Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
Moja beba je 23eg napunila 3 meseca i ja sam isto ludela sto mi se dete bukvalno budilo na svaka dva sata da sisa. Sisanje traje 5 minuta i zaspi ali se moj ritam poremeti i ne mogu da zaspim. Uvece uglavnom zaspi u 00:00 pa budjenje na svaka 2 sata a ujutru spava do 9,10 h. Jedan dan sam bas umorna bila i resila sam da ga sledece jutro probudim u 6 sati da vidim kada ce uvece zaspati. Probudila sam ga u 6 sati ujutru i uvece nije bilo vece promene, zaspao je u 23 h(sat vremena ranije nego inace) , ali je zato spavao do 4 h ujutru(prespavao je 5 sati), a nakon toga se probudio u 6 h da jede. Probajte, mozda uspe kao meni,ja sam se naspavala i preko dana mogu da se posvetim i detetu i porodici. 🤗👶
Zato što sisa..
Isto, nikakvih promjena u nocnom snu od rodjena do danaa! Tačno na dva sata se budi da sisa i nastavlja sa snom. Ali, izgleda da čvršće spava tokom dana sto me raduje. ☺️
I ja se smejem, moja beba se budi na svaka 3, 4 sata. Jedina promena je sto ga sve teze mogu uspavati...
Drage mame, kako nauciti bebu da spava u kolicima? ima li neka mama metodu koja joj je pomogla? moja beba ima 3meseca i 7 dana i jos nigde nismo izasli osim kod pedijatra i svaki put se vracali nervozni, ona jer nije mogla da spava a bila ceo dan pospana i ja jer sam sve pokusala da je smirim i uspavam ali bezuspesno. Ponekad se uspava na siki i cim je prebacim u kolica se probudi, probala sam da je vozim i ljuljam ali bez uspeha, pustam joj sve moguce uspavanke isto bezuspesno, isti slucaj sa sedistem.
Ja sam moju bebu stavljala odma u kolica tako je i navikla znaci bukvalno posle 15-ak dana sam je stavila
Ja sam svog naucila uz zvuk fena
Unijela sam kolica u stan i stavim ga u kolica i upalim zvuk fena malo vozam po stanu i zaspe.
S tim da ga sada samo stavim i odmah zaspe
Draga selma hvala na predlogu, pokusacu..
Majo, izlazimo do dvorista, sat vremena je mirna a onda cim dodje vreme za spavanje nastaje haos, probala sam da joj pustam uspavanke, okacila sam igracke malo joj zaokupiraju paznju a onda opet plaac.. Zbog toga se plasim da odem negde dalje sa njom jer znam kako prolazi nasa setnja u dvoristu 😫
nama je pomoglo dekicu bebi uz lice, kad je spustim u kolica dam dudu i dekicu uz obraz i beba odmah zaspi.
inace nam je to trik ne samo za kolica vec i kuci jer beban nikad sam ne moze zaspat moramo ga ljuljuskat na nogama duuugoo,uz to duda i dekica i jedino tako upali.... pokusajte i vi 😉
Zašto pobogu niste izvodili dete napolje??
Svaki drugi dan kupam bebu 😊
Dragi roditelji,da li bebu kupate svake večeri ili povremeno? Mnogi pedijatri savetuju da se beba NE kupa svake večeri ali tad, kad se ne kupa,trebalo bi da se prebrisava u prevojima ispod pazuha, ispod vratića i slično :)
Svaki drugi, treci dan je kupam. Svako vece pred spavanje operem kao i svaki put kada se ukaki. U medjuvremenu samo pratim prevoje i cistim po potrebi. Umivanje i pranje ruku svakodnevno.
Iako mi je pedijatar predložio da ne kupam svaki dan, ja ga kupam svako veče u osam sati, nakon toga ide hranjenje i spavanje. Desilo se nekoliko puta da ga ne okupam i ritam se u potpunoati poremeti.
Ja kupam bebu svako veče, i ona obozava da se kupa, posle toga hranjenje i spavanje, spava sve ujutru do 6h ne budi se.
Svako vece,a svako jutro umivanje,pranje guze i prevoja samo vodom.Sake vise puta dnevno vodom.
Da,kupam ga svaki dan.Kao sto ja volim da legnem cista u krevet,tako smatram da trebaju i oni da se osveze,pogotovo posle celog dana u pelenama.
Trebalo bi ranije svakako. Eto npr moja beba spava u pola 9 i onda više ne ustaje. Jedino kad ogladni. Ali ja spremim ranije mleko pa samo joj dam i popije tako u snu, budi se normalno na svaka 3h nekad ustane kasnije ili malo ranije kad je gladna, sve zavisi... . Mirni smo do 8 ujutru svakako 😁
Da,ali Vasa beba je na AD mleku,organizmu treba vise vremena da svari AD od majcinog mleka. Zato se i doji na zahtev a kod AD mleka postoje tablice koje se moraju postovati.
Mi smo dobili savet da tek oko 23h krenemo sa kupanjem bebe i do 00 da vecera i zaspi. I spava do 7 ujutru. Sad citam komentare da svi stavljaju bebe ranije u krevet. Da li smo pogresili sto ovako kasno stavljamo bepca na spavanje? Hvala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »