medjutim on jos ne hvata nista rukam.Gleda,posmatra,prati ali ne pruza ruke da uzme
zvecku,glodalicu,igracku...ma nista.Veseo je bacaka se ali ne uzima igracke u ruke.Ovde sam procitala da vec treba iz ruke u ruku da prebacuje igracke...jel vase bebe uzimaju igracke u ruke??
Posavetujte se sa pedijatrom, mada ne razvija se svako dete isto. Nas hvata rukama ali npr.nervira se kada ga na stomak stavim , i nece taj polozaj. A npr.moja drugarica stavlja bebu da spava na stomak od njegovog drugog meseca.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »